. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana K. (zzuz) ID 11727
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.2.2007
Naposledy: 22.4.2014 14:46
Aktualizácia: 25.7.2011 14:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokavská vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

180 g masla, 200 g cukru, 3 až 5 žĺtkov, 3 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 2 kocky droždia, 1 kg múky, 3 dl teplého mlieka, 80 g hrozienok, 80 g mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme vykysnutý kvások, žĺtky, múku a štipku soli. Podľa potreby pridávame teplé mlieko. Keď je cesto dobre vymiešané a nelepí sa na misu, pridáme očistené a premyté hrozienka (môžeme ich na pár minút namočiť do rumu :-) a olúpané, na rezančeky pokrájané mandle (nič sa nestane, ak sa pritrafí hrubší rezanček :-). Cesto necháme dobre vykysnúť. Potom urobíme šúľok, ktorý pokrájame na deväť rovnakých dielov. Základ upletieme zo štyroch šúľkov. Ďalšie poschodie z troch a navrch ukrútime pletenec z dvoch šúľkov. Jednotlivé vrstvy vianočky potrieme bielkom, aby sa k sebe dobre prilepili.

Moja poznámka: Ja som však uplietla dve vianočky - každú zo štyroch šúľkov. Osvedčilo sa mi to - bolo viac pre moje hladné krky :-)))

Pokračovanie receptu: Konce vianočky dobre stlačíme a pletenec necháme na teplom mieste vykysnúť. Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Vianočku potrieme rozmiešaným žĺtkom a pomaly pečieme pri teplote 170 - 150 stupňov 45 minút. Keď vianočka začne chytať peknú zlatistú farbu, prikryjeme ju papierom a zmienime oheň. Po vybratí z rúry ju potrieme roztopeným maslom. Výborná je ešte teplá s medíkom :-)

Variácie: Takéto cesto môžeme použiť na upečenie Veľkonočného bochníka, Prázdninového chlebíka či Novoročných buchiet.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2007, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ríbezľovo-egrešové želé s červeným vínečkom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 gramov ríbezlí (červených);
300 gramov egrešov;
1/8 litra vody;
300 ml červeného vínečka;
1 vrecúško zmesi na želírovanie džemov, marmelád, želé
500 gramov cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pri západe slnka nazbierané ríbezle a egreše zbavíme stopiek a okvetia a približne 5 minút povaríme v 1/8 litri vody. Následne ich prepasírujeme. Môžeme použiť aj odšťavovač - želé síce nebude také číre, ale budú v ňom chutné kúsky ovocia. Vzniknutú ovocnú šťavu odmeriame a doplníme ju červeným vínom na 750 ml. Predtým však vínečko ochutnáme, aby sme túto ovocnú fajnotu nebodaj nepokazili :-))) Primiešame zmes na želírovanie a cukor. Za stáleho miešania pokračujeme v ochutnávke vínka a popri tom privedieme zmes do varu. Varíme asi 2 minútky. Želé plníme do teplých pohárov po okraj. Poháre uzavrieme a vrchnáčiky ozdobíme vrecovinovými klobúčikmi :-)

Prajem príjemné chvíle pri ochutnávke palaciniek s ríbezľovo-egrešovo-vínovým želé...manžel sa bude až za ušami zalizovať :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

jahôdkovo-banánová diétna marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gramov čerstvo odtrhnutých jahôd;
200 gramov banánov;
1 lyžičky kyseliny citrónovej;
1 Diétny želírovací ovocný cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V záhradke nazbierame (alebo v obchode kúpime) jahody, ktoré vykúpeme v čerstvej vode a necháme odkvapkať. Zbavíme stopiek a odvážime 500 gramov. Zvyšné jahody šup do bruška :-) Banány olúpeme a odvážime 200 gramov. Skamarátime ich s jahodami a spoločne ich rozmixujeme alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme kyselinu citrónovú a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme aspoň 3 minúty a stále miešame. Keď nám zazvoní kuchynský budík, hrniec zložíme z platne a ihneď plníme pripravené poháre horúcou zmesou. Po uzavretí ich otočíme na 5 minút hore dnom. Nuž a po vychladnutí marmeládu natierame na sladké pečivo.

Variácia: hotovú marmeládu nalejeme do jogurtových kelímkov (alebo do nádoby na výrobu ľadu) a dáme zmraziť...taká lyžička jahodovo-banánovej drene výborne osvieži každý horúci letný dník :-)

*dobrú chuť*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu