
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() ukrajinský šalát - ale na Ukrajine ho nepoznajú :-)POTREBNÉ PRÍSADY paradajky, tvrdý syr, veľa cesnaku, majonéza POSTUP PRÍPRAVY Tento šalátik je veľmi jednoduchý, rýchly a hlavne výborný..... Môžete ho jesť aj ako prílohu, ale nám niekedy stačí aj samotný..... Je proste mňam.... V jednej miske si nakrájame paradajky a posolíme, aby pustili šťavu. V druhej miske si nastrúhame syr, zmiešame ho s majonézou a pretlačíme do toho cesnak... Keď rajčinky pustia šťavu, postupne ich primiešame k majonézovej zmesi a hotovo..... Všetky suroviny si dajte od oka tak, ako máte radi. Ale pri cesnaku sa treba riadiť heslom, čím viac tým lepšie... :o) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 20.10.2013, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Babičkin jablkový závin s maslovými sušienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 330 g hladkej múky, 200 g Hery, 7 PL vody, 1 PL octu, 2 žĺtky, štipka soli *** PLNKA: je to na vás akú chcete. Ja som použila klasiku: jablká nakrájané na plátky, maslové sušienky, škoricu, trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať cca 2 hodinky v chladničke. Toto cesto je univerzálne.... Možete ho použiť aj na sladko aj na slano... Cesto si rozdelíme na 2 časti. Každú z nich rozvaľkáme a naukladáme plnku... Ja som tentoraz použila namiesto klasických piškót maslové sušienky. Na to poukladáme jablká. Naozaj nimi nešetrite.... ja som ich dala nejako málo. Jablká posypeme škoricou a môžeme aj ocukriť... Záleží od kyslosti jabĺk. Štrúdľu môžete buď zvinúť klasicky ako závin, alebo pekne poprepletať tak, že plnku naukladáte do stredu a kraje cesta narežete na pásiky, ktoré potom striedavo cez seba prekladáte. Je to omnoho efeknejšie... :-) Hotové štrúdle preložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme zvyšnými bielkami a môžeme posypať aj kryštálovým cukrom. Ten nám spraví takú peknú kôrku. Pečieme na 200 stupňov cca 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme papkať... Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládové rezy :o)POTREBNÉ PRÍSADY NA 1 PIŠKÓTU: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1/2 ČL prášku do pečiva*** KRÉM: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 150 g kryštálového cukru*** PARÍŽSKA ŠĽAHAČKA: 2 šľahačkové smotany (33%), 2 PL kakaa, 2 PL kryštálového cukru*** NA KÁVU: 2 ČL inštantnej kávy, 3 ČL cukru, 1 ČL rumu*** POLEVA: 100 g bielej čokolády, 200 g kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY PARÍŽSKA SĽAHAČKA:\r\nNajskôr si o deň skôr pripravíme parížsku šľahačku. V smotanách rozmiešame cukor a kakao a dáme variť. Keď začne vrieť, odstavíme a ihneď schladíme vo vodnom kúpeli, aby nám nevznikla šupka. Keď máme šľahačku úplne vychladenú, odložíme do ďalšieho dňa do chladničky.\r\nKRÉM:\r\nZ mlieka, zlatých klasov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, vymiešame s maslom.\r\nPIŠKÓTA:\r\nŽĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Piškótu pečiem na väčšom plechu. Takéto piškóty potrebujeme 2.\r\nPOLEVA:\r\nNad parou rozpustíme bielu čokoládu. Keď je rozpustená vmiešame kyslú smotanu\r\n\r\nNa prvú piškótu dáme krém zo zlatých klasov, na to poukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s rumom. Na piškóty dáme vyšľahanú parížsku šľahačku a celé to prekryjeme poslednou piškótou. Na vrch dáme polevu z bielej čokolády a smotany a ozdobíme čokoládovými hoblinkami\r\n\r\nKoláčik je úžasný.... Dobrú chuť... :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 27.3.2013, 13:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |