. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Hana Z. (hana2) ID 46864
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2008
Naposledy: 15.7.2019 18:57
Aktualizácia: 27.3.2014 13:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 96
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

TORTY

Zdravá výborná maková torta bez múky a bez kypriaceho prášku bezlepková a bez mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

170 g mletého maku, 6 vajec, trocha fruktozy alebo hnedého cukru 1 - 2 balíčky mrazeného lesného ovocia, želatína na poliatie ovocia, fruktoza

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme z bielkov sneh, zmiešame žltky s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z biekov. Dáme do tortovej formy a upečieme cca pol hodinky na 150 st.

Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie.

Želatínu zmiešame s 2 lyžicami fruktozy, uvaríme 1 min podľa návodu /nie želatínu, ktorá ide do krémov, ale želatínu len na vrch torty/. Keď trocha vychladne, tak ešte vlažnou želatinou polejeme ovocie.

Môžte i tak spraviť, že 1 balíček ovocia rozmixujete, osladíte fruktozou, nalejete na tortu. Na to dáme ovocie nepomixovanú /2. balíček/ a to všetko zalejete želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.7.2013, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové knedličky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g tvarohu, 100 g hrubej múky + krupice, 50 g masla, 2 vajcia, štipka soli, 2 lyžice cukru /alebo podľa chuti/

POSTUP PRÍPRAVY

Spracujeme cesto. Tvarujeme placky alebo guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Občas zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno.

Nám chutia najviac bez akejkoľvek posýpky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDL



POTREBNÉ PRÍSADY

310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie.
Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/.

Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekaný pór s kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

- kuracie prsia /cez 1 kg/, 2-3 póry, eidam na postrúhanie /orientačné množstvá na 1 veľký plech/.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájané na rezne položíme na plech, na to navrstvíme pór pokrájaný na kolieska. Osolíme, okoreníme čiernym korením /nemusí byť/. Podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 min. Potom dáme navrch nastrúhaný eidam a dáme ešte na chvíľu zapiecť /už bez alobalu/. Podávame najlepšie s ryžou. Výsledkom je šťavnatý, chutný obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časy



POTREBNÉ PRÍSADY

3 veľké cibule, 1-2 celé hlavičky cesnaku, 1 paprika, 3 veľké paradajky, alebo zavárané paradajky 300 g fazule 1 bobkový list, 1 lyžička kari, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička mletej červenej papriky tvrdý syr, chrumkavé tortily /tie, čo sa predávajú ako chipsy v sáčkoch/

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu, postrúhaný cesnak, pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Osolíme a dusíme.

Ked fazuľa začne mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu.

Povaríme, kým fazuľa celkom nezmäkne.

Podávame posypané strúhaným syrom a priamo do jedla vložíme chrumkavé tortily.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.2.2013, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so slnečnicou a sezamom podľa knihy Igora Bukovského Recepty na fajn časy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cestoviny najlepšie sú z tvrdej pšenice /COOP tie kvalitnejšie, drahšie/ 1 cibuľa 1 balenie sezamových semienok /korenie Vitana/ 3 lyžice slnečnicových semienok 1 balenie kukurice /či už z konzervy alebo mrazenej, vtedy stačí aj pol balenia/

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme v slanej vode cestoviny. Na panvicu dáme olej, cibuľu, sezamové semienka a slnečnicové semienka, pár minút, než chytia hnedú farbu, ich popražíme. Pridáme k tomu kukuricu, chvíľu ohrejeme spolu so semienkami.

Na tanier dáme cestoviny a na to opražené semienka s kukuricou.

Hotovo! Je to výborné, zdravé, veľmi rýchle a jednoduché. Netreba sa toho báť, chutí to i môjmu 4-ročnému synovi i manželovi.

Na fotke je vľavo obrázok z uvedenej knihy, vpravo môj výtvor. V knihe je to na strane 129 pod názvom Pasta Presto. Je tam uvedené aj droždie tebi, ale to nemám a vôbec to tam nechýba.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 2.5.2016, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vyprážané bazové kvety


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

- bazové kvety /práve teraz v máji kvitnú/ - klasický trojobal - múka, vajíčko, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

- Bazové kvety umyjeme, osolíme a obalíme ich v trojobale ako rezeň. Vyprážame na panvici. Podávame so zemiakmi. Ale ešte lepšie je to jesť samotné bez prílohy, vtedy najviac vynikne chuť kvietkov. Je to veľmi chutné, tie kvietky majú veľmi príjemnú voňavú chuť, chutí to i môjmu 3 -ročnému synovi i manželovi /on ma to naučil/. Obaľujú a jedia sa len kvietky, stonky nie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2009, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu