. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PARNÝ HRNIEC

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Knedla z parneho hrnca (25) 12.11.2014, 19:50
knedľa (4) 2.4.2014, 16:11
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 31.10. 12:50 | všechny 897
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

PARNÝ HRNIEC

knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 1 balíček francúzskeho sušeného droždia, soľ, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiesim v miske rýchlokyske, Po vykysnutí (cca 45 minút) vyformujem knedle - z toho množstva vyjdú 3 také ako na obr., po vyformovaní ešte raz nechám kysnúť cca 20 minút.
Parím v parnom hrnci - neskutočná mašinka - 30 minút.
Sú výborné !
Cesto s riadnym šplechom oleja vhodné aj na koláče.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Parené buchty s čokoládovou polevou.



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500g polohrubej múky20g droždia20g masla20g praškoveho cukrusoľ2dl mlieka POLEVA: 3PL kakaového prášku2PL masla5PL mlieka2-3 praškoveho cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

zuzana s. (zuzu0608) ID 113136 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2019, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Moja prvá knedľa - priamo z parného hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

Robila som len malé knedle - 2ks a na to je potrebné: 250 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 1 stará žemľa, pol kocky droždia (alebo pol sáčku instantného droždia), cca 1,5 dcl mlieka, 2 malé lyžičky cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si dala zohriať trochu mlieka a rozmiešala som v ňom cukor, pridala rozdrvené droždie a dala na teplo, kým sa mi nezarobil pekne kvások.
Medzi tým som si pokrájala jednu žemľu na malé kocky. V rýchlokyske som si zmiešala múkú, veľkú štipku soli, pridala vajíčko a zarobený klások a pekne spracovala cesto, aby nebolo ani moc tuhé a ani moc mäkké. Keďže sa mi zdalo tuhšie, pridala som trochu vlažnej vody a nakoniec som zamiešala ku koncu kocky zo žemličky. Nechala som vykysnúť. Keď cesto vykyslo, na vymúčenej doske som ho spracovala, rozdelila na 2 časti a vytvarovala som z nich bochníky. Cesto som nechala ešte asi pol hodinu prikryté odpočívať.

Spodok nádob parného hrnca som vyolejovala a knedlíky som preložila do hrnca. Parila som cca 22 minút.

Knedlíky zostali krásne a veľmi chutné. Želám dobrú chuť!!! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Treska na pare so zeleninou a zemiakovo-mrkvovym pyre



POTREBNÉ PRÍSADY

Treska, zemiaky, mrkva, mlady polny salat(alebo ina listova zelenina), zelena fazulka, sol, korenie na ryby, limetka, maslo, smotana alebo mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

PYRE: zemiaky a mrkvu ocistime, uvarime v jednom hrnci v posolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, pridame maslo, trochu mlieka alebo smotany a rozmixujeme.\r\n\r\nZELENINA: Zeleninu - v mojom pripade mlady polny salat a zelenu fazulku dame na 4 minuty do parneho hrnca a trochu posolime. Ja mam vlastne ryzovar z Lidlu s parnym nadstavcom ale cas by mal byt aj u klasickych parnych hrncov rovnaky. Zbytocne nenechavame zekeninu dlhsie, lebo prilis zmäkne. \r\n\r\nRYBA: Rybu pokvapkame limetkou, okorenime korenim na ryby a dame nad paru na max 10 minut. Viac rybe netreba:)\r\n\r\nTo je vsetko. Jednoduche, rychle a zdrave:)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

◄ Rozmarínové zemiaky s kuracím mäsom (bez tuku) ►



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäso * zemiaky * grilovacie korenie * čerstvý rozmarín *

POSTUP PRÍPRAVY

Toto výborné a zdravé jedlo som pripravovala na chalupe. Bolo hotové za pár minút. Kuk do postupu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.11.2014, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Kuracie prsia - zemiaky - zeleninka - všetko NA PARE :)



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, zemiaky, brokolica, por, sojova omacka, kari korenie, suseny cesnak, sol

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Martina L. (tinka1510) ID 25983 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2014, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 300ml mlieka, 20g droždia,2 PL olivového oleja, 2 KL kr.cukru, 1 KL soli, slivkový lekvár,marhule,slivky a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je podobné ako mám v albume : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898

Do teplého mlieka dáme 2 KL kr. cukru,droždie a necháme postáť pokiaľ sa nám urobí kvások.Hotový kvások vlejeme do misky s múkou,olejom,soľou a vypracujeme cesto,ja najradšej rukou.S cestom sa perfektne pracuje,netreba nič pridávať a dáme na 1 hod. do tepla kysnúť.Po hodine cesto na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme a vykrajujeme o alebo ako sa Vám podarí :-) Naplníme lekvárom alebo ovocím.Môj manžel rád ovocné knedlíky-typický Čech,preto robím aj s ovocím.Zabalíme a necháme ešte asi 20 min podkysnúť.Medzitým si naolejujeme nádoby z parného hrnca.Keď nám buchtičky podkysnú,tak ich poukladáme do nádob,poriadne ich naolejujeme aj steny nádoby a zapneme na 15 min.Po naparení ich hneď páratkom poprepichujeme,polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom,orechami a pod. Upozorňujem,že z tejto dávky vyšlo 17 ks,pre nás to stačí.Samozrejme všetky sa parili naraz.

Odkedy mám parný hrniec,tak je radosť robiť knedľu,buchty a ostatné mňamky v tejto zázračnej mašinke.Knedlu parím 20 min.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 12.11.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Pangas na pare



POTREBNÉ PRÍSADY

Pangas-filety 2 struky cesnaku sol, rasca pol citronu korenie na ryby /Kotanyi )

POSTUP PRÍPRAVY

Rybku rozmrazíme,osušíme. Každu stranu pangasa pokvapkáme citronom , pretlačíme cesnak a dáme pol ČL korenia na ryby a rascu. Necháme odstáť asi pol hodinky a potom šup do paráka na 12 minút.
Dobrúú chuť !!! podávame spolu so zemiakmi, alebo si spravíme šalatík a spapáme spolu sním :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2011, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Knedla z parneho hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hrubej muky* 1 vajce * 1 kocka drozdia* 1CL cukru * sol podla chuti * 1 dcl mlieka * vlazna voda na domiesenie* olej na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Tazko sa mi pise mnozstvo, ked robim vsetko od oka. Postup je nasledovny - zohrejeme si mlieko s cukrom, pridame kvasok a nechame vykysnut. Do misy si dame muku, osolime, pridame kvasok a tolko vlaznej vody aby bolo cesto akurat - ani riedke ani huste. Dobre vymiesime. Ked nemam cas, dam vymiesit cesto do domacej pekarnicky, to je tak akurat a hlavne poriadne. Nechame pokysnut asi 1 hodinu. Potom si cesto rozdelime na 5 casti - vymastime jednotlive misky z parneho hrnca perkom namocenym v oleji a dame si tam hned 3ks knedle. Nechame pokysnut 20 min. Potom si nalejeme do parneho hrnca vodu a parime vsetky tri knedlicky 20 min. Po tomto case su uz urcite uparene, pre istotu vyskusajte spajlou. Na dalsi raz dame parit dalsie 2ks - nezabudneme vymastit misky olejom, aby sa nam neprilepili. Hotove knedle ponatierame olejom.
Su naozaj paraaaaadne a za par centov mate 5ks :-). Ak neminiete, mozete dat do mrazaka, inokedy akoby ste nasli :-))) A hlavne to nenormalne setri cas - ked som parila iba na utierke natiahnutej na hrnci, tak sa mi na jeden sup zmestila iba jedna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 12.11.2014, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Knedľa na pare - zaručene sa podarí



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 malá lyžička soli, 2 vajcia, 1/2 dl oleja, kvások: malá lyžička cukru, 1/2 kocky droždia, asi 1 dcl mlieka, ďalej na vymiesenie: voda alebo mlieko, alebo pól na pól - ako dávam ja, aby bolo cesto akurát na knedľu

POSTUP PRÍPRAVY

Domácej knedle sa nevyrovná žiadna kupovaná.

Do šialky si rozdrobíme kvasnice /polovica tej kocky neuveriteľne úplne stačí/, pridáme cukor a asi 1 dcl vlažného mlieka. Necháme kysnúť, po vykysnutí kvások premiešame lyžičkou a necháme znova nakysnúť. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajcia, olej, 2 krát nakysnútý kvások a vlažného mlieka alebo vody, aby to bolo akurát - ani príliš husté, ani riedke. Radšej hustejšie, ale aby sa to dalo v pohode miesiť. Vymiešame tuhé cesto a necháme 2 krát nakysnúť a zakaždým premiešame. Potom vytvarujeme na pomúčenej doske knedle /ja robím 4/. Necháme ich nakysnúť asi 20 minút, trošku naolejujeme, hlavne parák, aby sa neprilepili, a paríme 20 minút. Hotové dáme na mierne naolejovaný plech, trochu potrieme olejom a popicháme vidličkou. Niekto to hotové potiera aj roztopenou masťou, ja to nemusím zas.

Kúpila som si parný hrniec, tak ich robím už v parnom hrnci - no podľa tohto receptu.

TIP: teplé domáce knedle sa nekrájajú nožíkom, ale sa dajú do slučky z nitky a zatiahne sa. Knedlíky tak zostanú pekné nadýchané.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.3.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu