. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Viera H. (vieruska25) ID 114096
Oblasť: Svit
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.9.2009
Naposledy: 11.3.2017 8:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezne zapečené so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso (ja som použila br. krkovičku), zemiaky, veľká kyslá smotana, horčica, soľ, maslo, štvorfarebné alebo čierne korenie, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne naklepané plátky mäsa prudko opečieme na panvici. Z kyslej smotany, 1-2 lyžíc horčice, soli a korenia urobíme zmes, ktorou mäsko potrieme. Poukladáme na maslom vymastený plech. Zemiaky so šupkou nakrájame na hranolčeky, osolíme a celé premiešame so zbytkom zmesi z kyslej smotany. Vysypeme ich na plech tak, aby sme prikryli mäso. Posypeme nastrúhaným syrom, prikryjeme alobalom a pečieme na 200°C. Na záver pečenia plech odkryjeme, aby sa zemiaky trošku zapiekli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.11.2013, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča a la zajac



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, biele víno, horčica, slanina, soľ, provensálske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je oficiálne na králika, ale mne tak chutil, že som ho začala pripravovať aj s kuriatkom. Je to rýchle a výborné jedlo :) Takže kuracie stehná si osolíme, potrieme horčicou a naukladáme do pekáča. Asi 1-2dcl bieleho vína zmiešame s 1 lyžičkou horčice, troškou provensálskych byliniek a osolíme. Kuriatko podlejeme, ešte to celé posypeme provensálskymi bylinkami a na každé stehno dáme plátok slaninky. Prikryjeme a na 200°C dáme piecť do rúry. Ako príloha sa najviac hodia uvarené maslové zemiaky.
Fotka je fotená až na druhý deň, tak to už nie je také pekné :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová obláčiková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazená zelenina, maslo, zeleninový bujón, soľ, 2 vajcia, krupica

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opražíme zeleninku. Ja som dnes dala mrkvu, hrášok, kukuricu, karfiol a pór. Zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a podľa chuti osolíme.
Krupicové obláčiky: z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme žĺtka, osolíme a za stáleho šľahania prisypujeme krupicu, pokiaľ je zmes dostatočne hustá. Obláčiky sádzame do polievky čajovou lyžičkou (na 1 obláčik polovica čl), aby boli dostatočne veľké :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Provensálske kurča



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie stehná, paradajkový pretlak, biele víno, bazalka, soľ, olej, cesnak, čierne korenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná opražíme prudko na panvici. Osolíme, okoreníme a naukladáme do pekáča. Do výpeku prilejeme pohár bieleho vína, prípadne trošku vody, malý paradajkový pretlak, pridáme 2 strúčiky cesnaku a 1 čl bazalky. Omáčkou podlejeme kurča, môžeme ho ešte posypať troškou bazalky a dáme piect do rúry. Pred dopečením otvoríme pekáč, aby nám kuriatko schrumkavelo :) Podávame s opekanými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2013, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne zapečené s kuracím mäsom a cuketou



POTREBNÉ PRÍSADY

menšie kuracie prsia, 1 cuketa, sušené hríby alebo čerstvé šampiňóny, paradajkový pretlak, cesnak, cukor, soľ, sójová omáčka, provensálske bylinky, kari korenie, penne, syr (mozzarela alebo eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia a cuketu nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme cesnak a kuracie prsia. Pridáme cuketu, vopred namočené hríby, paradajkový pretlak, trošku cukru. Osolíme, okoreníme (1/2 čl kari korenia a 1/2 čl provensálskych byliniek), trošku sójovej omáčky a dusíme.
Penne dáme na 2 minútky do vriacej osolenej vody.
Omáčku a cestoviny zmiešame v zapekacej mise, navrch naukladáme kolieska mozzarely alebo nastrúhaný eidam a dáme zapiecť do rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rýchla a výborná omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

mäkká saláma, sušené hríby (prípadne šampiňóny v konzerve alebo čerstvé), paradajkový pretlak alebo kečup, slepačí bujón, soľ, worchestrova omáčka, bazalka, cesnak, olivový olej, špagety, syr

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozohrejeme olej, opražíme cesnak a salámu nakrájanú na malé kúsky, pridáme vopred namočené hríby, paradajkový pretlak /trošku cukru/ alebo kečup a bujón. Ochutíme worchestrovou omáčkou, bazalkou a prípadne dosolíme. Špagety uvaríme al dente. Už uvarené rozmiešame so zmesou olivového oleja, 1 malého strúčika cesnaku a čerstvej bazalky.
Špagety polejeme omáčkou a posypeme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s červenou kapustou po čínsky



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, 1 väčšia hlávka červenej kapusty, 1 veľká konzerva kukurice, soľ, rasca, kari korenie, sójová omáčka, olej, med, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezance a deň vopred dáme do marinády zo sójovej omáčky, soli a kari korenia. Nič sa nedeje ak mäsko v marináde nebude, ale je to chutnejšie.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme 1 polievkovú lyžicu medu a urobíme karamel. Keď je karamel hotový pridáme kuracie prsia a orestujeme, potom osolíme, pridáme trošku rasce, aspoň 1 pl sójovej omáčky a 1čl kari korenia - každý podľa chuti. Kapustu nakrájame na tenké pásiky a pridáme k mäsku, podlejeme 1dcl vody a necháme dusiť. Keď je kapusta mäkšia prisypeme celú konzervu kukurice. Dusíme, kým je kapusta mäkká. Podávame s ryžou.
Jedno z jedál, o ktoré je u nás doma vždy boj...kto zaváha, ne..papá :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborná grilovaná zeleninka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 väčšie mrkvy, 250g šampiňónov, 1 cuketa, (prípadne aj baklažán), korenie na grilovanú zeleninu, soľ, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvú zeleninku si nakrájame - mrkvu na kolieska, šampiňóny na tenké pásiky, cuketu na polkolieska. Všetko to osolíme, okoreníme podľa chuti (ja som dala korenie na grilovanú zeleninu, ale môže byť aj grilovacie korenie, vegeta...), polejeme olivovým olejom a premiešame. V zapekacej miske dáme zapiecť do rúry na grilovací program na 190°C kým cuketa nebude zlatá. Môže to byť príloha k mäsku, ale mne to najviac chutí len tak samotné, prípadne s nejakým dobrým dresingom. Výborná zdravá večera :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.2.2013, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu