končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni) (40) 16.5.2023, 11:57 Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21 vynikajuce rizoto s krevetami,na vine (3) 20.8.2020, 18:37 Špagety s výbornou omáčkou :)) (4) 8.8.2020, 13:02 Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57 Moje špagety s morcadellou :o)))))))))))) (8) 17.12.2019, 16:14 Návod ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci za 6 minút (73) 15.5.2019, 19:36 spagety s cuketovym pestom (4) 9.3.2019, 13:55 TUNIAKOVE CESTOVINY, uuuuplny skvost :-))) za 10 minut (66) 2.3.2019, 13:26 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Čínske rezance podľa JitušPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 balenia čínskych rezancov z Lidla, 250 g kuracieho mäsa (prsia), 250 g brokolice, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 mrkva, sójová omáčka, korenie na čínu alebo grilovacie korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si vodu v hrnci a po prejdení varom ju odstavíme. Do tejto vody nasypeme čínske rezance a necháme spariť až kým nebudú mäkké. Po zmäknutí ich zlejeme z vody a položíme bokom. Necháme si rozpáliť trochu oleja na woku. Ked je olej a panvica rozpálená, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia. Zasypeme rezančeky korením a polejeme sójovou omáčkou. Necháme orestovať do mäkka. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Keď sú kuracie rezančeky mäkké a orestované, vyberieme ich z woku a na zostávajúcej šťave podusíme brokolicu. Keď je tá už polomäkká, pridáme už sparené rezance. Pridáme ešte trochu korenia a sójovej omáčky, nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme čínsku kapustu, aby zostala chrumkavá. Všetko dobre premiešame a na záver polejeme olivovým olejom. Móžeme pridať aj chilli alebo feferónku, to už podľa chuti. Podávame ihneď. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Jitka C. (jitus87) ID 213492 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 21.4.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Vynikajúca pórkovo- syrová omáčka k cestovinámPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej,pór, sladká smotana 200 ml, šunka, šampióny, jeden syr v črievku, soľ, korenie, vegeta, oregano, bazalka a samozrejme uvarené cestoviny :) POSTUP PRÍPRAVY Na panvici si zohrejeme olej, na ktorom osmažíme do sklovita na krúžky nakrájaný pór. Prikryjeme, chvíľku podusíme a pridáme šunku, a šampióny. Chvíľku dusíme a zalejeme sladkou smotanou. Ochutíme štipkou vegety a ml. korením, prídáme tavený syr a necháme zovrieť. Miešame kým sa syrček neroztopí. Dochutíme soľou, korením, oreganom a bazalkou podľa chuti. Podávame s cestovinou. PS.: ak by sa vám zdala omáčka trošku riedka, môžete ju zahustiť hladkou múkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 23.2.2016, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Penne carbonara od Jamieho OliveraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 455g penne...10 plátkov údenej slaniny alebo moravského mäsa, olej, 5 žĺtkov, 100ml šlahačkovej smotany, 125g opostrúhaného parmezánu alebo eidam, soľ a mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY penne uvarte klasickým spôsobom, kým sa varia na troške oleja opražte moravsé mäso alebo slaninu dochrumkava..potom odložte nabok..vyšlahajte žltka so smotanou a syrom, keď sa cestoviny uvaria preceďte ich ale nepreplachujte a hneď zmiešajte s vaječnou zmesou..cestoviny carbonara často pripomínajú cestoviny s praženicou ak pridáte penne hneď, zvyškové teplo bohato stačí na uvarenie vajec a omáčka zostane hladká a hodvábna.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 27.4.2011, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
VANILKOVÁ MLIEČNA RYŽA - rýchla, jednoduchá a výbornáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ryže\\r\\n0,5l mlieka\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n50g masla\\r\\ncukor\\r\\n1 vanilkový cukor\\r\\nsoľ POSTUP PRÍPRAVY Postup na mliečnu ryžu je jednoduchý. NEprepláchnutú ryžu dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby ryža bola zaliata, pridáme štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, ryža musí byť úplne mäkká, bez vody. Medzi tým si uvaríme vanilkový puding, do ktorého pridáme 1 vanilku, cukor, štipku soli. Do uvareného pudingu vmiešame maslo a potom pridávame horúci uvarený puding do ryže. Poriadne premiešame, odstavíme z ohňa.\\r\\nMliečnu ryžu podávame ako teplý alebo studený dezert. Ozdobiť môžeme podľa chuti grankom, škoricou, ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 8.6.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smotanovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bezvaječné cestoviny masox sladká smotana 15 dkg šunkovej salámy hladká múka maslo bazalka POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť cestoviny, podľa návodu.Do misky vylejeme smotanu a rozmrvíme do nej masox. Nakrájame salámu (môžeme pridať aj šampiňony alebo kukuricu...).Na masle si opražíme salámu, zalejeme smotanou s bujónom a varíme,pridáme aj trochu mlieka(aby toho bolo viac). Cez sitko to zahustíme hl.múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou zalejeme cestoviny a posypeme bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Monika H. (activa) ID 52436 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
SYROVÁ OMÁČKA NA CESTOVINYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, cesnak podľa chuti, 1 šľahačková smotana, 2x bambino v črievku, 2x niva v črievku (alternatívne klasická niva), bazalka POSTUP PRÍPRAVY Na oleji jemne osmahneme cesnak, potom zalejeme smotanou na šľahanie, keď sa trošku prehreje, dáme tam syry a necháme ich rozpustiť - treba premiešavať ak je to moc riedke, stačí dostrúhať napríklad eidam a znova nechať rozpustiť ak to dojde k varu, dáme bazalku, vypneme a môžeme dať na cestoviny ak niekto má rád, tak ešte kým sa tam dá smotana a syry, je možné tam dať krevety, alebo šunku na kocečky nakrájanú a osmahnúť, až potom dať smotanu atď ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea S. (tajomna21) ID 32350 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
...nase oblubene slaninkove cestoviny...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny * dobre prerastena slaninka (moze byt aj parmska sunka alebo prosciutto) * cherry rajcinky * kysla smotana * bylinky (napr. oregano, bazalka) * (olivovy olej) POSTUP PRÍPRAVY Co rychlo splasit na veceru? Cestoviny! :) nenarocne na cas, pripravu aj suroviny... 1. uvarime si cestoviny 2. na panvici opecieme prerastenu slaninku nakrajanu na pasiky...ku koncu pridame cherry rajcinky prekrojene na polovicky a nechame prehriat..posypeme bylinkami.. 3. ak slaninka nepustila vela masti, cestoviny pokvapkame olivovym olejom a servirujeme s troskou kyslej smotany..ak mame, natrhame zopar listkov bazalky...*dobru chut* ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 16.2.2011, 1:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
zapekana paradajkova ryzaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Do uvarenej ryze (nie velmi do makka),primiesame paradajkovu drt,syr (cim viac,tym lepsie),hrasok,kukuricu.....podla chuti sa moze pridat akakolvek zelenina alebo je vynikajuca aj s mletym masom.Vobec nieje sucha len treba dat dostatok paradajkovej zmesi.........zapiect........ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia J. (sendik) ID 95680 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
LasagnePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť. Pripravíme si plech na lasagne Lasagne dopredu nepredvárame najprv plech potrieme bešamelom na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni potom bolognskú omáčku Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Boloňské špagetyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/4 hrnčeka petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 stredne veľká mrkva pokrájaná nadrobno, 1 zelerová vňať posekaná (ja som nemala, použila som kúsok zeleru), 500 g mletého mäsa (ja používam bravčové, ale originál by malo byť hovädzie), 500 ml hovädzieho vývaru (ale používala som aj zeleninový, aj slepačí a tiež to bolo fajné), 1 a 1/2 hrnčeka červeného vína (ja používam lacné krabicové), 850 g paradajok (môžu byť aj z konzervy), 1 lyžička cukru, soľ, čierne korenie, 500 g špagiet, 2 lyžice strúhaného parmezánu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Miroslava V. (mirjan) ID 18440 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2009, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |