končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Kandizovaný zázvor - podľa KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g čerstvého zázvoru, 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 4 PL citrónovej šťavy, cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Korene zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2 mm. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a povaríme 1 hodinu. Sirup zlejeme cez sitko a uchovávame v chladničke. Je skvelý na bolesť hrdla a žalúdočné ťažkosti...alebo s vodou ako teplý čaj, alebo studenou ako malinovka. Uvarený zázvor v sitku postláčame, aby sme z neho dostali čo najviac tekutiny, ale nerozpučiť! Rozložiť na taniere, či plech a nechať obschnúť do druhého dňa. Potom obaliť v cukre, buď kryštálovom, alebo práškovom (nie je povinné). Možnosť 2.: Menej štipľavá verzia: Zázvor zalej vodou, povar 20 minút a vodu zlej do pohára – je to silný, výborný čaj. Nalej novú vodu, znovu povar 20 minút a opäť zlej do pohára. Znovu daj novú vodu, pridaj cukor a povar 20 minút. Ďalej postupuj ako v prvej časti receptu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
... moje prvé zázvorníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru POSTUP PRÍPRAVY ... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Chilli omacka s cesnakom a zazvoromPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky 2 struciky cesnaku,ocistene 10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho 1CL morskej soli 4CL slnecnicoveho oleja 2CL cukru stava z 1 limetky Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Penová torta - kokosová ... s čokoládovo-limetkovým krémom, ananásovo-zázvorovým pyré a malinamiPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 5 bielkov, 280 g jemného krupicového cukru, 2 ČL kukuričného škrobu (maizeny), 2 ČL bieleho vínneho octu (stačí aj obyčajný), 90 g strúhaného kokosu ... čokoládový krém : 1 mascarpone, šťava a kôra z jednej limety, 50g rozpustenej horkej čokolády ... ananásovo-zázvorové pyré : 1 plechovka ananásu, cca 2 cm čerstvého zázvoru, štipka čerstvo mletého korenia ... cca 200g malín POSTUP PRÍPRAVY ... táto torta bola pre mňa dlho výzvou a až teraz som sa odhodlala ... možno je trošku pracná, ale výsledok rozhodne stojí za to ... recept na korpus som odkukala z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... zvyšok je improvizácia ... rúru vyhrejeme na 140°C. Bielky šľaháme v mixéri do tuha, potom postupne pridávame cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí (vyskúšame sneh medzi prsty a ak necítime kryštály je hotovo). Potom pridáme maizenu a ocot a ešte minútu šľaháme, na koniec vmiešame kokos špachtľou alebo veľkou varechou. Na dva plechy rozprestrieme papiere na pečenie si nakreslíme ceruzkou na každý papier 1 kruh o veľkosti veľkého plytkého taniera. Do oboch kruhov rovnomerne rozotrieme sneh. Plechy vložíme naraz do rúry a pečieme 1 hodinu. Počas tejto prvej hodiny rúru neotvárame !!! Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a bezé necháme v rúre dosušiť až do úplného vychladnutia (cca 2-3 hodiny). Krém vytvoríme zmiešaním všetkých surovín .... ananásové pyré zmixovaním dobre odkvapkaného ananásu, nadrobno pokrájaného zázvoru a korenia. Následne už len vrstvíme ... na jeden korpus natrieme čokoládový krém, naň rozvrstvíme ananásovo-zázvorové pyré a nakoniec jemne popučené maliny ... druhý korpus na plechu nakrájame na jednotlivé tortové diely a uložíme navrch torty OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruskovo cokoladovo zazvorove sconesPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/hruskovo-cokoladovo-zazvorove-scones.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:3 poh hladkej muky 1/4 poh krystaloveho cukru 2 1/2 CL prasku do peciva 1/2 CL sody bikarbony 1/2CL soli 170g studeneho masla,nakrajaneho na kocky 1 poh bieleho natural jogurtu 2 vajicka Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.1.2015, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zazvorove cookies podla Donny HayPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/zazvorove-cookies-podla-donny-hay.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:150g masla,izbovej T 1 CL vanilkoveho extraktu 1 1/4 poh hnedeho cukru 1 vajicko 1 1/4 poh hladkej muky 1 PL mleteho zazvoru 1/4 CL sody bikarbony 1 poh demerara cukru Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2014, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutíPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku POSTUP PRÍPRAVY ... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia v zázvorovom kabátikuPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby : 600 g morčacích (kuracích) pŕs, soľ, korenie, 2 vajíčka, 2 PL kukuričného (zemiakového) škrobu, 2-3 PL hladkej múky, 1 ČL mletého zázvoru, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY ... chutná obmena klasického jedla - morčacie mäsko nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme ... zmiešame hladkú múku s mletým zázvorom ... vajíčka zmiešame so škrobom, ochutíme soľou ... kúsky mäsa obalíme najskôr v múke so zázvorom a potom v cestíčku z vajíčka a škrobu ... vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista ... ako príloha sa hodí ryža či opekané zemiačky, alebo len zeleninový šalátik ... podľa chuti ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pravé zázvorové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 50ks potrebujeme: 200g hl. múky, 1/2 čl prášku do pečiva, štipku soli, 3čl strúhaného alebo mletého zázvoru, 1čl strúhanej pomarančovej alebo citrónovej kôry, 1pl pomarančovej šťavy (alebo 1pl citrónovej šťavy zmiešaná s 2čl cukru), 80g kryštálového cukru, 1pl vanilínového cukru, 125g masla POSTUP PRÍPRAVY UPOZORNENIE: Ja som používala ražnú celozrnnú múku, preto sú moje keksy trochu tmavšej farby, takže sa neľakajte, ak budú vaše bledšie! :) 1. V mise zmiešame maslo izbovej teploty s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. 2. Pridáme šťavu a kôru z citróna/pomaranča a štipku soli. 3. Pridáme buď 2čL čerstvého nastrúhaného zázvoru alebo 3čl mletého. 4. V zvlášť miske si zmiešame múku s práčkom do pečiva a pridáme do zmesi so zázvorom a maslom. 5. Rukami vypracujeme hladké cesto a uždibávame kúsky a formujeme do guliek o rozmere asi 2cm. 6. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu guľky "sploštíme". Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Dominika V. (domkaaa7) ID 137448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 6.4.2015, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
voňavá vianočná kapustnica (zázvorová)POTREBNÉ PRÍSADY 0,3kg (alebo viac) údené br. mäso, 0,3kg bravč. mäso (pliecko, príp. aj pekný prerastený bok a pod.), 0,5kg jemne krájanej kyslej kapusty, 2 nožičky klobásy, sušené hríby, 1KL ml. rasca, 0,5KL ml. zázvor, 2KL majorán, 1KL č. korenie, 0,5KL nové korenie, 2-3 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, 1-2PL hl. múky POSTUP PRÍPRAVY Výnimočnú, sviatočnú vôňu dáva tejto kapustnici zázvor - vyskúšajte, je výborná. Deň vopred dáme na 2-3 hodiny pomaly variť vo veľkom hrnci mäso a sušené hríby. Potom hrniec s mäsom aj šťavou odložíme do chladu (na balkón) a pokračujeme na druhý deň. Na druhý deň mäso z vývaru vyberieme a pokrájame na malé kocky (studené sa lepšie krája), vložíme späť do hrnca a pokračujeme vo varení - pridáme kvasenú kapustu (prepláchnutú aby nebola príliš kyslá, niekedy stačí iba vyžmýkať) a pokrájanú klobásu. Keď sa už všetko znovu spolu varí, pridáme korenia: ml. rascu, zázvor (ak je mletý stačí pol kávovej lyžičky), majorán, č. korenie, nové korenie, bobkový list a prelisovaný cesnak. Solíme opatrne, lebo údené mäso býva niekedy už dosť slané. Kapustnicu necháme veľmi pomaly variť (aj vyše 3 hodiny), kým ona krásne vianočne vonia máme čas chystať všetko čo patrí na štedrovečerný stôl. Je výborná a aj dosť hustá, takže ju skoro ani netreba zahusťovať zásmažkou, stačí naozaj iba veľmi jemne (zásmažka: za hrsť múky trochu opražíme, potom necháme na panvici mierne ochladnúť, rozmiešame s 1dl studenej vody, a pomaly prilievame do vriacej kapustnice). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |