
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana S. (janka718) ID 99723 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Babičkin jablkový závin s maslovými sušienkami[ recept č. 49571 zo dňa 23.8.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 330 g hladkej múky, 200 g Hery, 7 PL vody, 1 PL octu, 2 žĺtky, štipka soli *** PLNKA: je to na vás akú chcete. Ja som použila klasiku: jablká nakrájané na plátky, maslové sušienky, škoricu, trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať cca 2 hodinky v chladničke. Toto cesto je univerzálne.... Možete ho použiť aj na sladko aj na slano... Cesto si rozdelíme na 2 časti. Každú z nich rozvaľkáme a naukladáme plnku... Ja som tentoraz použila namiesto klasických piškót maslové sušienky. Na to poukladáme jablká. Naozaj nimi nešetrite.... ja som ich dala nejako málo. Jablká posypeme škoricou a môžeme aj ocukriť... Záleží od kyslosti jabĺk. Štrúdľu môžete buď zvinúť klasicky ako závin, alebo pekne poprepletať tak, že plnku naukladáte do stredu a kraje cesta narežete na pásiky, ktoré potom striedavo cez seba prekladáte. Je to omnoho efeknejšie... :-) Hotové štrúdle preložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme zvyšnými bielkami a môžeme posypať aj kryštálovým cukrom. Ten nám spraví takú peknú kôrku. Pečieme na 200 stupňov cca 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme papkať... Dobrú chuť |