. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia D. (Lulu15) ID 32607
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.1.2008
Naposledy: 18.11.2014 21:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Domaci chlebik



POTREBNÉ PRÍSADY

5dkg kvasnic, 150ml vlaznej vody(mlieka), 1 lyzicku cukru, 1 kg hladkej muky (najlepsie na pecenie chleba), 1 uvareny a postruhany zemiak, 1 lyzicku rasce, 2 lyzicky soli, 1 PL octu, 1PL oleja a 500ml vlaznej vody

POSTUP PRÍPRAVY

...tak takyto dobry chlebik nam upiekol moj muzicek,-)
Z kvasnic, vody a cukru pripravime kvasok. Ked nam kvasok nahysne, zmiesame ho s hladkou mukou preosiatou cez sitko, so zemiakom, rascou, solou, octom, olejaom a vlaznou vodou. Vypracujeme cesto, ktore nechame prikryte na plechu v miske dobre prekysnut aj 2 hodiny. Cesto prevratime, vyformujeme bochnik, potrieme vlaznou slanou vodou a dame piect do rury pri 180 stupnoch, 60 - 90 minut podla potreby. V polovici pecenia potrieme este raz slanou vodou.
Je mnamkovy,-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove srdce na viedensky sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

60dkg bravcoveho srdca, sol, 1 mala cibulka, bobk.list, 8 zrniek cierneho korenia, 5 dkg masti, 4 dkg hl.muky, 2 sardely alebo 1PL sardelovej pasty, 1 lyzicka horcice, 1 sladku smotanu, 1 zavaranu uhorku, 1 lyzicku ml.cukru, stava z polovice citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistene a umyte bravcove srdce uvarime v osolenej vode s cibulou, bobkovym listom a celym ciernym korenim do makka. Vychladnute pokrajame na rezance. Z masti a muky pripravime bledu zaprazku, zalejeme vyvarom zo srdca, dobre rozmiesame, pridame sardely posekane nadrobno alebo sardelovu pastu, horcicu a za casteho miesania varime 20 minut. Potom pridame sladku smotanu, uhorku pokrajanu nadrobno alebo nastruhanu, cukor a citronovu stavu. Nakoniec do omacky vlozime uvarene pokrajane srdce a spolu zohrejeme. Podavame s knedlou... ja som robila viedensku knedlu. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Fašiangové fánky



POTREBNÉ PRÍSADY

38dkg pol.muky, stipka soli, 2 zltky, 5g masla, PL cukru, 4 PL kyslej alebo sladkej smotany, kypriaci prasok, PL rumu alebo bieleho vina, tuk na vyprazanie, 25dkg ml.cukru s vanilkovym cukrom na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Do polohrubej muky rozsekame maslo, pridame stipku soli, preosiaty cukor, stvrt lyzicky PDP, zltky, rum alebo vino a tolko smotany, aby cesto bolo makke. Vsetko spolu vymiesime a nechame prikryte stat aspon pol hodiny. Potom cesto rozvalkame (asi na 1.5-2cm) na pomucenej doske a nakrajame na obdlznicky, cez porstriedok dvakrat prerezeme tak, aby ostal okraj cely. Fanky vkladame do horuceho tuku tak, aby v tuku plavali. Vyprazime do zlatozlta, nechame odkvapkat na servitke a obalime v mletom cukre zmesianom s vanilkovym cukrom. Mozme podavat s dzemom. Dobru chut ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2011, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Bailyes



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sladene kondenzove mlieka, karamelovy puding Dr. Oetker, 500ml mlieka, 3PL krystaloveho cukru, asi 300ml rumu (kto lubi, moze si dat viac)

POSTUP PRÍPRAVY

Salko varime vo vriacej vode 2-3hodiny. Nechame vychladnut. Z pudingu, mlieka a cukru si uvarime pudign. Zmiesame so salkom a prilejeme rum. Masu rozmixujeme a mozeme podavat.\r\n\r\nNa zdravie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z lineckeho cesta od susedky ,-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto I: 40dkg hladkej muky, 20dkg masla, 12dkg ml.cukru, 1 PDP, 2 zltky, 2PL smotany Cesto II: 20dkg ml.cukru, 10dkg masla, 2 zltky, 17dkg ml.orechov (maku), 2dcl mlieka, 1/2 PDP, 10dkg polohrubej muky, nakoniec sneh zo 4bielkov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto I: Z hladkej muky, masla, cukru, PDP, zltkov a smotany vymiesime cesto a rozdelime ho na dve polovice. Jednu rozvalkame na pomucenej doske, natreme dzemom (pikantnym) a vlozime na vymasteny, mukou vysypany plech. Zaleme cestom II a dame dalsie cesto. 2.plat popichame vydlickou a upecieme na 180°C asi 35minut (v teplovzdusnej rure). Hotovy kolac polejeme citronovou polevou a pokvapkame cokoladou.
Cesto II: Maslo vymiesame s cukrom, pridame zltky, orechy, mlieko, muku a nakoniec sneh zo 4 bielkov.
Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.2.2012, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pečené plnené jabĺčko



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká (podľa počtu osôb),
30 dkg mletých orechov,
20 dkg mletého cukru,
lístkové cesto

POSTUP PRÍPRAVY

1. Jablká zbavíme jadrovníka a naplníme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním cukru a mletých orechov. Dáme upiecť polomäkka.

2. Takto upečené jablko vyberieme, necháme trochu vychladnúť a zabalíe ho do pripraveného lístkového cesta. Obal z cesta ľubovoľne upravíme.

3. Znovu dáme zapiecť asi na 10 minút do vopred vyhriatej rúry, kým sa upečie lístkové cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

4. Podávame s vanilkovým krémom, pudingom alebo posypané cukrom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.4.2008, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu