končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Peťka B. (Korinna) ID 45364 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Bleskové a zdravé špagety so sójovým mäskom[ recept č. 43172 zo dňa 5.10.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY balenie špagiet, škatuľka paradajkového pyré, sójový granulát, cibuľa alebo cesnak, koreniny (soľ, mleté čierne korenie, kari, majoránka/bazalka/oregano), v prípade chuti strúhaný syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny robíme u nás veľmi často - okrem toho, že nám doma neskutočne chutia, je to aj rýchle a zdravé jedlo, keď príde hlad. :) Ako na to: 1. Dáme variť osolenú vodu na špagety a vodu na uvarenie sójového granulátu. 2. Vodu na granulát ochutíme kockou bujónu, vegetou alebo v prípade núdze iba soľou a koreninami. Keď zovrie, nasypeme granulát, necháme chvíľu prevrieť, potom odstavíme a zakryjeme pokrievkou. 3. Medzitým ako sa nám uvaria špagety pripravíme omáčku - na veľkej hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu alebo pár pretlačených strúčikov cesnaku. 4. Granulát precedíme, lyžicou alebo varechou vytlačíme prebytočnú vodu a opečieme na panvici s cibuľu alebo cesnakom. 5. Zmes na panvici ochutíme koreninami (okrem majoránky, ktorá sa pridáva až ku koncu, pre intenzívnejšiu chuť) a pridáme paradajové pyré (ideálne škatuľkové - má trochu inú chuť ako pyré z konzervy). Ja zvyknem napustiť do prázdnej škatulky ešte vodu, ktorou ju vypláchenem, a rozriedim ňou pripravovanú omáčku, aby nebola príliš hustá. 6. Omáčku môžeme nechať chvíľku prevrieť a na záver dochutíme majoránkou, bazalkou alebo oreganom. 7. Medzitým by sa nám mali dovariť špagety - čiže rýchly obedík alebo večera hotová. :) 8. Servírovať môžeme so strúhaným syrom. ,) Toto jedlo som pre veľký úspech naučila robiť aj svoju polovičku - on do omáčky počas varenia pridáva ešte rozšľahané vajce, keďže má omáčky radšej hustejšie. Fantázii sa medze nekladú... :D |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (10.10.2011, 15:07) |
Janik dakujem za inspiraciu tofu mam doma tak vyskusam bez tej drte,tu nemam teraz doma. |
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.10.2011, 23:34) | |
aj my mame radi. ja pridavam aj tofu, lebo to milujem uplne najviac http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17957&user=61360. a kto ma rad tofu a nema rad sojovu drt, nech skusi omacku len z nastruhaneho tofu (nastruhat na tom vacsom, "jablkovom" struhadle) a paradajok. tiez vyborne | |
ODPOVEDAŤ |
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (10.10.2011, 20:46) | |
Tak tofu mam aj ja velmi rada. Nabuduce vyskusam aj take. Vdaka za tip! | |
ODPOVEDAŤ |