
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šachovnicový - tvarohový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na cesto: *2 vajcia *vanilkový cukor * šálka kryštálového cukru * 0,5 hrnčeka oleja * 1 biely smotanový jogurt * 1 šálka mlieka mierne zohrej v mikrovlnke * 2 šálky polohrubej múky * 1 prášok do pečiva* Môžete ešte nastrúhať citrónovú kôru, bude lepšie chutiť a aj voňať. TVAROH: * 1 tvaroh /250 g/ * 3 PL práškového cukru *1 vajce * 1 PL oleja, *1 lyžica Zlatého klasu (možno vynechať) POSTUP PRÍPRAVY Na cesto najskôr vymiešame cukor - kryštálový aj vanilkový so žĺtkami, potom si v osobitnej miske vymiešaj poriadne tuhý sneh. Sneh treba dať na chvílku do chladničky a do vymiešaného cukru so žĺtok primiešaj múku a všetky ostatné prísady. Sneh zamiešajte až neskor ale nie mixérom, len úplne ľahúčko vareškou a len jedným smerom. /tak budete mať koláčik krásne vysoký a nadýchaný/ . Rozdeľte ceto na dve časti. Bledú časť vylej do pekáča, ktorý si vytrela smetólom a vysypala múkou a do druhej časti daj 1 PL kakaa a tiež zľahka premiešaj už len vareškou. Nedajte viac, lebo kakao je "ťažké" a padlo by vám cesto nadol. Toto hnedé cesto potom šachovnicovo naukladaj lyžičkou na to biele a do voľných medzierok lyžičkou naukladaj tvaroh. Daj do rúry a peč približne tak na 160-170 stupňoch - približne 40-50 min. to uvidíte podľa farby. Po upečení a vychladnutí posyp práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Biela poleva na medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Práškový cukor podľa potreby ,troška citronovej šťavy, 1 vaječný bielok, POSTUP PRÍPRAVY Práškový cukor môžeme preosiať , vaječný bielok precedíme cez sítko a pridáme trocha citrónovej šťavy, vymiešame dozhustnutia. ( keď sa dá citronova šťava je poleva bielšia a lepšie drží ) Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá, a len pomaly stekala po stenách nádoby v ktorej miešame polevu . Na medovníky ju môžeme nanášať tenučkým štetcom, alebo vrecúškom prepichnutým ihlou ( dajú sa aj kúpiť také vrecúška v domácich potrebách - stojí to cca 10,-sk ) . Doozdobovať môžete aj farebnými gulôčkami :-) rôznych tvarov - je to na Vašej fantázii. Necháme poriadne preschnúť cca 1 deň . Ak chcete aby vám poleva nepukala treba to miešať vareškou :-) nie mixérom :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Chutné medovníčky od našej strarkéj :-) mäkučké a hlavne chutnučkéééééPOTREBNÉ PRÍSADY 1 časť : - 3 vajíčka - 20 dg práš. cukru - 15 dg medu - 10 dg tuku - 1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať ) °°°°°°°° 2 časť : - 60 dg hladkej múky, - 1 malá lyžička soda bicarbona - 1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka - 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej - 2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia POSTUP PRÍPRAVY postup je nasledovný : 1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť. Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu Cesto vyvalkáme na cca 4 - 5 mm a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min. Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min. Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný ( pozri aj moju polevu na perníčky ktorou sa super ozdobujú ) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 185 návštěvníkov) KOMENTÁRE (187) posledné: 17.12.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Super recept od - Monika B. (MonikaB.) ID 23657POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracieho mäska , 1 kyslá smotana, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 vajíčka , zemiaky - maslo a mlieko na zemiakovú kašu, kvapka oleja :-) POSTUP PRÍPRAVY * 500 g kuracieho mäska - narezať na rezančeky * 1 kyslá smotana, 6 lyžíc polohrubej múky, 2 vajíčka - spolu vyšľahať a posoliť * Pridať do tejto zmesi porkájané mäsko a odložiť do chladničky. * Pripraviť zemiakovú kašu * Zmes z chladničky vybrať vytvoriť zo zmesi rezničky a piecť na veľmi malom množstve oleja Rýchle, diétne, mňam. Ja dávam na pol kila mäska dvojitú dávku ingrediencií. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 25.11.2008, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Perky .... lekvárovéééé .... ako od babičky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g. hrubej múky, jedno vajce, 200ml vody, soľ., Plnka : slivkový lekvár, Posýpka : strúhanka, masť alebo olej, práškový cukor podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, vody, vajca a zo soli vypracujeme cesto, ktoré rozvalkáme na pomúčenej doske a necháme chvíľu odstáť. Rozvalkané cesto nakrájame na štvorce, Do stredu štvorca dáme slivkový lekvár, naplnený štvorec preložíme do šatôčky a konce dobre pritlačíme. Uvaríme vo vriacej vode. Po uvarení a odkvapkaní potrieme rozpusteným maslom a obalíme v posýpke. Posýpka: Strúhanku a masť - olej premiešame a pomaly opekáme. Po opečení keď je hrniec mimo ohňa pridáme 2-3 Pl. praš. cukru, podľa chuti a zamiešame. Je to výýýborné. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 28.2.2020, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou ( mňáááááám - super dobréééé )POTREBNÉ PRÍSADY 500g Kuracích pŕs, 300g čestrvých šampiňónov ( môžu byť aj sterilizované ), 3 - 5 strúčikov cesnaku, 250 ml. smotany na varenie, 1 PL hl. múky na zahustenie, soľ, mleté čier. korenie, 1 ČL vegety na ochutenie, bazalku ( sušenú alebo mrazenú ), olej na opekanie. POSTUP PRÍPRAVY Umyté maso nakrájame na rezance, pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čier. korenie a vegetu ( podľa chuti ). Zmes premiešame a dáme smažiť na malé množstvo rozohriateho oleja. Podlejeme asi 100ml vody a dusíme do makka. Keď je maso makké, pridáme roztlačený cesnak, a bazalku ( podľa chuti ). Zmes zahustíme smotanou s hladkou múkou. Podávame s cestovinou alebo ryžou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.7.2017, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Arabské kura ( rýchle a véééééľmi chutné )POTREBNÉ PRÍSADY 300 - 400g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, oregáno alebo bazalka, 1 kyslá smotna, 1PL horčice, soľ, 2 rožky ( alebo uveranú ryžu ) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji do zlatista opražíme cibuľu, pridáme strúčik cesnaku pokrájaný na kolieska, kuracie maso pokrájané na kocky alebo slížiky. Osolíme a chvíľu podusíme vo vlastnej šťave. Potom pridáme kyslú smotanu, horčicu, dobre zamiešame a pridáme oregáno alebo bazalku podľa chuti. Podusíme ešte cca 5 minút. Na záver ešte pridáme zvyšné rozotreté strúčiky cesnaku a zamiešame. Podávame s opečenými rožkovými kolieskami alebo s ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2008, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkové kocky ( hrnčekový koláčik )POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 PL kakaa, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 a 1/2 hrnčeka kriš. cukru, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 balíček hotovej bielej polevy, 1 PL posekaných mandlí POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 170 stupňov C, hlboký plech vymastíme tukom a vysypeme hrub. múkou, Zo všetkých surovín okrem kypriaceho prášku vyšľaháme šlahačom cesto /aspoň 3 min./ a na záver jemne všľaháme aj kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech, vložíme do rúry a pomaly pečieme približne 20 až 25 minút. Upečený perník pokvapkáme roztopenou bielou polevou a posypeme manľami. Je to veľmi dobrý koláč. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |