
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové so zemiakmi / Rýchle, netreba pri tom stáť!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové rezne (steaky), zemiaky, 33%-tná smotana, soľ, mleté čierne korenie, trošku oleja na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Vymastíme pekáč, naň naukladáme naklepané osolené a opoprené bravčové rezne (alebo steaky). Navrch poukladáme osolené nakrajané (na krúžka) zemiaky. Rovnomerne zalejeme smotanou (ja dávam 33%-tnú smotanu). Pečieme v trúbe asi 3/4 hodiny na 200°C. Je dobré pripraviť si k tomu i nejaký zeleninvý šalát, ale postačia i kyslé uhorky alebo paradajky. Je to super, rýchle a hlavne pri tom nemusíte stáť... čo niekedy nie je na škodu :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené kapustné listyPOTREBNÉ PRÍSADY Uvarené a vychladené kapustné listy, premytá surová ryža, mleté telacie párky (či bravčové mäso), 2 malé paradajkové pretlaky, soľ, mleté čierne korenie, maslo, cibuľa, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise zmiešame ryžu, mleté mäso tak aby bol pomer 1:1, poprípade radšej trochu viac mäsa ako ryže. Osolíme, opopríme, dáme 1 pretlak. Na masle opražíme cibuľu do penista, odstavíme zo sporáka a až tak pridáme mletú červenú papriku a celé premiešame - toto pridáme tiež do misy s mäsom a ryžou. všetko v mise poriadne zmiešame - najlepšie rukou. Zmesou budeme plniť kapustné listy! Vezmeme trochu zmesy do dlane a naplníme kapustný list tak, aby sa dal zabaliť. Niekedy je dobre kapustný list trochu orezať od hrubšej časti kapusty. Dobre zabalené listy poukladáme do hrnca (na spodok hrnca je dobré poukladať menšie listy, do ktorých sa už zmes nedá zabaliť. Druhý pretlak rozrobíme vo vode a naplnené listy v hrnci zalejeme až po vrch. osolíme a varíme, kým sa ryža a mäso neuvarí - približne 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY naporcované z kože stiahnuté kura, mletá červená paprika, maslo, cibuľa, kocka masoxu, smotana (alebo šľahačka), hladká múka na dohustenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pripravené mäso (umyté, stiahnuté z kože a naporcované) osolíme a opaprikujeme. Do hrnca dáme maslo, cibuľu a potom červenú papriku (POZOR! červená paprika zhorkne! preto po jej pridaní, hneď podlievame vodou). Posolené a opaprikované kura trochu osmahneme a zalejeme vodou, a necháme povariť do mäkka. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a pridáme ešte trochu papriky a masox (do omáčky). Potom zmes prepasírujeme a zahustíme múkou rozrobenou v smotane alebo šľahačke. Poprípade ešte dohustíme hl. múkou a mliekom cez sitko! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |