. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mirka P. (mirka.pistla) ID 199248
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2011
Naposledy: 12.11.2015 11:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zeleninové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g ryže, 600 ml vývaru, podľa chuti soľ a korenie, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, 1 čerstvá paprika, 1 čl oleja, podľa chuti hrášok alebo kukurica, čerstvé šampiňóny, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita a pridáme nasekaný cesnak.

Pridáme šampiňóny a podusíme ich. Potom pridáme nakrájanú papriku a mrkvu.

Pridáme ryžu a zalejeme vývarom. Keď začne vrieť, pridáme hrášok a kukuricu a všetko na miernom ohni dusíme cca. 15 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Potom prikryjeme ešte asi na 10 minút, aby bola ryža sypká a nelepila sa.

Podľa chuti posypeme parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne s omáčkou z paradajok a tuniaka



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé)

POSTUP PRÍPRAVY

Penne uvaríme "al dente" :)

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme.

Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom.

Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

banánovo-čokoládové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

na 12 ks: 250 g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 1 tabuľka horkej čokolády (polámaná na malé kúsočky), 1 vajce, 1 sáčok vanilkového cukru, 150 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 50 ml oleja, 1 banán

POSTUP PRÍPRAVY

Do jednej misy dáme: 250 g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 1 tabuľka horkej čokolády (polámaná na malé kúsočky

a do druhej misy dáme: 1 vajce, 1 sáčok vanilkového cukru, 150 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 50 ml oleja.

Obe misy poriadne vymiešame, a potom spojíme. Pridáme vidličkou rozmačkaný banán.
Potom do papierových formičiek lyžicou porozdeľujeme cesto (kúsok pod okraj, pretože cesto počas pečenia dosť narastie). Formičky vložíme do plechu na muffiny na 12 ks a pečieme v predhriatej rúre na 175°C asi 20-25 minút.

Skúste pridať trocha prášku do perníka. Budú chutiť úžasne a všetci si budú pýtať od Vás recept ,)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 2.10.2017, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové knedličky



POTREBNÉ PRÍSADY

cca. 3-4 porcie: 750 g uvarených zemiakov v šupke, 250 g hrubej múky, väčšia štipka soli, 1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť. Potom ich nastrúhame na jemno, osolíme, posypeme múkou (postupne pridávajte po menších množstvách - množstvo múky závisí od kvality zemiakov) a pridáme vajce. Vypracujeme hladké mäkké cesto. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich na dva rovnaké valčeky. Nožom porozdeľujeme na malé časti, z ktorých urobíme rovnako veľké guľôčky. Guľôčky vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú, povaríme ich ešte asi 2 minútky. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať v cediacej miske a podávame. (Knedličky môžete pripraviť aj na pare).
Je s tým celkom robota, ale všetci Vás budú chváliť ,) Najlepšie sú ku kačke a kapuste. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2012, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu