
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Peťka B. (Korinna) ID 45364 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Výborné francúzske zemiaky[ recept č. 6536 zo dňa 25.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY väčšie balenie zemiakov, slovenská klobása, smotana na varenie (my sme dali 500ml), olej alebo masť na vymastenie plechu, korenie, červená paprika, soľ POSTUP PRÍPRAVY Včera som nechala na mojej drahej polovičke, nech sa postará o večeru. Suroviny som si musela síce doniesť z obchodu sama, ale zvyšná práca včítane umytia použitého kuchynského náčinia bola zahrnutá v robení večere. :-) A výsledok veru stál za to!!! :-D Tu je postup, ako som ho mala možnosť sledovať z pohodlia kuchynskej stoličky: 1. Oškrabať primerané množstvo zemiakov a nakrájať ich na tenšie plátky. 2. Vymastiť plech na pečenie. 3. Poukladať plátky zemiakov na plech. 4. Slovenskú klobásku nakrájať na kolieska a naukladať ich na vrstvu zemiakov. 5. Naukladať druhú (poslednú) vrstvu plátkov zemiakov. 6. Dobre osoliť, okoreniť, opaprikovať. 7. A konečne - zaliať smotanou na varenie a šupnúť do vyhriatej rúry. Občas skontrolujeme, či sa zemiačky nepripaľujú a keď začnú krásne voňať a sú zlatohnedé, môžeme ich vytiahnuť a podávať. ;) PS. Foto vložím pri najbližšej repríze tohto božského jedla. ;) |