končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Parené buchty s čokoládovou polevou. (5) 4.5.2019, 12:47 Knedľa na pare - zaručene sa podarí (10) 22.3.2015, 23:36 Brokolica s jogurtovo-sýrovou omáčkou (13) 7.2.2015, 16:21 Zasnežené kuracie prsia na cesnaku so zemiakmi-obed z parného hrnca (14) 12.11.2014, 19:50 Knedla z parneho hrnca (25) 12.11.2014, 19:50 Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-) (34) 12.11.2014, 19:49 ◄ Rozmarínové zemiaky s kuracím mäsom (bez tuku) ► (14) 12.11.2014, 19:48 Kuracie prsia - zemiaky - zeleninka - všetko NA PARE :) (5) 12.11.2014, 19:47 knedľa (4) 2.4.2014, 16:11 Zemiaky s brokolicou a syrovým dresingom-obed varený v parnom hrnci (16) 14.5.2012, 9:20 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
PARNÝ HRNIEC |
knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 1 balíček francúzskeho sušeného droždia, soľ, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Zamiesim v miske rýchlokyske, Po vykysnutí (cca 45 minút) vyformujem knedle - z toho množstva vyjdú 3 také ako na obr., po vyformovaní ešte raz nechám kysnúť cca 20 minút. Parím v parnom hrnci - neskutočná mašinka - 30 minút. Sú výborné ! Cesto s riadnym šplechom oleja vhodné aj na koláče. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Parené buchty s čokoládovou polevou.POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g polohrubej múky20g droždia20g masla20g praškoveho cukrusoľ2dl mlieka POLEVA: 3PL kakaového prášku2PL masla5PL mlieka2-3 praškoveho cukru. POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) zuzana s. (zuzu0608) ID 113136 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2019, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Moja prvá knedľa - priamo z parného hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY Robila som len malé knedle - 2ks a na to je potrebné: 250 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 1 stará žemľa, pol kocky droždia (alebo pol sáčku instantného droždia), cca 1,5 dcl mlieka, 2 malé lyžičky cukru POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si dala zohriať trochu mlieka a rozmiešala som v ňom cukor, pridala rozdrvené droždie a dala na teplo, kým sa mi nezarobil pekne kvások. Medzi tým som si pokrájala jednu žemľu na malé kocky. V rýchlokyske som si zmiešala múkú, veľkú štipku soli, pridala vajíčko a zarobený klások a pekne spracovala cesto, aby nebolo ani moc tuhé a ani moc mäkké. Keďže sa mi zdalo tuhšie, pridala som trochu vlažnej vody a nakoniec som zamiešala ku koncu kocky zo žemličky. Nechala som vykysnúť. Keď cesto vykyslo, na vymúčenej doske som ho spracovala, rozdelila na 2 časti a vytvarovala som z nich bochníky. Cesto som nechala ešte asi pol hodinu prikryté odpočívať. Spodok nádob parného hrnca som vyolejovala a knedlíky som preložila do hrnca. Parila som cca 22 minút. Knedlíky zostali krásne a veľmi chutné. Želám dobrú chuť!!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Treska na pare so zeleninou a zemiakovo-mrkvovym pyrePOTREBNÉ PRÍSADY Treska, zemiaky, mrkva, mlady polny salat(alebo ina listova zelenina), zelena fazulka, sol, korenie na ryby, limetka, maslo, smotana alebo mlieko POSTUP PRÍPRAVY PYRE: zemiaky a mrkvu ocistime, uvarime v jednom hrnci v posolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridame maslo, trochu mlieka alebo smotany a rozmixujeme.\r\n\r\nZELENINA: Zeleninu - v mojom pripade mlady polny salat a zelenu fazulku dame na 4 minuty do parneho hrnca a trochu posolime. Ja mam vlastne ryzovar z Lidlu s parnym nadstavcom ale cas by mal byt aj u klasickych parnych hrncov rovnaky. Zbytocne nenechavame zekeninu dlhsie, lebo prilis zmäkne. \r\n\r\nRYBA: Rybu pokvapkame limetkou, okorenime korenim na ryby a dame nad paru na max 10 minut. Viac rybe netreba:)\r\n\r\nTo je vsetko. Jednoduche, rychle a zdrave:))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
◄ Rozmarínové zemiaky s kuracím mäsom (bez tuku) ►POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso * zemiaky * grilovacie korenie * čerstvý rozmarín * POSTUP PRÍPRAVY Toto výborné a zdravé jedlo som pripravovala na chalupe. Bolo hotové za pár minút. Kuk do postupu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 12.11.2014, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Kuracie prsia - zemiaky - zeleninka - všetko NA PARE :)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, zemiaky, brokolica, por, sojova omacka, kari korenie, suseny cesnak, sol POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2014, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 300ml mlieka, 20g droždia,2 PL olivového oleja, 2 KL kr.cukru, 1 KL soli, slivkový lekvár,marhule,slivky a pod. POSTUP PRÍPRAVY Cesto je podobné ako mám v albume : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898 Do teplého mlieka dáme 2 KL kr. cukru,droždie a necháme postáť pokiaľ sa nám urobí kvások.Hotový kvások vlejeme do misky s múkou,olejom,soľou a vypracujeme cesto,ja najradšej rukou.S cestom sa perfektne pracuje,netreba nič pridávať a dáme na 1 hod. do tepla kysnúť.Po hodine cesto na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme a vykrajujeme o alebo ako sa Vám podarí :-) Naplníme lekvárom alebo ovocím.Môj manžel rád ovocné knedlíky-typický Čech,preto robím aj s ovocím.Zabalíme a necháme ešte asi 20 min podkysnúť.Medzitým si naolejujeme nádoby z parného hrnca.Keď nám buchtičky podkysnú,tak ich poukladáme do nádob,poriadne ich naolejujeme aj steny nádoby a zapneme na 15 min.Po naparení ich hneď páratkom poprepichujeme,polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom,orechami a pod. Upozorňujem,že z tejto dávky vyšlo 17 ks,pre nás to stačí.Samozrejme všetky sa parili naraz. Odkedy mám parný hrniec,tak je radosť robiť knedľu,buchty a ostatné mňamky v tejto zázračnej mašinke.Knedlu parím 20 min. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 12.11.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Pangas na parePOTREBNÉ PRÍSADY Pangas-filety 2 struky cesnaku sol, rasca pol citronu korenie na ryby /Kotanyi ) POSTUP PRÍPRAVY Rybku rozmrazíme,osušíme. Každu stranu pangasa pokvapkáme citronom , pretlačíme cesnak a dáme pol ČL korenia na ryby a rascu. Necháme odstáť asi pol hodinky a potom šup do paráka na 12 minút. Dobrúú chuť !!! podávame spolu so zemiakmi, alebo si spravíme šalatík a spapáme spolu sním :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2011, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Knedla z parneho hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hrubej muky* 1 vajce * 1 kocka drozdia* 1CL cukru * sol podla chuti * 1 dcl mlieka * vlazna voda na domiesenie* olej na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Tazko sa mi pise mnozstvo, ked robim vsetko od oka. Postup je nasledovny - zohrejeme si mlieko s cukrom, pridame kvasok a nechame vykysnut. Do misy si dame muku, osolime, pridame kvasok a tolko vlaznej vody aby bolo cesto akurat - ani riedke ani huste. Dobre vymiesime. Ked nemam cas, dam vymiesit cesto do domacej pekarnicky, to je tak akurat a hlavne poriadne. Nechame pokysnut asi 1 hodinu. Potom si cesto rozdelime na 5 casti - vymastime jednotlive misky z parneho hrnca perkom namocenym v oleji a dame si tam hned 3ks knedle. Nechame pokysnut 20 min. Potom si nalejeme do parneho hrnca vodu a parime vsetky tri knedlicky 20 min. Po tomto case su uz urcite uparene, pre istotu vyskusajte spajlou. Na dalsi raz dame parit dalsie 2ks - nezabudneme vymastit misky olejom, aby sa nam neprilepili. Hotove knedle ponatierame olejom. Su naozaj paraaaaadne a za par centov mate 5ks :-). Ak neminiete, mozete dat do mrazaka, inokedy akoby ste nasli :-))) A hlavne to nenormalne setri cas - ked som parila iba na utierke natiahnutej na hrnci, tak sa mi na jeden sup zmestila iba jedna. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 12.11.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Knedľa na pare - zaručene sa podaríPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 1 malá lyžička soli, 2 vajcia, 1/2 dl oleja, kvások: malá lyžička cukru, 1/2 kocky droždia, asi 1 dcl mlieka, ďalej na vymiesenie: voda alebo mlieko, alebo pól na pól - ako dávam ja, aby bolo cesto akurát na knedľu POSTUP PRÍPRAVY Domácej knedle sa nevyrovná žiadna kupovaná. Do šialky si rozdrobíme kvasnice /polovica tej kocky neuveriteľne úplne stačí/, pridáme cukor a asi 1 dcl vlažného mlieka. Necháme kysnúť, po vykysnutí kvások premiešame lyžičkou a necháme znova nakysnúť. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajcia, olej, 2 krát nakysnútý kvások a vlažného mlieka alebo vody, aby to bolo akurát - ani príliš husté, ani riedke. Radšej hustejšie, ale aby sa to dalo v pohode miesiť. Vymiešame tuhé cesto a necháme 2 krát nakysnúť a zakaždým premiešame. Potom vytvarujeme na pomúčenej doske knedle /ja robím 4/. Necháme ich nakysnúť asi 20 minút, trošku naolejujeme, hlavne parák, aby sa neprilepili, a paríme 20 minút. Hotové dáme na mierne naolejovaný plech, trochu potrieme olejom a popicháme vidličkou. Niekto to hotové potiera aj roztopenou masťou, ja to nemusím zas. Kúpila som si parný hrniec, tak ich robím už v parnom hrnci - no podľa tohto receptu. TIP: teplé domáce knedle sa nekrájajú nožíkom, ale sa dajú do slučky z nitky a zatiahne sa. Knedlíky tak zostanú pekné nadýchané. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 22.3.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |