. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (janka718) ID 99723
.
Oblasť: Nové M. nad Váhom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.6.2009
Naposledy: 5.11.2018 10:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ukrajinský šalát - ale na Ukrajine ho nepoznajú :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, tvrdý syr, veľa cesnaku, majonéza

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalátik je veľmi jednoduchý, rýchly a hlavne výborný..... Môžete ho jesť aj ako prílohu, ale nám niekedy stačí aj samotný..... Je proste mňam....
V jednej miske si nakrájame paradajky a posolíme, aby pustili šťavu. V druhej miske si nastrúhame syr, zmiešame ho s majonézou a pretlačíme do toho cesnak... Keď rajčinky pustia šťavu, postupne ich primiešame k majonézovej zmesi a hotovo.....
Všetky suroviny si dajte od oka tak, ako máte radi. Ale pri cesnaku sa treba riadiť heslom, čím viac tým lepšie... :o)
Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.10.2013, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babičkin jablkový závin s maslovými sušienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 330 g hladkej múky, 200 g Hery, 7 PL vody, 1 PL octu, 2 žĺtky, štipka soli *** PLNKA: je to na vás akú chcete. Ja som použila klasiku: jablká nakrájané na plátky, maslové sušienky, škoricu, trošku cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať cca 2 hodinky v chladničke. Toto cesto je univerzálne.... Možete ho použiť aj na sladko aj na slano...
Cesto si rozdelíme na 2 časti. Každú z nich rozvaľkáme a naukladáme plnku... Ja som tentoraz použila namiesto klasických piškót maslové sušienky. Na to poukladáme jablká. Naozaj nimi nešetrite.... ja som ich dala nejako málo. Jablká posypeme škoricou a môžeme aj ocukriť... Záleží od kyslosti jabĺk.
Štrúdľu môžete buď zvinúť klasicky ako závin, alebo pekne poprepletať tak, že plnku naukladáte do stredu a kraje cesta narežete na pásiky, ktoré potom striedavo cez seba prekladáte. Je to omnoho efeknejšie... :-)
Hotové štrúdle preložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme zvyšnými bielkami a môžeme posypať aj kryštálovým cukrom. Ten nám spraví takú peknú kôrku. Pečieme na 200 stupňov cca 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme papkať... Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové rezy :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

NA 1 PIŠKÓTU: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1/2 ČL prášku do pečiva*** KRÉM: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 150 g kryštálového cukru*** PARÍŽSKA ŠĽAHAČKA: 2 šľahačkové smotany (33%), 2 PL kakaa, 2 PL kryštálového cukru*** NA KÁVU: 2 ČL inštantnej kávy, 3 ČL cukru, 1 ČL rumu*** POLEVA: 100 g bielej čokolády, 200 g kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

PARÍŽSKA SĽAHAČKA:\r\nNajskôr si o deň skôr pripravíme parížsku šľahačku. V smotanách rozmiešame cukor a kakao a dáme variť. Keď začne vrieť, odstavíme a ihneď schladíme vo vodnom kúpeli, aby nám nevznikla šupka. Keď máme šľahačku úplne vychladenú, odložíme do ďalšieho dňa do chladničky.\r\nKRÉM:\r\nZ mlieka, zlatých klasov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, vymiešame s maslom.\r\nPIŠKÓTA:\r\nŽĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Piškótu pečiem na väčšom plechu. Takéto piškóty potrebujeme 2.\r\nPOLEVA:\r\nNad parou rozpustíme bielu čokoládu. Keď je rozpustená vmiešame kyslú smotanu\r\n\r\nNa prvú piškótu dáme krém zo zlatých klasov, na to poukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s rumom. Na piškóty dáme vyšľahanú parížsku šľahačku a celé to prekryjeme poslednou piškótou. Na vrch dáme polevu z bielej čokolády a smotany a ozdobíme čokoládovými hoblinkami\r\n\r\nKoláčik je úžasný.... Dobrú chuť... :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 27.3.2013, 13:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu