Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)
Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-)
[ recept č. 45286 zo dňa 9.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g polohrubej múky, 300ml mlieka, 20g droždia,2 PL olivového oleja, 2 KL kr.cukru, 1 KL soli, slivkový lekvár,marhule,slivky a pod.
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto je podobné ako mám v albume : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898
Do teplého mlieka dáme 2 KL kr. cukru,droždie a necháme postáť pokiaľ sa nám urobí kvások.Hotový kvások vlejeme do misky s múkou,olejom,soľou a vypracujeme cesto,ja najradšej rukou.S cestom sa perfektne pracuje,netreba nič pridávať a dáme na 1 hod. do tepla kysnúť.Po hodine cesto na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme a vykrajujeme o alebo ako sa Vám podarí :-) Naplníme lekvárom alebo ovocím.Môj manžel rád ovocné knedlíky-typický Čech,preto robím aj s ovocím.Zabalíme a necháme ešte asi 20 min podkysnúť.Medzitým si naolejujeme nádoby z parného hrnca.Keď nám buchtičky podkysnú,tak ich poukladáme do nádob,poriadne ich naolejujeme aj steny nádoby a zapneme na 15 min.Po naparení ich hneď páratkom poprepichujeme,polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom,orechami a pod. Upozorňujem,že z tejto dávky vyšlo 17 ks,pre nás to stačí.Samozrejme všetky sa parili naraz.
Odkedy mám parný hrniec,tak je radosť robiť knedľu,buchty a ostatné mňamky v tejto zázračnej mašinke.Knedlu parím 20 min.
Prajem dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
vypracujeme cesto |
|
nastavím môjho pomocníka na 1 hod. a mám veget |
|
vykysnuté cesto |
|
povykrajujeme koliečka a plníme.Pre mňa lekvár,chlapovi marhuľky |
|
osušenú marhuľu dávam oblúkom dole a zabalím |
|
necháme podkysnúť |
|
poukladáme do nádob z parného hrnca a naolejujeme zo všetkým strán |
|
zapneme hrniec na 15 min |
|
a tu už máme naparené buchtičky |
|
skoro v konečnej podobe,ešte ich môj manžel riadne zaleje maslom a posype kr.cukrom a mňamky mňam |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
adriana k. (anulienka77) ID 235468 (7.8.2013, 20:31) |
dobry den prosim o radu, aj ked naolejulem spodok tak sa mi buchty prilepia neviem kde robim chybu, ci je to cestom, ja do neho vzdy trochu pridam raznej muky , ked vykysnu, tak su jemne nadychane. Uz som trochu z toho nestastna, vyskusala som viacero receptov a vzdy sa mi to stane dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (16.8.2013, 12:21) |
hmm tak to netuším,prečo sa buchty lepia , ja spodok nádoby vždy dobre natriem a buchty tiež veľa šťastia, nech sa vám podarí nájsť správny recept |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (2.5.2013, 20:39) |
nooo, dobry napad ..parny hrniec mam tiez! |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (3.5.2013, 20:24) |
treba vyskúšať parák je skvelý pomocník |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (2.5.2013, 17:25) |
super recept, robila som ich prvýkrát pred dvoma týždňami z dvojnásobnej dávky, ale zmizli okamžite |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (3.5.2013, 20:23) |
tak to ma teší |
ODPOVEDAŤ |
Emília H. (manželka) ID 124095 (13.4.2013, 15:45) |
..... dakujem za recept, su uzasneeeee ...... |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (13.4.2013, 16:50) |
paráda teším sa |
ODPOVEDAŤ |
Emília H. (manželka) ID 124095 (13.4.2013, 15:45) |
..... dakujem za recept, su uzasneeeee ...... |
ODPOVEDAŤ |
| ANDREA M. (AIKKI) ID 14607, mimibazar.sk/aikki (16.1.2013, 18:16) |
dakujem za recept prave kysnu |
ODPOVEDAŤ |
| adriana m. (adula75) ID 57756 (19.7.2012, 11:41) |
Ďakujem za recept , cestíčko kysne, už sa nevieme dočkať kedy ich budeme papať aj s detičkami |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela K. (Michalka.Ke) ID 61705 (30.6.2012, 22:09) |
super buchtičky, len ja som na prianie manžela dala lekvár a bola s tým trochu väčšia prplačka, ale tvarohové u syna zožali úspech . Mne vyšlo 23 ks, asi trochu menších, ale tiež sa mi to podarilo naraz urobiť v tlakovom hrnci. |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (30.6.2012, 23:04) |
super |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka M. (Myrca) ID 22115 (17.6.2012, 22:26) |
Ahojky, ďakujem za recept buchty boli super takéto sa mi podarili http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=865346 |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (19.6.2012, 1:11) |
krásne buchtičky sa podarili |
ODPOVEDAŤ |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (14.5.2012, 19:01) |
krásne buchtičky,mňam-ach rada by som si ich dala.Ale začala som s delenou stravou O parnom hrnci som skoro nič nevedela,myslela som že je len na zeleninu-no zaujalo ma to,dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 20:00) |
Majka, tak sa hlásim...prvý pokus o parenie v parnom hrnci sa vydaril tak pól na pól . Asi som tie svoje buchty viac prehustila ako bolo treba, lebo v prvej miske boli buchty ukážkové, v druhej polosurové....tak som vybrala zo spodnej misky a nechala ešte ostatné pariť...ale poškodilo im to, že som ich otvorila...ale nevadí, len tak sa nevzdáme...snáď nabudúce už budú všetky ukážkové |
ODPOVEDAŤ |
| Martina R. (ziza) ID 5739, mimibazar.sk/ziza (20.4.2012, 10:18) |
Buchty vyzeraju naozaj velmi dobre a prosim mozete poradit aka znacka parneho hrnca je dobra alebo aku skusenost mate,dakujem Mata |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (Ykanuska) ID 208594 (29.3.2012, 22:01) |
Výborné! Parene buchty som robila prvý raz ale podľa všetkého sa vydarili, pretože sa všetci zalizovali až za ušami Ďakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (29.3.2012, 22:45) |
ďakujem za krásny komentárik a som rada,že Vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (4.2.2012, 19:42) |
Ahoj Soni po dopareni buchiet este necham asi 2-3 minuty prikryte a az potom odokryjem,a popicham spajlou kazdu buchtu. |
ODPOVEDAŤ |
| soňa o. (sonius) ID 231835 (4.2.2012, 19:36) |
ahoj ,chcela som sa spytať ,čo robíš preto aby ti buchty nesplasli,....mne to urobili ,ked sa parili boli krasne ,ale akonahle som otvorila veko po naparení tak mi splasli, .....čo som urobila zle,poradte mi babenky prosím vas,...dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 20:02) |
Soni som tu s novými poznatkami...to, že ti buchty spľasli...nebolo to preparením, ale boli polosurové...dnes sa mi to stalo tiež , no nabudúce sa nám iste zadarí |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 8:58) |
Ahoj Soni, mne raz takto spľasol knedlík a mama mi vravela, že to bolo tým, že som ho dlhšie parila, ako bolo treba.... : Buchty sa mi zatiaľ stále vydarili, ale to som ich parila v hrnci na utierke , dnes mám premiéru v parnom hrnci a mám z toho takú malú dušičku, dúfam, že sa mi podarí dobre určiť dobu parenia...aby mi nespľasli ako Tvoje |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (25.1.2012, 20:12) |
V sobotu urobim parene buchty podla tohto receptu,budem mat vnucku na navsteve,a ona ma rada take jedla. |
ODPOVEDAŤ |
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (10.1.2012, 21:35) |
Niekedy urcite vyskusam pred tyzdnom som si kupila parny hrniec a este mam malo receptov co v nom robit |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (10.1.2012, 22:36) |
ja som s parným hrncom max.spokojná,je to výborná vecička a robím v ňom skoro všetko:ryžu,zemiaky,vajíčka,kuracie mäso,všetku zeleninu atď.Dokonca som prestala používať mikrovlnku a všetko parím veľa šťastia |
ODPOVEDAŤ |
| | | Timea K. (timca8) ID 32326, mimibazar.sk/timca8 (11.1.2012, 14:12) |
ako robíte ryžu? ja som raz skúšala. ale nič sa nedialo. možno bola chyba, že som dala "paraboiled" ryžu... Ja som s parným tiež nadmieru spokojná. Knedle a buchty robím sama, nekupujem. Domáca pekáreň + parný hrniec to istia a takmer bez roboty |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (12.1.2012, 21:18) |
Timejka, ak mozem, ja som dnes robila parboild ryzu, dala som ju do nadoby, zaliala vriacou vodou od oka, tak asi 1,5 cm nad ryzu, osolila a nastavila cas 30 minut...ryza bola vynikajuca |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Mária K. (konteska) ID 177553 (11.1.2012, 16:59) |
ja používam ryžu Basmati,ale dávam všetko od oka asi 2 dcl šálku prepláchnutej ryže dám do misky a zalejem vodou,aby bola ryža len ponorená - nie moc vody nad ryžou,asi 1:1.Osolím a zakapnem troškou oleja alebo masla a parím 40-45 min.Ja robím spolu s marinovaným kuraťom a zeleninou a celý obed za 45 min.Snáď som poradila,ale asi fakt záleží od ryže veľa šťastia |
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (tinka1510) ID 25983 (10.1.2012, 8:50) |
jeeej, dakujem za dalsiu inspiraciu pre parny hrniec vyzeraju uuuzasne |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária K. (konteska) ID 177553 (10.1.2012, 21:31) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |