. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva V. (EvaVA) ID 281431
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.7.2013
Naposledy: 22.4.2014 14:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 4 vajcia • 120 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g hladkej múky • 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker Na náplň: • 250 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody • 200 ml kefírového mlieka • 250 g čerstvých ríbezlí Na ozdobenie: • ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker • 50 g čerstvých ríbezlí Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm) • papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 12 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2013, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babičkin slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Na mrveničku: • 200 g hladkej múky • 100 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu Na cesto: • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu • 150 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 4 vajcia • 100 g hladkej múky • 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna Na náplň: • 500 g polotučného tvarohu • 50 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • šťava z polovice citróna • 100 ml mlieka • 1 kg sliviek • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker Na ozdobenie: • 1 zarovnaná polievková lyžica práškového cukru Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:

1. Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín.
2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.


Elektrická rúra: 180 °C

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zamatový džem z lesného ovocia



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 kg prepasírovanej, rozmixovanej zmesi z lesného ovocia (z asi 1 600 g čerstvej alebo mrazenej zmesi ovocia) • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker • 1 150 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rozmixované a cez sitko prepasírované ovocie nalejeme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. 2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. 4. Prípadnú penu odstránime a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2013, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkovo-černicová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

• 500 g očistených čučoriedok • 500 g očistených černíc • 500 ml pomarančovej šťavy (asi z 1,5 kg pomarančov • 2 PL citrónovej šťavy • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker • 1 150 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút. 2. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace. TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi. Stačí na: asi 5 pohárov à 375 ml Doba prípravy: asi 30 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2013, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémový jahodový sen



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu • 80 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 2 vajcia • 150 g hladkej múky • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • 2 polievkové lyžice mlieka Na náplň: • 500 g jahôd • 80 g cukru • 500 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody Na ozdobenie: • 250 g jahôd • 50 g marhuľového džemu • 250 ml smotany na šľahanie • 25 g nasekaných pistácií Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie • cukrárske vrecko • štetec alebo pierko

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút 2. Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy. 3. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.4. Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2015, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta Letné pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 4 žĺtky • 60 g práškového cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • štipka soli • ½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker • 120 g detskej krupice • 80 g nastrúhaných mandlí • 40 g hladkej múky • 4 bielky • 60 g cukru Na náplň: • 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker • 250 ml mlieka • 1 zarovnaná polievková lyžica cukru • 3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice • 250 g kyslej smotany • 150 g cukru • šťava z jedného citróna • 200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované) • 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu Na ozdobenie: • 50 g zmesi drobného ovocia • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker • 20 g nastrúhaných mandlí Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

2. Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.8.2013, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu