
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Domaci chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY 5dkg kvasnic, 150ml vlaznej vody(mlieka), 1 lyzicku cukru, 1 kg hladkej muky (najlepsie na pecenie chleba), 1 uvareny a postruhany zemiak, 1 lyzicku rasce, 2 lyzicky soli, 1 PL octu, 1PL oleja a 500ml vlaznej vody POSTUP PRÍPRAVY ...tak takyto dobry chlebik nam upiekol moj muzicek,-) Z kvasnic, vody a cukru pripravime kvasok. Ked nam kvasok nahysne, zmiesame ho s hladkou mukou preosiatou cez sitko, so zemiakom, rascou, solou, octom, olejaom a vlaznou vodou. Vypracujeme cesto, ktore nechame prikryte na plechu v miske dobre prekysnut aj 2 hodiny. Cesto prevratime, vyformujeme bochnik, potrieme vlaznou slanou vodou a dame piect do rury pri 180 stupnoch, 60 - 90 minut podla potreby. V polovici pecenia potrieme este raz slanou vodou. Je mnamkovy,-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2011, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravcove srdce na viedensky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY 60dkg bravcoveho srdca, sol, 1 mala cibulka, bobk.list, 8 zrniek cierneho korenia, 5 dkg masti, 4 dkg hl.muky, 2 sardely alebo 1PL sardelovej pasty, 1 lyzicka horcice, 1 sladku smotanu, 1 zavaranu uhorku, 1 lyzicku ml.cukru, stava z polovice citrona POSTUP PRÍPRAVY Ocistene a umyte bravcove srdce uvarime v osolenej vode s cibulou, bobkovym listom a celym ciernym korenim do makka. Vychladnute pokrajame na rezance. Z masti a muky pripravime bledu zaprazku, zalejeme vyvarom zo srdca, dobre rozmiesame, pridame sardely posekane nadrobno alebo sardelovu pastu, horcicu a za casteho miesania varime 20 minut. Potom pridame sladku smotanu, uhorku pokrajanu nadrobno alebo nastruhanu, cukor a citronovu stavu. Nakoniec do omacky vlozime uvarene pokrajane srdce a spolu zohrejeme. Podavame s knedlou... ja som robila viedensku knedlu. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Fašiangové fánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 38dkg pol.muky, stipka soli, 2 zltky, 5g masla, PL cukru, 4 PL kyslej alebo sladkej smotany, kypriaci prasok, PL rumu alebo bieleho vina, tuk na vyprazanie, 25dkg ml.cukru s vanilkovym cukrom na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do polohrubej muky rozsekame maslo, pridame stipku soli, preosiaty cukor, stvrt lyzicky PDP, zltky, rum alebo vino a tolko smotany, aby cesto bolo makke. Vsetko spolu vymiesime a nechame prikryte stat aspon pol hodiny. Potom cesto rozvalkame (asi na 1.5-2cm) na pomucenej doske a nakrajame na obdlznicky, cez porstriedok dvakrat prerezeme tak, aby ostal okraj cely. Fanky vkladame do horuceho tuku tak, aby v tuku plavali. Vyprazime do zlatozlta, nechame odkvapkat na servitke a obalime v mletom cukre zmesianom s vanilkovym cukrom. Mozme podavat s dzemom. Dobru chut ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2011, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
![]() BailyesPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sladene kondenzove mlieka, karamelovy puding Dr. Oetker, 500ml mlieka, 3PL krystaloveho cukru, asi 300ml rumu (kto lubi, moze si dat viac) POSTUP PRÍPRAVY Salko varime vo vriacej vode 2-3hodiny. Nechame vychladnut. Z pudingu, mlieka a cukru si uvarime pudign. Zmiesame so salkom a prilejeme rum. Masu rozmixujeme a mozeme podavat.\r\n\r\nNa zdravie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rezy z lineckeho cesta od susedky ,-)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto I: 40dkg hladkej muky, 20dkg masla, 12dkg ml.cukru, 1 PDP, 2 zltky, 2PL smotany Cesto II: 20dkg ml.cukru, 10dkg masla, 2 zltky, 17dkg ml.orechov (maku), 2dcl mlieka, 1/2 PDP, 10dkg polohrubej muky, nakoniec sneh zo 4bielkov POSTUP PRÍPRAVY Cesto I: Z hladkej muky, masla, cukru, PDP, zltkov a smotany vymiesime cesto a rozdelime ho na dve polovice. Jednu rozvalkame na pomucenej doske, natreme dzemom (pikantnym) a vlozime na vymasteny, mukou vysypany plech. Zaleme cestom II a dame dalsie cesto. 2.plat popichame vydlickou a upecieme na 180°C asi 35minut (v teplovzdusnej rure). Hotovy kolac polejeme citronovou polevou a pokvapkame cokoladou. Cesto II: Maslo vymiesame s cukrom, pridame zltky, orechy, mlieko, muku a nakoniec sneh zo 4 bielkov. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.2.2012, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Pečené plnené jabĺčkoPOTREBNÉ PRÍSADY jablká (podľa počtu osôb), 30 dkg mletých orechov, 20 dkg mletého cukru, lístkové cesto POSTUP PRÍPRAVY 1. Jablká zbavíme jadrovníka a naplníme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním cukru a mletých orechov. Dáme upiecť polomäkka. 2. Takto upečené jablko vyberieme, necháme trochu vychladnúť a zabalíe ho do pripraveného lístkového cesta. Obal z cesta ľubovoľne upravíme. 3. Znovu dáme zapiecť asi na 10 minút do vopred vyhriatej rúry, kým sa upečie lístkové cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov. 4. Podávame s vanilkovým krémom, pudingom alebo posypané cukrom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.4.2008, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |