končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY 375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia. Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure. Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede. Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia marinované v jogurtovo bylinkovej marinádePOTREBNÉ PRÍSADY Morčacie prsia 1kg 1 smotanový jogurt 1 PL horčice (kopcom) Sol Olivový olej Bylinky: čerstvý rozmarín, sušená bazalka, tymián. Olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si morčacie prsia podla vlastnej predstavy, posolíme, posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom, bazalkou a tymiánom, vyklepeme, v miske polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt a horčicu. Poriadne premiešame a minimálne na 1 hodinu necháme odležať v chlade. Nakoniec na panvici opražíme a podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2015, 5:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY - konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
LangošePOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 8 porcií: 500 g hladká múka (môže byť aj polohrubá) 1 KL soľ 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 1 PL olej 20 g droždie 140 g biely jogurt 250 ml mlieko olej na vyprážanie Na potretie: cesnak+sol+olej Na dochutenie: podla chuti-strúhaný syr, kečup, tatárska omáčka POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, sol, kypriaci prášok, PL oleja, jogurt, mlieko, nadrobíme droždie. Všetko lyžicou premiešame, potom rukou riadne vymiesime, aby sa cesto odlepovalo a jemne nafukovalo. Takto premiesené cesto na doske upravíme do tvaru valca a nožom oddelíme 8 častí a tie prikryjeme suchou utierkou, necháme nakysnúť, cca 30 minút. Do panvice nalejeme olej, cca do výšky 2 cm. Ked je olej horúci, tvarujeme v rukách langoše a vyprážame na strednom plameni. Potrieme cesnakom a dalej podla chuti dochutíme. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Makové šúlancePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, múka na pomúčenie dosky, mak, práškový cukor, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. Šúlame dlhé šúlance, ktoré potom krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a keď vyplávajú, tak ich hned vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúlance pomiešame bud všetky s makovou posýpkou, alebo vždy zvlášť na tanieri a polejeme roztopeným maslom. Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KOKOSOVO RUMOVE GULKYPOTREBNÉ PRÍSADY 400g Marina keksy 240g gulate piškoty 300g praskovy cukor cca 350g masla cca 3dcl rum kokosova mučka 3 PL kakaa višnovy kompot + pomleté orechy stačí tak 30 g, respektíve najnovšie som dala tretinu z orechovej plnky, ktorú som mala do šuhájd=vid recept šuhajdy POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvene či pomlete keksy a piškoty zmiešame s ostatnými ingredienciami. Ja som do tejto masy odliala aj cca polovicu šťavy z višňového kompotu, aby to bolo šťavnaté. Potom tvarujeme gulky, do stredu vkladáme višne a obalíme v múčke.Snažíme sa lyžicou vytvarovať pekné guličky a vkladáme do menších košíčkov. Necháme stuhnúť a potom už len dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2014, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Šuhajdy s orechovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoláda300g čokolády na varenie a 1/2 Cery al. masla Plnka1dl mlieka, 15dkg kryšt. cukru ,12dkg mletých orechov, 10dkg Helie, džem Na zdobenie: lentilky či vlašské oriešky Tento recept som našla ako inšpiráciu, ale ja používam maslo namiesto cery a ešte dávam pod orechovú plnku džem. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Orechová plnka: Dáme do kastrólika mlieko s cukrom a dáme zovrieť, pridáme Heliu, necháme prevrieť a vsypeme mleté orechy. Dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou, aby sa orechy sparili (nevaríme ich). Čokoládová poleva: Do misky dáme ceru /maslo/ a dáme si ju roztopiť do mikrovlnky (1 1/2 minúty). Potom pridáme nalámanú čokoládu a dáme ešte na 1 minútu do mikrovlnky rozpustiť. Čokoláda sa krásne roztopí a bude pekne hladká. Ak sa náhodou stane, že je to tuhé, pridáme trošilinku vody, tak aby to z lyžičky aj vedelo ztiecť do toho košíčka:) Nachystáme si košíčky, na spodok nalejeme malou lyžičkou polevu, rozmažeme aj trochu po okrajoch, necháme trochu schladnúť, potrieme džemom, na to dáme 1 lyžičkou orechovú plnku. Zakryjeme čokoládovou polevou, aby sme prekryli celú plnku. Dáme vychladnúť, ale kým úplne poleva stuhne, ozdobíme lentilkou či orieškom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaový (makový) závin z kysnutého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 600g polohrubej múky, 2 vajcia, 5-6 lyžíc krišt. cukru, 6 PL oleja, 350ml vlažného mlieka, 1- či 2 kvasnice, pol sáčku prášku do pečiva, kakao, mak, holandské kakao, práškový cukor, krištálový cukor do maku, 1 vajíčko na potretie koláča. Prosím Vás, keďže nie každému vyhovujú 2 kvasnice, ale stačia aj jedny, kludne si urobte podľa seba. Nemusíte sa riadiť mojimi množstvami, prispôsobte si to podľa vlastných skúseností a preferencií. Ďakujem:) POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme kvások: do misky nadrobíme droždie, zasypeme lyžicou cukru, zalejeme vlažným mliekom a necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť.\r\n\r\nCesto: Do veľkej misky si preosejeme múku, zamiešame prášok do pečiva, pridáme vajcia, 6 PL oleja, 3-4 lyžice cukru a kvások. Ručne vypracujeme v miske tak, aby sa cesto od okrajov odlepovalo a akoby vytváralo vzduchové bubliny. Vtedy je dobre vymiesené. Odložíme na teplé miesto, prikryjeme a necháme 40-50 minút vykysnúť.\r\n\r\nVykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvalkáme na múkou posypanej doske. Naplníme jednou plnkou, zavinieme a dáme na pekáč vyložený foliou na pečenie. Tak isto pokračujeme s druhou polovicou. Oba záviny potrieme vyšlahaným vajíčkom.\r\nDáme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňoch cca 20 minút.\r\n\r\n\r\nPlnka:\r\n1. Maková: mak zalejeme horúcim mliekom, len tak aby sa vsalo a pridáme za 2 lyžice cukru, vymiešame a odložíme.\r\n2. Kakaová: zmiešame holandské kakao s práškovým cukrom, podla potreby. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 600g jablk 300g polohr. muky 200g cukor krištalovy 1,5dcl oleja 2 vajcia 1 prašok do pečiva 2 kavove lyžičky sody bikarbony Poleva: 2 lyžice mlieka /ohriateho/ 1 lyžica masla /kopcom/ 2 lyžice krišt. cukru 2 lyžice kakaa- respektíve pridať tolko surovín, aby stačilo na potretie. Na podobný spôsob sa dá urobiť hustejší krém: cca 125g masla, 2 lyžice ohriateho mlieka, krišt. cukor podla potreby, kakao, poriadne vymiešať šlahačom, a natrieť na vychladený koláč. POSTUP PRÍPRAVY Jablka nastruhať, s ostatnými prísadami zmiešať v miske, nechať chvíľu stáť a piec na 180 stupnov 20-30 minút. Po upečení a vychladení potrieť polevoua nechať stuhnúť. Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchty (opečené v kastrole)POTREBNÉ PRÍSADY 750g polohrubej múky, 0,6l plnotučného mlieka, 1x droždie (42g) , 2 vajcia, 4PL trstinového cukru, slivkový lekvár (ja som dala svoj, ale dobrý aj aj klasický kupovaný), olej na pečenie, kúsok masla na rozpustenie a potretie buchiet POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme kvások.\r\nDo misky rozdrvíme droždie, posypeme lyžicou cukru, troškou múky a zalejeme vlažným mliekom. Dobre vymiešame, aby sa kvások rozpustil. Misku zakryjeme suchou čistou utierkou a dáme na teplé miesto. Ja to riešim tak, že dám vyhriať rúru, potom vypnem a do nej dám na pekáč túto misku. Kvások nám bude misku prekypovať, tak to popadá na ten pekáč a zužitkuje sa všetko. Necháme teda poriadne prekysnúť.\r\n\r\nMedzitým si poriadne preosejeme polohrubú múku (do veľkej misy) , zmiešame do nej 3 lyžice trstinového cukru, urobíme jamku a do nej dáme 2 vajíčka. Keď je kvások hotový pridáme ho do múky, zmiešame a dolejeme zvyšné mlieko. Potom "hnátame" rukou cestou, ktoré sa najskôr lepí, ale neskôr sa pekne odlepuje od misky. Môžete si ruky potrieť troškou oleja, to pomáha. Ak sa vám zdá aj po dlhšej dobe cesto stále lepkavé, tak môžete cez sitko prisypať za lyžiču múky. Dobre vymiesené cesto vo veľkej mise (malo by byť nadýchané, na tom si treba dať záležať) prikryjeme čistou suchou utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť na cca 60 minút. Verte že vám riadne nakysne, netreba sa unáhliť, cesto musí pracovať, potom budú buchty naozaj jemné.\r\n\r\nVykysnuté cesto si môžete rozdeliť na 2 časti, jednu rozvalkáme na 1cm velký plát. Ja používam široký pohár a vykrajujem kolieska, do ktorých vkladám za lyžičku lekváru a spájam ako batôžtek. Všetko treba robiť rýchlo, vyformované buchtičky prikryť suchou utierkou a nechať pod ňou znovu nakysnúť. \r\n\r\nKeď sú buchtičky nakysnuté, do kastrola si dáme na spodok olej, rozpálime, položíme buchty tak, aby sa nedotýkali, necháme chvílku opiecť a podlejeme vodou, len tak do 1/3 buchiet. Zakryjeme pokrievkou a necháme pariť, samozrejme stíšime oheň na minimum. Necháme pariť 10 minút, avšak v žiadnom prípade NEOTVARAME. Buchty potom vyberieme a namažeme olejom, odložíme do hrnca.\r\n\r\nKeď podávame, posypeme posýpkou podľa chuti, my máme dnes makovú. Ale máme radi aj kakaovú a orechovú. Pokvapkáme ešte troškou masla.\r\n\r\nDobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |