. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea K. (Meriamon) ID 7000
.
mimibazar.sk/meriamon
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2006
Naposledy: 11.2.2024 20:48
Aktualizácia: 3.12.2017 22:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 151
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

CHUŤOVKY

♥ Pre manžela k výročiu ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

toustový chlebík, pomazánka syrovocesnaková, pomazánka tuniaková, pomazánkové maslo, tvrdý syr, zelenina na oblohu, suchá saláma, vajíčko, atď

POSTUP PRÍPRAVY

Plníte a spájate a ukladáte vedľa seba. Potom to opatláte pomazánkovým maslom a ozdobíte, necháte odpočinúť a je to výborné. Bola moja prvá, takže zdobenie nič moc. Mala som málo času, ale účel splnila. A hlavne som sa tu inšpirovala za čo mamičkám moc ďakujem aj keď sa tunajším výtvorom zďaleka nevyrovná.
Ste moje verné pomocníčky a inšpirácie....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.10.2010, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

♥Domáci jogurt♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 l mliečka z dávkovacieho automatu mlieka priamo z farmy. Teraz sa nám našťastie tento druh predaja nepasterizovaného mlieka rozšíril ALELUJA, tak by to nemal byť problém, ak áno, tak si treba kúpiť mliečko netrvanlivé a plnotučné. 1 biely jogurt so živou mikroflórou. 1 konzerva Salko. 1 konzervaTatra mlieko. Treba si nachystať aspoň 14 pohárikov od Helmansiek .

POSTUP PRÍPRAVY

Takže maminky, ak chcete smotanový nasládly jogurt poďme na to. Pokiaľ neobľubujete sladké kľudne dajte Salka polovicu, alebo vynechajte úplne. Postup je jednoduchý. Mliečko si prevaríme a necháme vychladnúť. Potom do mliečka vmiešame Salko, Tatra mliečko, aby bol krásne krémový a smotanový. Na dietu zabudnite. A nezabudneme primiešať jogurt. Ja som mala 150 ml, tak som radšej dala 2 ks BIO od OLMA dostať v Tescu. Potom naplníme čisté poháriky uzavrieme a na tácke postavíme na rádiator. My sme ešte kúrili, tak sa dalo. Zjogurtovanie trvalo asi 16 hodín. V lete sa dá trošku zohriať trúba a fuknúť to tam na noc. Myslím, že nie je treba jogurtovač. Viečka sa prichytia. Hotový jogurt uskladnite do chladničky, vydrží aj 3 týždne, ale to mám sprostredkovane, ja som nevyskúšala. Skúste, či Vám zachutí. Pridám aj foto, ale som už nestíhala včera. Už sa teším ako si ho dám na olovrant s banánikom. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.3.2010, 7:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka pre vyťažené maminky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept je najlepší aký poznám. Vždy sa k nemu vraciam a verím, že aj Vás dostane svojou jednoduchosťou. Takže 1 šálka polohrubej múky, pol šálky hladkej múky, 1 šálka práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 šľahačka, 4 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si vyhriať trúbu na 200 stupňov. Vymažeme si formu a vysypeme hrubou múkou. Ak máte malé šálky, tak surovín pridáme na 1,5 šálky. Ja mám tak na 2,5 dc. Všetky prísady dáme do misky a vyšľaháme poriadne ručným šľahačom. Ja pridávam aj pár kvapiek citrónovej arómy. Ak je cesto moc husté zriedime ešte mliekom na primeranú konzistenciu. Väčšiu časť odlejeme do formy a do zbytku pridáme kakao a vymiešame. Dolejeme na cesto. Znížime teplotu na 160 stupňov a pomaly pečieme. Skúšame špajlou. Ak je po vytiahnutí čistá, máme hotovo. Necháme 10 minút vychládať vo forme a potom opatrne oddelíme nožíkom a vyklopíme. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 25.1.2009, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Penová torta


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.11.2010, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

NÍZKOKALORICKÉ MLSANIE.



POTREBNÉ PRÍSADY

?

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky aj nemaminky poprosím o radu pre nás, ktoré rady mlsáme aj keď by sme vzhľadom na dispozície našej postavy nemali na to ani pomyslieť. Ak máte nejaké recepty na koláčiky, zákusky, či nejaké dobrotky s ktorými by sme mohli občas zhrešiť a zároveň by sa kalorická krivka požitého jedla nevystúpala do závratných výšok, pridajte nejaký recept. Blížia sa Vianoce a ja sa desím, čo napiecť. Určite máte nejaké receptíky pre diabetikov, či blízkych, čo potrebujú nízkoenergetickú stravu. Moc ďakujem za každý recept.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.9.2008, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

KRUPICOVÝ NÁKYP.



POTREBNÉ PRÍSADY

4 dcl mlieka, 8 dkg detskej krupice, 6 dkg masla, 4 vajcia, 6 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, alebo aróma, štipka soli. Ovocná šťava najlepšia domáca. Rozpis je na večeru pre trojčlennú rodinku.

POSTUP PRÍPRAVY

Zase som otvorila písanku receptov mojej babičky a rozhodla som sa sem pridať jeden z jej prvorepublikových receptov, ktoré milujeme celá rodinka. Hlavne je tento recept jedlom môjho detstva a keď sa rozvoňala kuchyňa prepadli ma naozaj sentimentálne spomienky. Recept je jednoduchý, ale geniálny. Hlavne Vás nezavre na pol dňa do kuchyne, takže:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 23.11.2011, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

RUSKÝ BORŠČ zjednodušený podľa mňa.



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1/4 hlávky väčšej bielej kapusty, 1 mrkvu, 1 menší petržlen, 1 strednú cibuľu, 2 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý pretlak, 1 malý pohár zaváranej cvikle, hovädzie mäsko najlepšie nejaké zbytky, hovädzí vývar. Celé čierne korenie, nové korenie, kmín, bobkový list, Soľčanka. Kyslá smotana, petrželová vňať na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi sýta a hustá polievka, ktorá je super na večeru, alebo ľahký obedík. Vyskúšajte:
Očistenú zeleninu si nakrájame takto: kapustu na slížiky, mrkvu a petržel nastrúhame nahrubo, zemiačky na malé kocky, cibulu na polkolieska a cesnak necháme celý. Ak Vám zostáva hovädzie mäsko napr. zo sviečkovej, tak máte čo vytiahnuť z mrazáka. Ja takto fungujem aj s vývarom. Samozrejme vytiahneme v dostatočnom predstihu. Nakrájanú zeleninku dáme na maslo trošku opiecť, nakoniec pridáme aj kapustu. Osolčankujeme, pridáme koreniny, celý cesnak a zalejeme vývarom. Přimnežene, nech je zeleninka zakrytá. Pridáme uvarené na kocky nakrájané mäsko. Mierne varíme asi 35 minút. Doplníme vývarom na požadované množstvo, ale konzistencia má byť naozaj hustá. Potom pridáme scedené kocky cvikle a malý rajčinový pretlak, pristrúhame najemno malý zemiak na zahustenie. Necháme ešte povariť takých 20 minút. Na koniec dochutíme, dokyselíme, dosolíme, ale v podstate by to už nemalo byť treba. Ak nemáte v mrazáku žiadne zbytky, začínate tým, že si uvaríte mäsko a potom už dodržujete postup. Treba ho nechať odstáť a najlepšie podávať na druhý deň, či na tretí, na štvrtý... Zdobíme kopčekom kyslej smotany, petrželovou vňaťkou a jeme s čiernym chlebíkom. Prajem dobrú chuť. Foto dodám, keď sa manžel naje a odfotí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.10.2012, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta pre Andrejku.



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre inšpiráciu.

POSTUP PRÍPRAVY

Oplátka je od matetodoma.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.11.2007, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Tisíc razy dobrá torta. ( Bezlepková dieta)



POTREBNÉ PRÍSADY

10 vajec, 25dkg práškového cukru, 25dkg mandlí, 25dkg masla / lepšie je Hera a spol./, 4 rebrá várovej čokolády, prípadne poleva
Plnka: 10 žĺtkov, 8 lyžíc cukru, ale záleží od chuti, vanilkový cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Postup nie je nijako zložitý a z výsledku budete príjemne prekvapené. Je to recept dosť starý a moja babička sa ho naučila od majiteľky krajčírskeho salónu niekedy na začiatku minulého storočia, keď sa u nej učila za krajčírku. Začnime teda.
Najskôr si pomelieme mandle / dajú sa nahradiť aj lieskovcami, ale neodporúčam vlašské oriešky- sú moc mastné/ Potom dôkladne oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a pridáme štipečku soli. Do vyšľahaných bielkov zľahúčka prisýpame na striedačku mandle a práškový cukor. Cesto rozdelíme na tri časti a pečieme pri silnom ohni na pomastenom alobale prípadne pečiacom papiery. Vyhrejte riadne trúbu a pozor cesto je na 200 stupňoch naozaj rýchlo hotové a odporúčam pracovať vo dvoch formách. Aby sa cestíčko spravilo čím skôr a nestihlo spadnúť. Cesto naochutnávať, lebo neprestanete!
Krém je klasický varený nad parou. Žĺtka uvaríme s cukrom nad parou a pridáme roztopenú čokoládu. Miešame do vychladnutia a potom pridáme Heru, namiesto masla krém pekne odlahčí. Korpusy môžme pofŕkať Rumom, či esenciou a krémom plníme jeden, druhý a ešte si necháme na povrch a boky. Krém zakryje úžasne všetky nerovnosti, ale neochutnávajte bude ho potom málo. Vrch ozdobíme trebárs polevou a boky ešte mandlovými hoblinkami. Na vrch si olúpeme vo vriácej vode pár mandličiek, rozpolíme ich a máme krásne lupienky na zdobenie. Torta nie je veľká, ale je veľmi sýta na tanieri zdobíme šlahačkou a je to báseň. Ak chceme upiecť tortisko zdvojnásobíme dávky. Prajem dobrú chuť a krásny zážitok pre tých, čo si klasické tortičky dopriať nemôžu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.5.2007, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný rodinný zelerový šalátik.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g zeleru, 250g syr Eidam, 2 kyslé smotany, 1 majonéza light, zavárané uhorky, horčica, cibula, ocot, cukor, MČK, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je jednoduchý, zdravý a poviem Vám, že zabodujete. Na našom stole nesmie pri rôznych príležitostiach chýbať. Začneme tou nepopulárnou prácou. Očistíme si zeler a naporcujeme na osminky. Potom sa pustíme do nekonečného strúhania na najemnejšom ( mrkvičkovom ) strúhadle. Na očistenie prštekov zaberá citrón. :-) Keď máme zeler poveríme strúhaním syra manžela, alebo schopného potomka. Syra môže byť aj viac ako v rozpise. Zatiaľ si pripravíme klasický nálev z vody octu, cukru a soli. Skrátka sladkokyslý podľa našej chuti v primeranom množstve. Teda tak 0,5-0,75l a 4 lyžice cukru a 4 octu, lyžičku soli, ale pridávajte pomaly a koštujte. Vriacim nálevom zalejeme zeler a prikryjeme. Takto stratí zeler svoju typickú pachuť a bude nám veľmi chutiť. Môj typ pre tých, čo nemusia surovú cibulku. Pridajte ju k zeleru ešte pred zaparením. Deti ju v šaláte ani nepocítia. Takto ho necháme pekne sparený vychladnúť. Keď máme syr nastrúhaný pokračujeme v strúhaní uhoriek. Množstvo je zas podľa chuti. Z vychladnutého zeleru odoberieme nálev, vmiešame syr, nastrúhané uhorky , ja dávam pol pohára a nadrobno pokrájanú strednú cibuľku, pokiaľ ju tam chceme surovú aj s vitamínmi. Ak sme ponechali veľa nálevu, tak ho zlejeme, aby sme šalátik nemali riedky. Pridáme kyslú smotanu , majonézu. Dochutíme plnotučnou horčicou a ml. čiernym korením. Podávane s debrecínkou, prípadne šunkou s kuracích pŕs , tmavým chlebíkom a čerstvou zeleninkou. Najlepšie chutí s údením mäskom u nás nikdy nechýba na veľkonočnom stole, ale aj na oslavách. Žiadajú si ho najmä chlapi. Kto vie prečo :-) Naozaj je ľahký a vhodný aj pre detičky. Skúste a napíšte, či sa vydaril.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2008, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu