. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Peťka B. (Korinna) ID 45364
mimibazar.sk/korinna
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.5.2008
Naposledy: 14.7.2021 20:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Bleskové a zdravé špagety so sójovým mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

balenie špagiet, škatuľka paradajkového pyré, sójový granulát, cibuľa alebo cesnak, koreniny (soľ, mleté čierne korenie, kari, majoránka/bazalka/oregano), v prípade chuti strúhaný syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny robíme u nás veľmi často - okrem toho, že nám doma neskutočne chutia, je to aj rýchle a zdravé jedlo, keď príde hlad. :)

Ako na to:
1. Dáme variť osolenú vodu na špagety a vodu na uvarenie sójového granulátu.
2. Vodu na granulát ochutíme kockou bujónu, vegetou alebo v prípade núdze iba soľou a koreninami. Keď zovrie, nasypeme granulát, necháme chvíľu prevrieť, potom odstavíme a zakryjeme pokrievkou.
3. Medzitým ako sa nám uvaria špagety pripravíme omáčku - na veľkej hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu alebo pár pretlačených strúčikov cesnaku.
4. Granulát precedíme, lyžicou alebo varechou vytlačíme prebytočnú vodu a opečieme na panvici s cibuľu alebo cesnakom.
5. Zmes na panvici ochutíme koreninami (okrem majoránky, ktorá sa pridáva až ku koncu, pre intenzívnejšiu chuť) a pridáme paradajové pyré (ideálne škatuľkové - má trochu inú chuť ako pyré z konzervy). Ja zvyknem napustiť do prázdnej škatulky ešte vodu, ktorou ju vypláchenem, a rozriedim ňou pripravovanú omáčku, aby nebola príliš hustá.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.10.2011, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybacie karbonatky



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie file, vajicko, cesnak, sol (vegetu), struhanku, (prip. doplnenu celozrnnou mukou), olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kedze sme mali doma vela rybieho file a nikoho, kto by ho papal, tak som raz urobila tuto rychlovku - a uz sa u nas udomacnila. :-))

Rybie file nechame rozmrznut, potom ho pokrajame na male casti.
Dame do misky, rozbijeme k tomu jedno alebo dve vajcika (podla mnozstva...), pridame popuceny alebo na drobno nakrajany cesnak (cim viac, tym lepsie :) ), dochutime podla chuti solou, vegetou alebo koreninami a prisypavame struhanku ( prip. aj muku), kym zmes nema idealnu konzistenciu - t.j. prilis sa nelepi ale ani nie je prilis tuha. :)
Potom z nej tvarujeme mensie placky, ktore obalime v stuhanke. (Ja ich tvarujem rovno na tanieri so struhankou - nelepia sa a nemusim ich zvlast obalovat. :) )
Vyprazime a mozeme papat.
Aby karbonatky neboli prilis mastne davam ich po vytiahnuti na paierovu kuchynsku utierku a druhou ich este prikryjem - pekne to vytiahne prebytocny olej. ;)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2011, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chilli čokoládový puding



POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, čokoládový alebo kakaový puding, chilli korenie, kakao, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohára dáme o niečo menej mlieka ako je uvedené na sáčku s pudingovým práškom, podľa toho, ako veľmi hustý puding chceme.

Väčšiu časť z neho dáme do hrnca variť, spolu s cca 2 - 2 1/2 lyžicami kryštálového cukru. V zvyšku rozmiešame pudingový prášok, kakao a chilli. (Množstvo kakaa a chilli upravíme podľa vlastnej chuti.)

Keď mlieko v hrnci zovrie, prilejeme zmes z hrnčeka a dobre miešame. Odporúčam stíšiť intenzitu varenia. ;)

Prevárame asi 3 minúty. Môžeme podávať ihneď, do vypláchnutých hrnčekov alebo mištičiek (aby sa nelepil).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2009, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Bleskové musli k telke



POTREBNÉ PRÍSADY

ovsené vločky, maslo, šťava z ríbezľového kompótu, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme vločky a na slabučkom ohni necháme dobre opražiť. (Nezabudnite občas zamiešať!)
Keď sú vločky zobkateľné, polejeme ich šťavou z ríbezľového (alebo iného) kompótu. Chvíľku dusíme, kým vločky nepopijú väčšinu tekutiny. Podľa chuti posypeme cukrom a necháme ešte chvíľku na ohni.

Môžete pridať, čo nájdete ešte doma - ovocie, kokos, kakao, kúsky čokolády, ... Fantázii sa medze nekladú. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Výborné francúzske zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšie balenie zemiakov, slovenská klobása, smotana na varenie (my sme dali 500ml), olej alebo masť na vymastenie plechu, korenie, červená paprika, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som nechala na mojej drahej polovičke, nech sa postará o večeru. Suroviny som si musela síce doniesť z obchodu sama, ale zvyšná práca včítane umytia použitého kuchynského náčinia bola zahrnutá v robení večere. :-) A výsledok veru stál za to!!! :-D

Tu je postup, ako som ho mala možnosť sledovať z pohodlia kuchynskej stoličky:

1. Oškrabať primerané množstvo zemiakov a nakrájať ich na tenšie plátky.
2. Vymastiť plech na pečenie.
3. Poukladať plátky zemiakov na plech.
4. Slovenskú klobásku nakrájať na kolieska a naukladať ich na vrstvu zemiakov.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Tip na zaváranie bez ooobrovskéého hrnca :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

naplnené zaváracie poháriky, umývačka riadu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento tip som čítala v nejakom časopise nedávno, ale pobavilo ma to dobre. Ja by som asi niečo také nevymyslela. :-D Aj keď - miláčik vždy len krúti hlavou, že aké "zlepšováky" som ja schopná vymyslieť... ;)

Ide o to, že fľaštičky naukladáme do umývačky riadu, nastavíme program na 65C (samozrejme bez saponátu ;) ) a necháme to všetko pekne vyumývať. Potom už iba vyberieme čistučké ligotavé zaváraninky, označíme a môžme ukladať do zásob na zimu. :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.7.2008, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Utopená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 300g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl mlieka, 250 g polohrubej múky, prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa;
250g masla alebo Hery, 2-3 lyžice čokoládovej nátierky (napr. nutela);
zavárané ovocie (ja som robila z hrušiek, ale môžu byť a jahody, broskyne, mandarínky, ...), ovocná šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a mlieko.
Primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
Dáme piecť vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri nižšej teplote.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na tri diely.
Maslo alebo Heru vymiešame s trochou práškového cukru (od oka - podľa chuti) a primiešame čokonátierku.
Spodný plát dobre polejeme šťavou z ovocia (nie však priveľmi, aby torta držala pokope).
Môžeme, ale nemusíme potrieť riedkym džemom. Naukladáme ovocie a potrieme časťou krému. (Poliaty korpus sa drobí, ale dá sa to zvládnuť...) Zakryjeme stredným plátom.
Ten tiež dobre polejeme (ja som na celú tortu spotrebovala šťavu z troch ovocných konzerv) šťavou z ovocia (ak nemáme z kompótu, môžeme použiť napr. džús.)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2008, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Rýchlovka k obedu alebo večeri



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky podľa počtu osôb, mrazenú zeleninovú zmes podľa chuti (my dávame najčastejšie polievkovú - mrkva, hrášok, kukurica, karfiol, brokolica), maslo, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Oškrabeme a nakrájame zemiaky a dáme ich variť. (Ak sa veľmi ponáhľame s obedom, môžeme ich zaliať vriacou vodou z kanvice - nemusíme čakať, kým sa zohreje voda a zemiaky budú rýchlejšie uvarené.)

2. Rozpustíme kúsok masla, vsypeme mrazenú zeleninku a dusíme domäkka. Ak sa prichytáva, môžeme podliať trochou vody. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3. Keď sú zemiaky uvarené a zeleninka mäkká, obedík alebo večeru máme hotovú. Už stačí iba nabrať na taniere a papať.

Toto jedlo sa dá pripraviť na viac spôsobov. :-D
Variant č.1: čisto iba zemiaky a zeleninka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Punčový nápoj



POTREBNÉ PRÍSADY

vaječný likér, pomarančový džús alebo multivitamín (najlepšie nektár - aby to malo výraznú chuť a konzistenciu nie príliš vodovú, lebo sa to "sekne")

POSTUP PRÍPRAVY

Do pohára nalejeme po dne vaječný likér a dolejeme pomarančovým džúsikom.

Prvýkrát mi to urobil kamarát a dlho som nevedela prísť na to, ako to urobil, aby sa to neseklo. Ale už som na to prišla! :-))

Je to mňamkové - má to chuť ako punčový zákusok. Odporúčam!!! :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.4.2009, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Brokolicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu uvaríme v osolenej vode.
Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak.
Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme.

Ideálna omáčka k cestovinám.

Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu