končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkové “Donuts” koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g masla 130g cukor kryštáľ 175g hladká múka 2 ks celé vajcia 1 KL prášku do pečiva 2 dcl čučorieky POSTUP PRÍPRAVY blog.laskonka.sk V miske vymiešame kryštáľový cukor spolu s maslom roztopeným pri izbovej teplote. K cukru a maslu postupne pridávame vajcia a kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Miešaním vytvoríme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame čučoriedky. Zmesou, pomocou malej lyžičky, naplníme do 2/3 formu na Donuts. Keďže použijeme silikónovú formu nemusíme ju vymastiť a ani vysypať múkou. Koláčiky dáme piecť na 180 C do vyhriatej rúry na cca. 15-20 minút. Po upečení vychladnuté koláčiky vyberieme z formy a namáčame ich v roztopenej čokoláde a posypeme ich farebným cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Red Velvet CupcakePOTREBNÉ PRÍSADY 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 PL holandského kakaa 1 KL soli 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru 2 vajcia 1/2 KL červenej gélovej farby 1 KL vanilkovej esencie 1 hrnček cmaru 1 1/2 KL sódy bikarbóny 2 KL vinného octu 1 1/2 hrnčeka oleja POSTUP PRÍPRAVY blog.laskonka.sk V miske si najskôr zmiešame múku s kakaom a soľou. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame krupicový cukor s olejom a postupne pridávame vajíčka. Cmar zmiešame s farbivom a vanilkovou esenciou. Do tekutej zmesy postupne primiešavame suchú a cmarovú zmes až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vymiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4, ktoré sme si dali do silikónovej formy. Pečieme asi pri 175°C cca 15-20 min. Záleží podľa toho ako vám pečie rúra. Ak nemáte potravinárske farbivo môžete použiť aj prírodné a to šťavu z červenej repy. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2014, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MadlenkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 šálky masla (dali sme 100g) 2/3 šálky hnedého cukru 1 lyžička vanilkového extraktu 1 lyžička citrónovej šťavy 3 vajcia 1 šálka hladkej múky 1/2 prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY blog.laskonka.sk 1. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Postupne vmiešame vajcia a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Cesto miešame dlhšiu dobu aby bolo vláčne. 2. Silikónovú formu na madlenky si môžeme vytrieť troškou oleja a malou lyžičkou vkladáme do foriem cesto. Do menšej madlenkovej formy ako máme my stačí 1/2 lyžičky cesta. Vychladnuté madlenky môžete dozdobiť namočením do roztopenej čokolády a na záver posypať kokosom alebo hnedým cukrom. 3. Pečieme asi 12-15 min. Z cesta spravíme približne 90 menších madleniek, preto odporúčame používať 2 formy vedľa seba do trúby aby sme šetrili čas a energiu :) Naše poznámky k receptu Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné vanilkové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 100g masla 150g práškový cukor 2 vajcia 1 bal vanilkový puding 100g polohrubá múka 1 bal prášok do pečiva 1 bal vanilkový cukor 4 PL oleja 100 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY blog.laskonka.sk Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme pudingový prášok, a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Následne pridáme vanilkový cukor, olej a mlieko. Môžeme pridať a nasekanú čokoládu. Zmesou do 2/3 naplníme muffinovú silikónovú formu. Môžeme použiť aj košíky na pečenie, ale pri pečení muffinov v silikónových formách to nie je potrebné, neprilepia sa vám na formu. Pečieme asi 20 minút pri 180°C. Na ozdobenie sme použili fondán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2017, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g tvarohu 200g masla 200g polohrubej múky 3 ks celé vajcia 1 ks kypriaci prášok do pečiva štipka soli trochu mlieka 1 KL mletej škorice 200g cukru POSTUP PRÍPRAVY V miske najskôr zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, vlažné maslo, trochu mlieka (2 PL), tvaroh, vajcia, soľ a mletú škoricu. Všetko spolu premiešame. Do silikónovej formy dáme košíčky a naplníme ich zmesou do dvoch tretín. Pečieme v vyhriatej rúre dozlatista pre teplote 180 C. Hotové muffiny sme dozdobili fondánom. Kvetinky sme pripravili pomocou krajkovej šablóny a so zmesou sugarveil. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.12.2013, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánové muffiny s karamelovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 ks zrelé banány 1 ks šťava z mandarinky alebo pomaranča 3/4 šálky hnedý cukor 1 ks vanilkový cukor 1/4 šálky rozpustené maslo 1 KL sóda bicarbóna štipka prášku do pečiva štipka soli 1/2 KL škorice 1 a1/2 šálky hladká múka PRÍSADY PODĽA CHUTI: nastrúhané jablko alebo hruška hrozienka, čokoláda KARAMELOVÝ KRÉM: 150g sladené kondenzované mlieko Salko 400g mascarpone POSTUP PRÍPRAVY Banány si ošúpeme, vložíme do misky a vidličkou ich roztlačíme na menšie kúsky. Pridáme šťavu z pomaranča/mandarínky, cukor, vanilkový cukor, vajce a premiešame. Medzitým si rúru vyhrejeme na 175°C. Pridáme soľ, škoricu, sódu bikarbónu a premiešame. Vmiešame múku a nakoniec rozpustené, ale nie horúce maslo. Ak chceme pridáme čokoládové kúsky, hrozienka alebo nastrúhané jablko a finálne zamiešame. Silikónovú formu na muffiny plníme cestom. Najlepšie naberačkou na zmrzlinu. Ak chceme môžeme dať do formy aj košíčky na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 25 min. Medzitým si pripravíme krém. Na panvici privedieme salko so soľou k varu, až kým nám neskaramelizuje. Treba byť opatrný, lebo má tendenciu sa pripáliť. Keď sa nám vytvorí karamel, necháme ho úplne vychladnúť a zhustnúť. Mascarpone si zatiaľ vyšľaháme na jemnú penu a kým sa ešte mieša, pridávame studený karamel. Dobre našľaháme a môžeme zdobiť. Muffiny môžeme dozdobiť jedlými ozdobami, alebo postavičkami vykrojenými z marcipánu či fondánu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2014, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Tvarohová torta bez múky (vhodná pre celiatikov)POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks vajcia 120g masla 500g tvarohu 50g vanilkového pudingu v prášku 150g práškového cukru 1 bal prášku do pečiva šťava z 1 až 2 citrónov 50g hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Vymixujeme maslo s cukrom, pridáme žĺtka a ďalej mixujeme až kým sa na nevytvorí hladká pena. V druhej miske zmiešame tvaroh s pudingovým práškom, práškom do pečiva a citrónovou šťavou a túto zmes postupne pridávame s pomocou mixéra do masla s cukrom a žĺtkami až nám vznikne hladké cesto. Bielka vyšľaháme a následne spojíme s cestom. Na záver pridáme hrozienka. Do silikónovej tortovej formy (ak nemáte silikónovú formu, tak vymastite maslom a vysypte kokosovou múčkou) vylejeme cesto a pečieme cca. 50 minút na 170 °C. Cesto je vo vnútri vláčne, nie surové a povrch zlatohnedý. Upečenú tortu môžete pocukrovať vanilkovým cukrom, poliať ovocnou šťavou alebo pudingom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.11.2013, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Lahodný írsky dezert v škrupinke z jemnej čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g kvalitnej horkej čokolády Smotanová pena 50g bielej čokolády 1 vajce 160ml smotany na šľahanie Parížska poleva 130g bielej čokolády 8g instatnej kávy 30ml nesladeného kondenzovaného mlieka Korpus 130g kryštálového cukru 2 vajcia 1/2 vanilkového struku 75g masla 300g kvalitnej horkej čokolády 30g hladkej múky 1/2 prášku do pečiva 40g lúpaných mandlí 400ml whisky POSTUP PRÍPRAVY Smotanová Pena: Smotanu a vajce zahrievame a šľaháme nad parou 10 min pri teplote 70C. Pridáme bielu čokoládu a šľaháme bez ohrevu pokiaľ sa hmota nespojí. Necháme vychladnúť. Parížska poleva: Rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli (40C). Do kondenzovaného mlieka vmiešame instantú kávu a zmiešame s bielou čokoládou. Korpus: Časť cukru vyšľaháme s bielkami a časť so žĺtkami. Do žĺtkovej peny vmiešame dužinu z vanilkového cukru, zmäknuté maslo a pomaly vlejeme rozpustenú tmavú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva, mandle a nakoniec bielkový sneh. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.7.2013, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátovo – šampiňónové košíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks tortilly 15 - 20 ks väčších šampiňónov 1 bal čerstvých špenátových listov 180g syr Lučina (šalátová) 1 ks cibuľa čierne olivy alebo avokádo olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme podusiť asi 10 minút. Zatiaľ si pripravíme tortillové košíky. Tortillu prekrojíme na polovicu, vytvarujeme ju do tvaru košíka a vložíme do maffinovej silikónovej formy. Do každej tortilly pridáme asi do polovice košíka špenátové listy. Keď máme šampiňóny udusené (odparila sa z nich voda) pridáme ich na špenátové listy. V miske si roztlačíme šalátovú Lučinu a pridáme ju do pripravených košíkov. Namiesto Lučiny môžete dať akýkoľvek nastrúhaný tvrdý syr. Takto pripravené košíky dáme zapiecť do rúry na 170 C cca. 10 min. Stačí ozaj iba chvíľku pokiaľ nevidíme, že okraj košíkov jemne zhnedol. Pred podávaním môžeme do košíkov pridať čierne olivy alebo na mesiačik nakrájané avokádo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.7.2013, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta s krémom z bielej čokolády a mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 2 bal sušienok 2 bal masla Krém: 250g mascarpone 200g bielej čokolády 140ml smotany na šľahanie sezónne ovocie POSTUP PRÍPRAVY Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéry, môžeme pridať aj trochu orechov. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy, aj po krajoch formy. Treba dávať pozor aby ste nemali príliš veľa "sušienkového cesta" v spodnom okraji formy, vtedy sa pri vyberaní torty z formy a pri krájaní okraj drví. Nám sa to stalo :-( . Takto pripravený korpus dáme na chvíľku do chladničky (10 - 15 min.) a potom na 5 - 8 min. do mierne predhriatej rúry. Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu nad parou, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju zamiešame s mascarpone. Do takto pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku. Krémom naplním vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a dáme schladiť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 9.3.2018, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |