Nika P. (Nicky277) ID 272138 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Šľahačkové venčeky
[ recept č. 57920 zo dňa 20.12.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :)
POSTUP PRÍPRAVY
K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Z múky, smotany a roztopenej Hery vypracujeme hladké mäkké cestíčko. |
![]() |
Cesto dávame do strojčeka - ja mám ešte starodávny po prababke. :) |
![]() |
A hneď aj tvarujeme venčeky ktoré dávame na suchý plech. |
![]() |
Venčeky môžu byť poukladané natesno - ale nech sa nedotýkajú lebo sa zlepia a pomrvia sa vám ak ich budete dávať dole z plechu. |
![]() |
Ešte za tepla obaľujeme v preosiatom práš. cukre. |
![]() |
Ak ich chcete mať stále čerstvé dajte do dózy/krabice mesiačik jabĺčka alebo chleba - koláčiky vám tak nevyschnú. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (20.12.2014, 19:46) |
Teraz som ich aj ja niekde nasla a skusila, daju sa krasne vytlacat aj pistolou, krasne drzia tvar, akurat som pouzila maslo a dala som do cesta jeden vanilkovy cukor. Su chutne a jednoduche.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | veronika s. (verenita) ID 25061 (20.12.2014, 14:51) |
a kolko cukru ci od oka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nika P. (Nicky277) ID 272138 (20.12.2014, 16:32) |
ved v práškovom cukre sa len obaluje, tak uvidite kolko bude treba. niekto obaluje viac, iny len trosku... to sa neda tak určiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.12.2014, 14:09) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |