končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domáce upečené celozrnné bochníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg muky (celozrna, ked chces robit z obycajnej tak polohruba) 1/2 drozdia 3 stredne velke zemiaky 50 gramov slnečnicové semienka, 50 gramov lanove semianka, 50 gramov dinove lupasemienka (možu sa dat rozne druhy semienok podla chuti napr. sezam a podobne stale po 50 gramov na pol kila muky) 1/2 sácku kmínu (drveny alebo cely) 1,5 lyzice soli 1,5 dl prevarenej vody POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvarim v supke do makka.Vodu prevarim necham vychladit tak na 70°C (aby bola este tepla ale nie vriacia) . Do mensej misky dam drozdie, zalejem teplou vodou a rozmiesam. Chvilku necham na teplom mieste vykysnut. Do vacsej nadoby dam muku vsetky druhy semienok, sol, kmin a zalejem vykysnutým drozdim. Zemiaky ocistim a najemno nastruham do cesta. Vypracujem cesto (cesto je dobre spracovane ak sa uz nelepi na ciste ruky, ak sa po dlhej dobe cesto stale lepi treba pridas este trochu muky pripadne ak je cesto velmi sypke a nechce sa vytvorit jednotna masa treba pridat este trochu prevarenej vody) .Vypracovane cesto necham pol hodiny az hodinu kysnut. Potom s mokrymi rukami vytvarujem z cesta vhodne velke bochnicky (je dobre ak su trosku placatejsie aby sa dobre prepiekli) Bochnicky poukladam na plech pokrytym papierom na pecenie. Peciem v teplovzdusnej rure na 250°C asi 20 minut potom stisim na 150°C a pomaly dopekam do zlatista. Pri peceni treba davat pozor a casto obracat bochnicky aby sa piekli z oboch stran rovomerne cas pecenia je dost individualny podla typu rury tak na to treba ozaj davat pozor. Takisto je dobre kazdych 7-10 minut bochnicky potriet vodou aby nepopraskali. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.10.2009, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
kitty torticka pre nasu malu LienkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vela laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasky a trpezlivosti ak ste amater v peceni ako ja :) POSTUP PRÍPRAVY klasicka piskota, plnka: husty pudingovy krem zriedeny s maslovym kremom s tangom, primiesany nadrobno nakrajany ananas a piskota natreta malinovym dzemom, vrch: maslovy krem s tangom (bez pudingu) kitty vymodelovana z robeneho marcipana, obtiahnuta cokoladou a masla robena z ruzovych perletovych cukrikov dr. etker po bokoch robene kvietocky vykrajovackami z marcipana OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
KORPUS BEZ BIELKOVPOTREBNÉ PRÍSADY hladala som cez google recept na tortovy korpus bez bielkov a preklikala som sa k jednej mamine, kt. takisto hladala recepty na kolaciky a podobne pre svoje dieta a mamu, kt. maju alergiu, my nastastie taky problem nemame alebo sa u nas doposial neprejavil, ale ide o to, ze mala bude mat coskoro rok a chcela som jej upiect tortu, nakolko extra skusenosti s pecenim nemam neviem ci je to vobec mozne upiect klasicky tortovy korpus bez bielkov len zo zltkov ak ano viete mi poradit? nechcela som hned na prve narodeniny zacat uz so zavedenim bielka. pretoze ja som alergik a preto som opatrnejsia pri dcerke, po pripade ake torticky ste robili na prve narodeniny vy?budem vam vdacna, dakujem!!! POSTUP PRÍPRAVY ????????????? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 1 PL kakaa v prášku 100 g čokolády (nalámať na kúsky) 15 g masla 2 PL rumu (brandy alebo pomarančový džús) 3 vajcia (bielka oddeliť od žĺtok) 50 g cukru tuk na vymazanie ozdoba: 25 g strúhanej čokolády vanilková zmrzlina POSTUP PRÍPRAVY Vyhrejte rúru na 180 ° C. Vymažeme 4 mištičky na suflé. V hrnci rozpustíme kakao v 2 PL horúcej vody. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a nad parou roztopte. Čokoládovú zmes odstavíme zo sporáka a necháme trochu vvychladnúť. Pridáme maslo, rum, brandy alebo pomarančovú šťavu a žĺtky z vajíčok. Bielka dáme do inej nádoby a ušľaháme z nich tuhý sneh. Pridáme cukor a znovu šaháme. Veľkou lyžicou do bielkovej zmesi opatrne „zabalíme“ čokoládu. Musíme ju vmiešať do snehu pomalými pohybmi, aby sneh „nespadol“. Sneh rozdelíme do 4 mištičiek a na jednom plechu ich vložíme do rúry. Na plech nalejeme toľko teplej ody, aby siahala do ½ misiek. Plech vložíme do rúry a suflé pečieme cca 20 minút až do stuhnutia zmesi uprostred. Mištičky vyberieme z teplej vody. Hotové suflé môžeme servírovať vlažné alebo ho necháme vychladnúť a odložíme ho na 1 hod. do chladničky. Servírujeme ho s kopčekom vanilkovej zmrzliny a ozdobíme nastrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
odkedy dietatku maslo?PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY uz som vsade mozne hladala ale nenasla som nic konkretne iba to, ze maslo (klasicke kravske) sa neodporuca detom do 2 rokov...ale takmer v kadzom druhom recepte napr. ktore som nasla aj tu od vas, sa uvadza ako jedna z hlavnych prisad maslo. tak odkedy ste vy zavadzali dietkam masielko a ake? to klasicke v kocke alebo potom napr. take rastlinne ako je trebars perla a podobne? od akeho veku? a ako ste to robievali so zavadzanim rozkov? dakujem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (25) posledné: 1.5.2009, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: Kandizované ovocie - čerešňa Cesto: 6 ks vajec 70 g práškového cukru 20 g kakaa 40 g hrubej múky Krém: 250 g rastlinného tuku 50 g práškového cukru 2 PL silnej horúcej čiernej kávy 3 PL kryštálového cukru 2 dcl vody 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Postup: Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme preosiate kakao a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka zamiešame do cesta. Na plech dáme papier na pečenie, rovnomerne naň rozotrieme cesto a upečieme. Ešte teplé cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zavinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a kandizovanou čeresňou. Krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Paradajková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY ku cestovinkám. postup: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna. Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
krémová cuketová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 3 stredne veľké cukety 1 ks bambino syr (v tube) 1 ks slepačí bujón soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cukety očistíme a pokrájame na plátky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a pridáme rozmrvený bujón. Varíme, kým cukety nezmäknú. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme syr, rozmiešame. Zmes necháme trocha vychladnúť a rozmixujeme mixérom. Polievku podľa chuti osolíme, pridáme poprípade vegetu. Podávame s tmavým chlebom alebo s nasucho opraženými žemľovými kockami. Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj polievku z brokolice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsíčkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, platkovy syr alebo vcelku syr, olivovy olej, vegeta alebo sol, kari korenie, cesnak v prasku alebo struciky cesnaku, na ozdobu pouzity petrzlen a kapia POSTUP PRÍPRAVY vianočné menu pre mňa kedže ja šaláty nepapám a vyprážané tiež nemusím, upozornujem je to suche ale zasa dietne masko ak chcete stavnatejsie vymente kuracie prsia za bravcove kare takisto to bude fajnove kuracie prsia si umyjeme a poukladame na pekac, posypeme kari korenie (cca 1/2 KL) cesnakom v prasku alebo poukladame rozkrojene struciky cesnaku, pokvapkame olivovym olejom, vegetou pomedzi prsty a hlavne rovnomerne. podlejeme vodou. zapecieme z oboch stran v rure na cca na 250 °C takych 30-40 minut dokopy. predtym ako odstavime poukladame na masko platky syra a nechame este take 3 minutky dopiect. syr sa rozpusti. do rozpusteneho syrceka jemne napichame po kusku petrzlena a jemne vlozime kusok kapie alebo hocico co je farebne a lahodi ociam. priloha sa hodi ryza. odporucam ryzu s kukuricou! a ovocny spic. klasicky si ponapichovat na spilky kusky ovocia (banan, broskyna, kiwi...) dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2008, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KapustničkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pridáme neskôr teraz len foto :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |