. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Elena H. (Kuriér) ID 24497
.
Oblasť: Trebišov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.10.2007
Naposledy: 16.5.2011 20:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 107
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 75
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové so zemiakmi / Rýchle, netreba pri tom stáť!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové rezne (steaky),
zemiaky,
33%-tná smotana,
soľ,
mleté čierne korenie,
trošku oleja na vymastenie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

Vymastíme pekáč, naň naukladáme naklepané osolené a opoprené bravčové rezne (alebo steaky). Navrch poukladáme osolené nakrajané (na krúžka) zemiaky.
Rovnomerne zalejeme smotanou (ja dávam 33%-tnú smotanu).
Pečieme v trúbe asi 3/4 hodiny na 200°C.

Je dobré pripraviť si k tomu i nejaký zeleninvý šalát, ale postačia i kyslé uhorky alebo paradajky.

Je to super, rýchle a hlavne pri tom nemusíte stáť... čo niekedy nie je na škodu :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnené kapustné listy



POTREBNÉ PRÍSADY

Uvarené a vychladené kapustné listy,
premytá surová ryža,
mleté telacie párky (či bravčové mäso),
2 malé paradajkové pretlaky,
soľ,
mleté čierne korenie,
maslo, cibuľa, mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšej mise zmiešame ryžu, mleté mäso tak aby bol pomer 1:1, poprípade radšej trochu viac mäsa ako ryže. Osolíme, opopríme, dáme 1 pretlak. Na masle opražíme cibuľu do penista, odstavíme zo sporáka a až tak pridáme mletú červenú papriku a celé premiešame - toto pridáme tiež do misy s mäsom a ryžou. všetko v mise poriadne zmiešame - najlepšie rukou.
Zmesou budeme plniť kapustné listy! Vezmeme trochu zmesy do dlane a naplníme kapustný list tak, aby sa dal zabaliť. Niekedy je dobre kapustný list trochu orezať od hrubšej časti kapusty.
Dobre zabalené listy poukladáme do hrnca (na spodok hrnca je dobré poukladať menšie listy, do ktorých sa už zmes nedá zabaliť. Druhý pretlak rozrobíme vo vode a naplnené listy v hrnci zalejeme až po vrch. osolíme a varíme, kým sa ryža a mäso neuvarí - približne 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

naporcované z kože stiahnuté kura,
mletá červená paprika,
maslo,
cibuľa,
kocka masoxu,
smotana (alebo šľahačka),
hladká múka na dohustenie,
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravené mäso (umyté, stiahnuté z kože a naporcované) osolíme a opaprikujeme. Do hrnca dáme maslo, cibuľu a potom červenú papriku (POZOR! červená paprika zhorkne! preto po jej pridaní, hneď podlievame vodou). Posolené a opaprikované kura trochu osmahneme a zalejeme vodou, a necháme povariť do mäkka.
Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a pridáme ešte trochu papriky a masox (do omáčky). Potom zmes prepasírujeme a zahustíme múkou rozrobenou v smotane alebo šľahačke.
Poprípade ešte dohustíme hl. múkou a mliekom cez sitko!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu