. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Miroslava H. (mimka999) ID 60849
.
mimibazar.sk/mimka999
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.9.2008
Naposledy: 29.5.2024 15:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 535
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 53
NÁVODY 0
NA DOBIERKU NEPOSIELAM ANI TOVAR NEVYMIEŇAM !!! Tovar späť neberiem, preto sa pýtajte čo potrebujete. ĎAKUJEM
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vyprážané morčacie rezne na šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g morčacích pŕs, soľ, 150 g strúhanky, 3 vajcia, 300 g oleja. Šťava: 2 dl vody, 3 lyžice oleja, 3 lyžice masla, 2 lyžice masti, 2 lyžice horčice, 1 lyžica vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Morčacie mäso pokrájame na rezne, osolíme a z obidvoch strán obalíme strúhankou. Potom ich naklepeme tak, aby sa strúhanka dostala do mäsa. Rozklepané rezne namočíme v rozšľahanom vajci a opražíme na rozohriatom oleji. Potom ich vložíme do pripravenej šťavy a asi 15 minút podusíme.
Šťava: Všetky prísady spolu zmiešame a rozvaríme.
Podávame s ryžou, zemiakovou kašou alebo tarhoňou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.4.2012, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

MORČACIE PRSIA so špenátom a kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g morčacích pŕs, štipka soli a korenia, trocha mletého muškátového orieška, 4 lyžice olivového oleja, 300 g čerstvých špenátových listov, 1 lyžica masla, 1 cibula, plechovka steril. kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, usušíme, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, posypeme muškátovým orieškom. Premiešame s olivovým olejom a opražíme na rozpálenej panvici.
Špenátové listy umyjeme, nakrájame na rezance. Mäso udržujeme v teple. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme kukuricu a špenát. Pridáme mäso, pomiešame.
Podávame s opekanými zemiakmi, hranolkami alebo s cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kráľovské kura s hermelínom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 kuracích stehien, 1 smotana, 0,5 l hydin. vývaru, petržlenová vńať, 300 g hermelínu, ml. čierne korenie, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Do ohňovzdornej misy poukladáme kuracie stehná, pokvapkáme citrónom, prilejeme smotanu a vývar. Posypeme petržl. vňaťou. Hermelín pokrájame na kocky a posypeme ním mäso. Osolíme a okoreníme. Prikryté pečieme asi 40 minút. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Opité kura



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kusy kuracích stehien, 1 mrkva, 1 domáca klobása /ja dávam párky/, 10 dkg tvrdého syra, horčica, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, čierne pivo

POSTUP PRÍPRAVY

Stehná vykostíme a naklepeme, mrkvu, klobásu a syr nakrájame na hranolky. Každý plátok mäsa osolíme a z vnútornej strany potrieme horčicou. Položíme na to hranolček mrkvy, klobásy, syra a pevne zavinieme do závitku. Uložíme do pekáča, posolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a mletou rascou. Zalejeme pivom a dáme pomaly zapiecť do vyhriatej rúry. Podávame s hráškovou ryžou a jablkovým kompotom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čínsky biftek



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích alebo morčacích pŕs, 1 pór alebo mladú cibulku, 3 lyžice solamylu, 3 vajcia, sójová omáčka, grilovacie korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na tenké rezance, pridáme nadrobno pokrájaný pór, solamyl, vajcia, sój. omáčku, korenie. Dobre premiešame a na 2 hodiny odložíme do chladničky. Lyžicou kladieme hmotu do horúceho oleja a vypražíme z oboch strán. Podávame s chlebom, s opekanými zemiakmi, hranolkami alebo s ryžou. Obložíme zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie halušky s nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kuracie prsia, ml. čierne korenie, soľ, škrobová múka, 3 lyžice oleja, worcesterová omáčka, kocka kuracieho bujónu, 100 g nivy

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na malé kúsky - halušky. Osolíme, okoreníme, posypeme škrobovou múkou a dobre premiešame.Mäso prudko opražíme na oleji, pokvapkáme worcestr. omáčkou, pridáme kurací bujón rozmiešaný vo vode. Udusíme domäkka. Na tanieri ho posypeme strúhaným syrom. Podávame s hranolkami alebo s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Čínske kuracie prsia s mandľami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích pŕs, 2 bielky, 1 lyžica škrobovej múky, soľ, 3 lyžice oleja, 100 g olúpaných mandlí, 1 menšia cibuľa, ml. zázvor, mäsový vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané prsia zmiešame s bielkami, škrobom rozmiešaným v malom množstve vody a soľou. Opečieme na rozohriatom oleji a vyberieme.Do tuku pridáme mandle a pomaly pražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu. Krátko orestujeme, pridáme mäso, podlejeme vývarom, ochutíme zázvorom, osolíme, krátko povaríme. Podľa potreby môžeme zahustiť. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g cestoviny (kolienka, mušličky, vrtáky), 400 g kuracích pŕs, 80 g cibule, 4 lyžice oleja, soľ, ml. čierne korenie, ml. rasca, kari korenie, 1 zväzok mladej mrkvy, 150 g hrášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cestovinu domäkka uvaríme v osolenej vode. Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu speníme na oleji. Pridáme pokrájané mäso a prudko opečieme. Podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme rascou a kari korením, mierne podlejeme horúcou vodou a domäkka dodusíme spolu s mrkvou a hráškom. Mäso servírujeme spolu s cestovinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuriacie mäso po čínsky



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg, vykosteného mäsa, 1/2 strúčiku cesnaku, 10 dkg hrášku, 1 cibuľa, 1 lyžička sójovej omáčky, olej, 1 a 1/2 lyžičky škrobovej múky, 100 ml vývaru, 1 lyžica vody, soľ, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Cibuľu podusíme asi 1 min. na oleji. Pridáme mäso a za stáleho miešania 1 min. dusíme. Pridáme vývar, zázvor, sójovú omáčku, soľ, hrášok a dusíme 3 minúty. Nakoniec vmiešame škrob rozmiešaný vo vode, roztlačený cesnak a dusíme ešte minútu. Podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu