
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zeleninové rizotoPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g ryže, 600 ml vývaru, podľa chuti soľ a korenie, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, 1 čerstvá paprika, 1 čl oleja, podľa chuti hrášok alebo kukurica, čerstvé šampiňóny, parmezán POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita a pridáme nasekaný cesnak. Pridáme šampiňóny a podusíme ich. Potom pridáme nakrájanú papriku a mrkvu. Pridáme ryžu a zalejeme vývarom. Keď začne vrieť, pridáme hrášok a kukuricu a všetko na miernom ohni dusíme cca. 15 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Potom prikryjeme ešte asi na 10 minút, aby bola ryža sypká a nelepila sa. Podľa chuti posypeme parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Penne s omáčkou z paradajok a tuniakaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 4 porcie: 400 g penne, soľ, 2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 2-3 sušené chilli papričky, 3 PL oleja, 1 veľká konzerva olúpaných paradajok, 50 g čiernych olív, 50 g kapár, čierne korenie, 1 PL cukru, 1 zväzok hladkej petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka (filé) POSTUP PRÍPRAVY Penne uvaríme "al dente" :) Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Chilli papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme cesnak a chilli papričky a podusíme. Pridáme paradajky spolu so šťavou a povaríme asi 10 minút. Pridáme olivy (môžeme nakrájať na krúžky) a kapari. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a rozdelíme vidličkou na menšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme penne a podávame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() banánovo-čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY na 12 ks: 250 g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 1 tabuľka horkej čokolády (polámaná na malé kúsočky), 1 vajce, 1 sáčok vanilkového cukru, 150 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 50 ml oleja, 1 banán POSTUP PRÍPRAVY Do jednej misy dáme: 250 g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 1 tabuľka horkej čokolády (polámaná na malé kúsočky a do druhej misy dáme: 1 vajce, 1 sáčok vanilkového cukru, 150 g kryštálového cukru, 150 ml mlieka, 50 ml oleja. Obe misy poriadne vymiešame, a potom spojíme. Pridáme vidličkou rozmačkaný banán. Potom do papierových formičiek lyžicou porozdeľujeme cesto (kúsok pod okraj, pretože cesto počas pečenia dosť narastie). Formičky vložíme do plechu na muffiny na 12 ks a pečieme v predhriatej rúre na 175°C asi 20-25 minút. Skúste pridať trocha prášku do perníka. Budú chutiť úžasne a všetci si budú pýtať od Vás recept ,) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 2.10.2017, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zemiakové knedličkyPOTREBNÉ PRÍSADY cca. 3-4 porcie: 750 g uvarených zemiakov v šupke, 250 g hrubej múky, väčšia štipka soli, 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Uvarené zemiaky ošúpeme a necháme vychladnúť. Potom ich nastrúhame na jemno, osolíme, posypeme múkou (postupne pridávajte po menších množstvách - množstvo múky závisí od kvality zemiakov) a pridáme vajce. Vypracujeme hladké mäkké cesto. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme ich na dva rovnaké valčeky. Nožom porozdeľujeme na malé časti, z ktorých urobíme rovnako veľké guľôčky. Guľôčky vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú, povaríme ich ešte asi 2 minútky. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať v cediacej miske a podávame. (Knedličky môžete pripraviť aj na pare). Je s tým celkom robota, ale všetci Vás budú chváliť ,) Najlepšie sú ku kačke a kapuste. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2012, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |