. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkové venčeky - RECEPT 57920

Nika P. (Nicky277) ID 272138
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.3.2013
Naposledy: 14.1.2016 17:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Šľahačkové venčeky


[ recept č. 57920 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :)

POSTUP PRÍPRAVY

K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z múky, smotany a roztopenej Hery vypracujeme hladké mäkké cestíčko.


Cesto dávame do strojčeka - ja mám ešte starodávny po prababke. :)


A hneď aj tvarujeme venčeky ktoré dávame na suchý plech.


Venčeky môžu byť poukladané natesno - ale nech sa nedotýkajú lebo sa zlepia a pomrvia sa vám ak ich budete dávať dole z plechu.


Ešte za tepla obaľujeme v preosiatom práš. cukre.


Ak ich chcete mať stále čerstvé dajte do dózy/krabice mesiačik jabĺčka alebo chleba - koláčiky vám tak nevyschnú.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kokosové sušienky "Koka" | Šľahačkové venčeky | Sanquickové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (20.12.2014, 19:46)
Teraz som ich aj ja niekde nasla a skusila, daju sa krasne vytlacat aj pistolou, krasne drzia tvar, akurat som pouzila maslo a dala som do cesta jeden vanilkovy cukor. Su chutne a jednoduche. (Y)
ODPOVEDAŤ
veronika s. (verenita) ID 25061 (20.12.2014, 14:51)
a kolko cukru 8-| ci od oka (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Nika P. (Nicky277) ID 272138 (20.12.2014, 16:32)
ved v práškovom cukre sa len obaluje, tak uvidite kolko bude treba. niekto obaluje viac, iny len trosku... to sa neda tak určiť. (X)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.12.2014, 14:09)
(jezisek)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu