. .. .. .. .. .. .
. .

Madlenky - RECEPT 55709

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 260556 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Madlenky


[ recept č. 55709 zo dňa  ]


Madlenky


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 šálky masla (dali sme 100g) 2/3 šálky hnedého cukru 1 lyžička vanilkového extraktu 1 lyžička citrónovej šťavy 3 vajcia 1 šálka hladkej múky 1/2 prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

blog.laskonka.sk

1. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Postupne vmiešame vajcia a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Cesto miešame dlhšiu dobu aby bolo vláčne.
2. Silikónovú formu na madlenky si môžeme vytrieť troškou oleja a malou lyžičkou vkladáme do foriem cesto. Do menšej madlenkovej formy ako máme my stačí 1/2 lyžičky cesta.
Vychladnuté madlenky môžete dozdobiť namočením do roztopenej čokolády a na záver posypať kokosom alebo hnedým cukrom.
3. Pečieme asi 12-15 min. Z cesta spravíme približne 90 menších madleniek, preto odporúčame používať 2 formy vedľa seba do trúby aby sme šetrili čas a energiu :)

Naše poznámky k receptu
Použili sme silikónovú formu na madlenky ktorú stačí vytreť olejom iba na začiatku pečenia. Pri opakovanom používaní počas jedného pečenia ju už nemusíte vytierať.
<< Vianočné vanilkové muffiny | Madlenky | DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (11.12.2013, 13:02)
Chystám sa ich už dlho upiecť. Nemám odvahu. V strede by sa mal pri pečení vytvoriť kopček, a toho sa bojím , či sa mi to podarí. Magdalénky /u nás tak pomenované/ nie sú ničím plnené. Je to také suché pečivko, ale veľmi chutné.
ODPOVEDAŤ
Ingrida T. (kwella) ID 9888, mimibazar.sk/kwella (10.12.2013, 13:08)
ide do toho aj nejaká plnka?? (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (10.12.2013, 11:13)
robievam ich doma. na zaver ich do polovice namocim do cokolady. (banky) (andel) (stromecek) (darecek)
ODPOVEDAŤ
Maja U. (majaaa2) ID 261295 (6.12.2013, 13:52)
(Y) (Y) (Y) (stromecek) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu