
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Miroslava V. (mirjan) ID 18440 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Boloňské špagety[ recept č. 8951 zo dňa 25.11.2008 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1/4 hrnčeka petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 stredne veľká mrkva pokrájaná nadrobno, 1 zelerová vňať posekaná (ja som nemala, použila som kúsok zeleru), 500 g mletého mäsa (ja používam bravčové, ale originál by malo byť hovädzie), 500 ml hovädzieho vývaru (ale používala som aj zeleninový, aj slepačí a tiež to bolo fajné), 1 a 1/2 hrnčeka červeného vína (ja používam lacné krabicové), 850 g paradajok (môžu byť aj z konzervy), 1 lyžička cukru, soľ, čierne korenie, 500 g špagiet, 2 lyžice strúhaného parmezánu OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pripravíme si všetky suroviny, aby sme ich mali po ruke. ![]() Petržlen posekáme nadrobno a odložíme nabok. Vo väčšom hlbokom hrnci zohrejeme olej. Pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler. Miešame a dusíme na miernom ohni asi 5 minút do zlatista. ![]() Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a osmažíme ho dohneda. Zmes občas pomiešame a ak sa vytvorili hrčky, roztlačíme ich vidličkou. ![]() Prilejeme vývar, víno, roztlačené paradajky (aj so šťavou, ktorú pustili), cukor a petržlen. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a dusíme bez pokrievky asi 1 a 1/2 hodiny. Občas pomiešame. Posolíme a okoreníme podľa chuti. ![]() skontrolujeme, čo robí náš pomocník :-) ![]() Omáčku odstavíme keď vyvre prebytočná voda. ![]() Do veľkého hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a uvaríme v nej kvalitné cestoviny. ![]() Naložíme na tanier, posypeme strúhaným syrom (najlepší je parmezán, ale my sa uskromníme a postačí aj obyčajný) a môžeme servírovať. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Stefania O. (Stefani) ID 37941 (14.2.2009, 21:13) |
Mnam ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |