. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

CUKROVINKY

Kandizovaný zázvor - podľa KiRi



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g čerstvého zázvoru, 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 4 PL citrónovej šťavy, cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Korene zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2 mm. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a povaríme 1 hodinu. Sirup zlejeme cez sitko a uchovávame v chladničke. Je skvelý na bolesť hrdla a žalúdočné ťažkosti...alebo s vodou ako teplý čaj, alebo studenou ako malinovka. Uvarený zázvor v sitku postláčame, aby sme z neho dostali čo najviac tekutiny, ale nerozpučiť! Rozložiť na taniere, či plech a nechať obschnúť do druhého dňa. Potom obaliť v cukre, buď kryštálovom, alebo práškovom (nie je povinné).

Možnosť 2.: Menej štipľavá verzia: Zázvor zalej vodou, povar 20 minút a vodu zlej do pohára – je to silný, výborný čaj. Nalej novú vodu, znovu povar 20 minút a opäť zlej do pohára. Znovu daj novú vodu, pridaj cukor a povar 20 minút. Ďalej postupuj ako v prvej časti receptu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

... moje prvé zázvorníky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Chilli omacka s cesnakom a zazvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/chilli-omacka-s-cesnakom-zazvorom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:100g cervenych chilli papriciek,nakrajane na mensie kusky
2 struciky cesnaku,ocistene
10cm kusok cersveho zazvoru (50g),ocisteneho a nakrajaneho
1CL morskej soli
4CL slnecnicoveho oleja
2CL cukru
stava z 1 limetky
Postup:Vsetky ingrediencie si dame misky a pomocou mixera rozmixujeme do hladka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.11.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Penová torta - kokosová ... s čokoládovo-limetkovým krémom, ananásovo-zázvorovým pyré a malinami



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 5 bielkov, 280 g jemného krupicového cukru, 2 ČL kukuričného škrobu (maizeny), 2 ČL bieleho vínneho octu (stačí aj obyčajný), 90 g strúhaného kokosu ... čokoládový krém : 1 mascarpone, šťava a kôra z jednej limety, 50g rozpustenej horkej čokolády ... ananásovo-zázvorové pyré : 1 plechovka ananásu, cca 2 cm čerstvého zázvoru, štipka čerstvo mletého korenia ... cca 200g malín

POSTUP PRÍPRAVY

... táto torta bola pre mňa dlho výzvou a až teraz som sa odhodlala ... možno je trošku pracná, ale výsledok rozhodne stojí za to ... recept na korpus som odkukala z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... zvyšok je improvizácia ... rúru vyhrejeme na 140°C. Bielky šľaháme v mixéri do tuha, potom postupne pridávame cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí (vyskúšame sneh medzi prsty a ak necítime kryštály je hotovo). Potom pridáme maizenu a ocot a ešte minútu šľaháme, na koniec vmiešame kokos špachtľou alebo veľkou varechou. Na dva plechy rozprestrieme papiere na pečenie si nakreslíme ceruzkou na každý papier 1 kruh o veľkosti veľkého plytkého taniera. Do oboch kruhov rovnomerne rozotrieme sneh. Plechy vložíme naraz do rúry a pečieme 1 hodinu. Počas tejto prvej hodiny rúru neotvárame !!! Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a bezé necháme v rúre dosušiť až do úplného vychladnutia (cca 2-3 hodiny). Krém vytvoríme zmiešaním všetkých surovín .... ananásové pyré zmixovaním dobre odkvapkaného ananásu, nadrobno pokrájaného zázvoru a korenia. Následne už len vrstvíme ... na jeden korpus natrieme čokoládový krém, naň rozvrstvíme ananásovo-zázvorové pyré a nakoniec jemne popučené maliny ... druhý korpus na plechu nakrájame na jednotlivé tortové diely a uložíme navrch torty

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruskovo cokoladovo zazvorove scones



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/hruskovo-cokoladovo-zazvorove-scones.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:3 poh hladkej muky
1/4 poh krystaloveho cukru
2 1/2 CL prasku do peciva
1/2 CL sody bikarbony
1/2CL soli
170g studeneho masla,nakrajaneho na kocky
1 poh bieleho natural jogurtu
2 vajicka

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.1.2015, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zazvorove cookies podla Donny Hay



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/zazvorove-cookies-podla-donny-hay.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:150g masla,izbovej T
1 CL vanilkoveho extraktu
1 1/4 poh hnedeho cukru
1 vajicko
1 1/4 poh hladkej muky
1 PL mleteho zazvoru
1/4 CL sody bikarbony
1 poh demerara cukru

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2014, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutí



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia v zázvorovom kabátiku



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 600 g morčacích (kuracích) pŕs, soľ, korenie, 2 vajíčka, 2 PL kukuričného (zemiakového) škrobu, 2-3 PL hladkej múky, 1 ČL mletého zázvoru, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

... chutná obmena klasického jedla - morčacie mäsko nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme ... zmiešame hladkú múku s mletým zázvorom ... vajíčka zmiešame so škrobom, ochutíme soľou ... kúsky mäsa obalíme najskôr v múke so zázvorom a potom v cestíčku z vajíčka a škrobu ... vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista ... ako príloha sa hodí ryža či opekané zemiačky, alebo len zeleninový šalátik ... podľa chuti

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pravé zázvorové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

na cca 50ks potrebujeme: 200g hl. múky, 1/2 čl prášku do pečiva, štipku soli, 3čl strúhaného alebo mletého zázvoru, 1čl strúhanej pomarančovej alebo citrónovej kôry, 1pl pomarančovej šťavy (alebo 1pl citrónovej šťavy zmiešaná s 2čl cukru), 80g kryštálového cukru, 1pl vanilínového cukru, 125g masla

POSTUP PRÍPRAVY

UPOZORNENIE: Ja som používala ražnú celozrnnú múku, preto sú moje keksy trochu tmavšej farby, takže sa neľakajte, ak budú vaše bledšie! :)

1. V mise zmiešame maslo izbovej teploty s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista.
2. Pridáme šťavu a kôru z citróna/pomaranča a štipku soli.
3. Pridáme buď 2čL čerstvého nastrúhaného zázvoru alebo 3čl mletého.
4. V zvlášť miske si zmiešame múku s práčkom do pečiva a pridáme do zmesi so zázvorom a maslom.
5. Rukami vypracujeme hladké cesto a uždibávame kúsky a formujeme do guliek o rozmere asi 2cm.
6. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a trochu guľky "sploštíme".

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Dominika V. (domkaaa7) ID 137448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.4.2015, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

voňavá vianočná kapustnica (zázvorová)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,3kg (alebo viac) údené br. mäso, 0,3kg bravč. mäso (pliecko, príp. aj pekný prerastený bok a pod.), 0,5kg jemne krájanej kyslej kapusty, 2 nožičky klobásy, sušené hríby, 1KL ml. rasca, 0,5KL ml. zázvor, 2KL majorán, 1KL č. korenie, 0,5KL nové korenie, 2-3 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, 1-2PL hl. múky

POSTUP PRÍPRAVY

Výnimočnú, sviatočnú vôňu dáva tejto kapustnici zázvor - vyskúšajte, je výborná.

Deň vopred dáme na 2-3 hodiny pomaly variť vo veľkom hrnci mäso a sušené hríby. Potom hrniec s mäsom aj šťavou odložíme do chladu (na balkón) a pokračujeme na druhý deň.
Na druhý deň mäso z vývaru vyberieme a pokrájame na malé kocky (studené sa lepšie krája), vložíme späť do hrnca a pokračujeme vo varení - pridáme kvasenú kapustu (prepláchnutú aby nebola príliš kyslá, niekedy stačí iba vyžmýkať) a pokrájanú klobásu.
Keď sa už všetko znovu spolu varí, pridáme korenia: ml. rascu, zázvor (ak je mletý stačí pol kávovej lyžičky), majorán, č. korenie, nové korenie, bobkový list a prelisovaný cesnak. Solíme opatrne, lebo údené mäso býva niekedy už dosť slané.
Kapustnicu necháme veľmi pomaly variť (aj vyše 3 hodiny), kým ona krásne vianočne vonia máme čas chystať všetko čo patrí na štedrovečerný stôl.
Je výborná a aj dosť hustá, takže ju skoro ani netreba zahusťovať zásmažkou, stačí naozaj iba veľmi jemne (zásmažka: za hrsť múky trochu opražíme, potom necháme na panvici mierne ochladnúť, rozmiešame s 1dl studenej vody, a pomaly prilievame do vriacej kapustnice).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu