končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Vyprážané morčacie rezne na šťavePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g morčacích pŕs, soľ, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja. Šťava: 2 dl vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice, 1 lyžica vegety POSTUP PRÍPRAVY Morčacie mäso pokrájame na rezne, osolíme a z obidvoch strán obalíme strúhankou. Potom ich naklepeme tak, aby sa strúhanka dostala do mäsa. Rozklepané rezne namočíme v rozšľahanom vajci a opražíme na rozohriatom oleji. Potom ich vložíme do pripravenej šťavy a asi 15 minút podusíme. Šťava: Všetky prísady spolu zmiešame a rozvaríme. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo tarhoňou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.4.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
MORČACIE PRSIA so špenátom a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g morčacích pŕs, štipka soli a korenia, trocha mletého muškátového orieška, 4 lyžice olivového oleja, 300 g čerstvých špenátových listov, 1 lyžica masla, 1 cibula, plechovka steril. kukurice POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, usušíme, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, posypeme muškátovým orieškom. Premiešame s olivovým olejom a opražíme na rozpálenej panvici. Špenátové listy umyjeme, nakrájame na rezance. Mäso udržujeme v teple. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme kukuricu a špenát. Pridáme mäso, pomiešame. Podávame s opekanými zemiakmi, hranolkami alebo s cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kráľovské kura s hermelínomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 kuracích stehien, 1 smotana, 0,5 l hydin. vývaru, petržlenová vńať, 300 g hermelínu, ml. čierne korenie, citrón POSTUP PRÍPRAVY Do ohňovzdornej misy poukladáme kuracie stehná, pokvapkáme citrónom, prilejeme smotanu a vývar. Posypeme petržl. vňaťou. Hermelín pokrájame na kocky a posypeme ním mäso. Osolíme a okoreníme. Prikryté pečieme asi 40 minút. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Opité kuraPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kusy kuracích stehien, 1 mrkva, 1 domáca klobása /ja dávam párky/, 10 dkg tvrdého syra, horčica, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, čierne pivo POSTUP PRÍPRAVY Stehná vykostíme a naklepeme, mrkvu, klobásu a syr nakrájame na hranolky. Každý plátok mäsa osolíme a z vnútornej strany potrieme horčicou. Položíme na to hranolček mrkvy, klobásy, syra a pevne zavinieme do závitku. Uložíme do pekáča, posolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a mletou rascou. Zalejeme pivom a dáme pomaly zapiecť do vyhriatej rúry. Podávame s hráškovou ryžou a jablkovým kompotom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čínsky biftekPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích alebo morčacích pŕs, 1 pór alebo mladú cibulku, 3 lyžice solamylu, 3 vajcia, sójová omáčka, grilovacie korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na tenké rezance, pridáme nadrobno pokrájaný pór, solamyl, vajcia, sój. omáčku, korenie. Dobre premiešame a na 2 hodiny odložíme do chladničky. Lyžicou kladieme hmotu do horúceho oleja a vypražíme z oboch strán. Podávame s chlebom, s opekanými zemiakmi, hranolkami alebo s ryžou. Obložíme zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie halušky s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, ml. čierne korenie, soľ, škrobová múka, 3 lyžice oleja, worcesterová omáčka, kocka kuracieho bujónu, 100 g nivy POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na malé kúsky - halušky. Osolíme, okoreníme, posypeme škrobovou múkou a dobre premiešame.Mäso prudko opražíme na oleji, pokvapkáme worcestr. omáčkou, pridáme kurací bujón rozmiešaný vo vode. Udusíme domäkka. Na tanieri ho posypeme strúhaným syrom. Podávame s hranolkami alebo s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čínske kuracie prsia s mandľamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 2 bielky, 1 lyžica škrobovej múky, soľ, 3 lyžice oleja, 100 g olúpaných mandlí, 1 menšia cibuľa, ml. zázvor, mäsový vývar POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané prsia zmiešame s bielkami, škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a soľou. Opečieme na rozohriatom oleji a vyberieme.Do tuku pridáme mandle a pomaly pražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu. Krátko orestujeme, pridáme mäso, podlejeme vývarom, ochutíme zázvorom, osolíme, krátko povaríme. Podľa potreby môžeme zahustiť. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s cestovinouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestoviny (kolienka, mušličky, vrtáky), 400 g kuracích pŕs, 80 g cibule, 4 lyžice oleja, soľ, ml. čierne korenie, ml. rasca, kari korenie, 1 zväzok mladej mrkvy, 150 g hrášku POSTUP PRÍPRAVY Cestovinu domäkka uvaríme v osolenej vode. Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu speníme na oleji. Pridáme pokrájané mäso a prudko opečieme. Podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme rascou a kari korením, mierne podlejeme horúcou vodou a domäkka dodusíme spolu s mrkvou a hráškom. Mäso servírujeme spolu s cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuriacie mäso po čínskyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg, vykosteného mäsa, 1/2 strúčiku cesnaku, 10 dkg hrášku, 1 cibuľa, 1 lyžička sójovej omáčky, olej, 1 a 1/2 lyžičky škrobovej múky, 100 ml vývaru, 1 lyžica vody, soľ, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, štipka cukru POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu podusíme asi 1 min. na oleji. Pridáme mäso a za stáleho miešania 1 min. dusíme. Pridáme vývar, zázvor, sójovú omáčku, soľ, hrášok a dusíme 3 minúty. Nakoniec vmiešame škrob rozmiešaný vo vode, roztlačený cesnak a dusíme ešte minútu. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |