končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pie s rikotou a spenatomPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 250 g hladka muka, 1 drozdie, troska cukru a soli, 125 ml vlazneho mlieka, 75 ml oleja Na napln: olej,1 cibula,1 cesnak, 350 g rikota, 350 g spenat, 1 vajicko, sol, cierne korenie a mlety muskatovy oriesok Na potretie: 1 vajicko a sezamove semienka POSTUP PRÍPRAVY Postup: vypracujeme si cesto a nechame ho vykysnut cca 45 minut. Kym nam cesto kysne, pripravime si napln. Nakrajanu cibulu a cesnak oprazime na oleji, pridame spenat a prikrite dusime cca 20 min. Rikotu zmiesame s 1 vajickom a pridame k spenatu, podusime 10 minut. A nakoniec uz len sol, cierne korenie a muskatovy oriesok. Ja este pridavam mlety syr parmezan, ale to je uz na Vas, kto ako lubi. Ked mame cesto vykysnute, rozkrojime si ho na dve casti. Prvu si vyvalkame a dame do vymastenej a mukou vysypanou formy. Na to supneme napln a prikryjeme druhou vyvalkanou castou. Potrieme vajickom a posypeme sezamom. Nechame este chvilu kysnut a potom uz len supneme do rury. Pecieme na 190 stupnov priblizne 15 - 20 minut. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Muffiny s javorovym sirupom a orechami - odporucam vyskusat!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 2 salky muky 1 pol.lyzica prasku do peciva 1 lyzicka soli 12 salky zmaknuteho masla 12 salky (hnedeho) cukru 12 salky javoroveho sirupu 2 vajicka 34 salky mlieka 13 salky nasekanych vlasskych orechov POSTUP PRÍPRAVY Tento recept spolu s receptom na muffiny s rikotou a broskynami, mam z Kanady a urcite sa oplati vyskusat. Ja niekedy vynecham orechy a aj tak su vyborne. Takze postup: Predhrejeme ruru na 190 stupnov. Zmiesame suche suroviny spolu; muka, PDP, sol. V druhej miske vymiesame maslo a cukor, pridame javorovy sirup a vajicka a dobre vymiesame. Pridame suche suroviny a mlieko, dobre premiesame. A nakoniec pridame orechy. Pecieme cca 20 minut. Z jednej davky urobite 12 kusov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.2.2010, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Muffiny s rikotou a broskynami - vyborne!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 2 1/2 salky muky 1 1/2 caj.lyzicky prasku do peciva 1/2 caj.lyzicky soli 1 1/3 salky kryst.cukru 1/2 salky rikoty 1/2 salky oleja 2 vajcia 1 1/2 caj.lyzicky vanilkovej esencie 1 salka nasekanych broskyn 1 broskyna na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Tieto mufiny su skutocne vyborne, odporucam vyskusat. Postup: V miske zmiesajte muku, prasok do peciva a sol. V druhej miske vymiesajte slahacom cukor, rikotu, olej, vajicka a vanil. esenciu. Pridajte muku, PDP a sol a vsetko spolu vymiesajte. Vmiesajte broskyne a dajte do mufinovej formy. Na vrch kazdeho mufinu dajte kusok broskyne. Pecieme 35 az 40 minut na 190 stupnov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.2.2009, 7:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove rezy s camembertom(encian)POTREBNÉ PRÍSADY Bravcove rezy(kare), 1 tbl masla, 45 ml bieleho vina, 1 sladka smotana alebo smotana na varenie, 1 tbl byliniek(tymian, majoran, salvia), 1 Camembert alebo encian, 1 tbl horcice Dijon, sol a cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je skutocne vyborny a odporucam ho vyskusat. Takze postup; 1, nakrajeme si maso na rezy hrube asi 2 cm, ktore dame medzi dva igelitove saciky a vyklepeme na hrubku cca 1 cm. Posypeme ciernym korenim. 2, rozpustime maslo a pridame maso. Podusime ho asi 5 min z obidvoch stran, vyberieme ho a dame niekam kde ostane teple. 3, do vypeku pridame biele vino a privedieme do varu. Potom tam nalejeme smotanu a dame bylinky, chvilu povarime. 4, nakoniec pridame camembert, ktory sme zbavili vrchnej korky a nakrajali na kocky. pridame horcicu a nechame syr rozpustit. dochutime solou a korenim. Maso polejeme touto omackou a podavame so zemiakmi a mozeme to posypat petrzlenovou vnatou. Dobru chut!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |