končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Sladidlo, ktoré používam (18) 30.8.2020, 18:15 Mrkvový koláč (3) 3.4.2016, 16:31 Večerný DIA bielkovinový koláč (5) 28.4.2015, 22:23 Diankine DIA tajomstvo (14) 13.8.2014, 16:13 Tvarohovo - slivkový koláč (2) 2.7.2014, 13:49 Smotanovo-jogurtová torta (2) 29.3.2014, 17:33 Pečené buchty s náhradným sladidlom (13) 19.3.2014, 0:09 Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikov (3) 9.7.2013, 11:28 DIA tiramisu (3) 23.4.2013, 15:15 DIA Marlenka (2) 2.3.2013, 8:47 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
DIA RECEPTY |
Nepečená čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík piškót (10,0 Sj) 1 šľahačková smotana (1,0 Sj) 13 dielikov horkej čokolády 74% (1,0 Sj) 500 g odtučneného tvarohu (0,0 Sj) Spolu (12,0 Sj) POSTUP PRÍPRAVY 1. Do tortovej formy rozložíme ½ piškót. 2. Do tvarohu nastrúhame 7 dielikov horkej čokolády a dobre rozmiešame. 3. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohu. 4. Polovicu tvarohu rozotrieme na piškóty, rozložíme druhú časť piškót a rozotrieme zvyšný tvaroh. 5. Na vrch torty nastrúhame zvyšnú horkú čokoládu. 6. Tortu dáme stuhnúť do chladu na niekoľko hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Bryndzové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: CESTO: 285 g polohr.múky / 19 SJ/ , 130 zemiakov uvarených v šupke / 2 SJ/, 1 celé vajce, soľ, voda podľa potreby PLNKA: 125 g bryndze / 0 SJ/, 110 g v šupke varených zemiakov / 1 1/2 SJ/, môže byť aj trochu petržl.vňate ostatné suroviny: slanina, kyslá smotana na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si pripravíme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Do stredu každého dáme asi 1/2 čajovej lyžičky bryndzovej plnky. Vytvarujeme pirohy a dáme variť do vriacej a osolenej vody. Počkáme kým vyplávajú. Opečieme si slaninu a hotové pirohy s ňou polejeme. Na vrch dáme kyslú smotanu. Dobrú chuť. Z tohto množstva mi vyšlo asi 48 menších pirohov. Dcérka má jesť 3 SJ na obed a dostala 3 pirohy. Jeden piroh vysiel asi na 0,8 SJ. Obrázok je len ilustračný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA linecké pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky, 50g zlatého klasu, 1 ČL kypr. prášku, 70g Imber SWEET, 100g masla, 2 žĺtky, 2PL bieleho jogurtu, dia džem POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, cesto dáme na 2 hodiny do chladničky. Rozvaľkáme, vykrajujeme, pečieme na 220°C cca 9-11 minút. Po upečení zliepame dia džemom. 100g obsahuje 5SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 20.12.2009, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Celozrnné posúchyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký jogurt, 3 vajcia, 85 g otrúb, 65 g vločiek (akýchkoľvek), 3 lyžičky prášku do pečiva, soľ, korenie a bylinky podľa chuti, semienka POSTUP PRÍPRAVY ...všetko pomiešať a piecť na papieri na pečenie cca 35 minút pri 180 stupňoch. Z uvedeného množstva upečiete 12 kúskov, akurát na jeden veľký plech. Super zdravá a nehriešna náhrada chlebíka, dokonca chutia aj môjmu chlapovi :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia H. (stwemi) ID 118367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 22.3.2012, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zeleninový šalát s cestovinami a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 gramov cestovín podľa vlastného výberu (pene, mašličky a pod.) 2 väčšie kuracie prsíčka 1 ľadový šalát 4 vajíčka uvarené na tvrdo 4 malé paradajky šalátová uhorka malá plechovka sterilizovanej kukurice mladá cibuľka nastrúhaný syr a tatárska omáčka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme. Kuracie prsia nakrájame na rezance, prudko orestujeme na horúcom oleji, okoreníme vegetou bez glutamánu sodného, sladkou červenou paprikou a drvenou rascou, môžeme použiť aj zmes byliniek na kurča. Orestované kuracie prsia podlejeme cca 1,5 dcl vody a krátko podusíme. Na hlboké taniere rozložíme ľadový šalát, na ktorý uložíme cestoviny, posypeme nadrobno nakrájaným vajíčkom, nakrájame paradajky na mesiačiky, nastrúhame šalátovú uhorku a posypeme sterilizovanou kukuricou. Na zeleninu uložíme teplé mäso. Povrch šalátu môžme posypať strúhaným syrom a mladou cibuľkou. Na ochutenie šalátu môžme použiť biely jogurt, prípadne tatársku omáčku alebo kečup podľa chuti. Dobrú chuť. Túto večeru dokážete pripraviť za 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA čokoládová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTOVÉ CESTO: 6vajec, 150g náhradného sladidla SWEET, 150g polohrubej múky, kypriaci prášok. KRÉM: 4dl mlieka, 1 balíček vanilk. pudingu, 20g kakaa, 100g masla, 60g náhradného sladidla SWEET, 150g DIA lekváru POLEVA: 100g horkej DIA čokolády, 50g stuženého pokrmového tuku POSTUP PRÍPRAVY CESTO: ušľaháme si sneh, žĺtka vymiešame s náhradným sladidlom. Do múky vmiešame kypriaci prášok a striedavo pridávame do žĺtok sneh s múkou. Vylejeme na papier na pečenie, pečieme na 220°C cca 15 minút. KRÉM: Mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť a primiešame maslo. Vychladnutý korpus potrieme DIA džemom, krémom (z krému si trošku odložíme na potretie rolády z vrchu) zrolujeme na roládu, potrieme krémom, polejeme čokoládou alebo stačí posypať kokosom. Jeden rez obsahuje 2 SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2009, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA škoricové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky, 50g zlatého klasu, 1ČL kypriaceho prášku, 100g Imber SWEET, 100g masla, 1 žĺtok, 2PL bieleho jogurtu, 1ČL mletej škorice, 50g orechov. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, cesto dáme na 2 hodiny do chladničky. Rozvaľkáme, vykrajujeme, potrieme žĺtkom, pečieme na 220°C cca 9-11 minút. Po upečení zliepame dia džemom. 100g obsahuje 4,5SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2009, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
zemiakove fasirkyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky,nakrajana sumka,syr,plesnivy syr,cierne ml.korenie,vajcia,struhanka POSTUP PRÍPRAVY Uvarene zemiaky postruhame pridame nakrajanu sumku,syry,pridame korenie,vajcia.Poriadne zamiesame a podla potreby pridavame struhanku aby sa nam vzniknuta zmes moc nelepila.Vytvarujeme fasirky ktore obalujeme v trojobale a vyprazame ako rezne.Podavame s cesnakovim drezingom ktory si pripravime s kyslou smotanou a cesnakom .Dufam ze vam bude chutit nasa rodinka to zboznuje.DOBRU CHUT!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) slavka k. (anjelik0000) ID 133161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti.. Postup: Dressing: 200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru. Postup: Pripravíme si dressing a dáme ho nabok. Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica POSTUP PRÍPRAVY Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov. Postup: Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie. Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky. Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek. Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať. Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |