
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
TORTY |
![]() Zdravá výborná maková torta bez múky a bez kypriaceho prášku bezlepková a bez mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY 170 g mletého maku, 6 vajec, trocha fruktozy alebo hnedého cukru 1 - 2 balíčky mrazeného lesného ovocia, želatína na poliatie ovocia, fruktoza POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme z bielkov sneh, zmiešame žltky s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z biekov. Dáme do tortovej formy a upečieme cca pol hodinky na 150 st. Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie. Želatínu zmiešame s 2 lyžicami fruktozy, uvaríme 1 min podľa návodu /nie želatínu, ktorá ide do krémov, ale želatínu len na vrch torty/. Keď trocha vychladne, tak ešte vlažnou želatinou polejeme ovocie. Môžte i tak spraviť, že 1 balíček ovocia rozmixujete, osladíte fruktozou, nalejete na tortu. Na to dáme ovocie nepomixovanú /2. balíček/ a to všetko zalejete želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.7.2013, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Tvarohové knedličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu, 100 g hrubej múky + krupice, 50 g masla, 2 vajcia, štipka soli, 2 lyžice cukru /alebo podľa chuti/ POSTUP PRÍPRAVY Spracujeme cesto. Tvarujeme placky alebo guľky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Občas zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno. Nám chutia najviac bez akejkoľvek posýpky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDLPOTREBNÉ PRÍSADY 310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky POSTUP PRÍPRAVY Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie. Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/. Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Zapekaný pór s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY - kuracie prsia /cez 1 kg/, 2-3 póry, eidam na postrúhanie /orientačné množstvá na 1 veľký plech/. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájané na rezne položíme na plech, na to navrstvíme pór pokrájaný na kolieska. Osolíme, okoreníme čiernym korením /nemusí byť/. Podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre cca 40 min. Potom dáme navrch nastrúhaný eidam a dáme ešte na chvíľu zapiecť /už bez alobalu/. Podávame najlepšie s ryžou. Výsledkom je šťavnatý, chutný obed. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
![]() Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 veľké cibule, 1-2 celé hlavičky cesnaku, 1 paprika, 3 veľké paradajky, alebo zavárané paradajky 300 g fazule 1 bobkový list, 1 lyžička kari, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička mletej červenej papriky tvrdý syr, chrumkavé tortily /tie, čo sa predávajú ako chipsy v sáčkoch/ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľu, postrúhaný cesnak, pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Osolíme a dusíme. Ked fazuľa začne mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu. Povaríme, kým fazuľa celkom nezmäkne. Podávame posypané strúhaným syrom a priamo do jedla vložíme chrumkavé tortily. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.2.2013, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cestoviny so slnečnicou a sezamom podľa knihy Igora Bukovského Recepty na fajn časyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g cestoviny najlepšie sú z tvrdej pšenice /COOP tie kvalitnejšie, drahšie/ 1 cibuľa 1 balenie sezamových semienok /korenie Vitana/ 3 lyžice slnečnicových semienok 1 balenie kukurice /či už z konzervy alebo mrazenej, vtedy stačí aj pol balenia/ POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme v slanej vode cestoviny. Na panvicu dáme olej, cibuľu, sezamové semienka a slnečnicové semienka, pár minút, než chytia hnedú farbu, ich popražíme. Pridáme k tomu kukuricu, chvíľu ohrejeme spolu so semienkami. Na tanier dáme cestoviny a na to opražené semienka s kukuricou. Hotovo! Je to výborné, zdravé, veľmi rýchle a jednoduché. Netreba sa toho báť, chutí to i môjmu 4-ročnému synovi i manželovi. Na fotke je vľavo obrázok z uvedenej knihy, vpravo môj výtvor. V knihe je to na strane 129 pod názvom Pasta Presto. Je tam uvedené aj droždie tebi, ale to nemám a vôbec to tam nechýba. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 2.5.2016, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vyprážané bazové kvetyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY - bazové kvety /práve teraz v máji kvitnú/ - klasický trojobal - múka, vajíčko, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY - Bazové kvety umyjeme, osolíme a obalíme ich v trojobale ako rezeň. Vyprážame na panvici. Podávame so zemiakmi. Ale ešte lepšie je to jesť samotné bez prílohy, vtedy najviac vynikne chuť kvietkov. Je to veľmi chutné, tie kvietky majú veľmi príjemnú voňavú chuť, chutí to i môjmu 3 -ročnému synovi i manželovi /on ma to naučil/. Obaľujú a jedia sa len kvietky, stonky nie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2009, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |