končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce tagliatelle s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY na cestoviny:3vajcia, 300g hladkej múky, soľ, 1dcl oleja, na omáčku: 100g šampiónov,2rezne kuracieho mäsa, 1cuketa, syr, 1malý paradajkový pretlak, 1 smotana 250ml, 2strúčiky cesnaku, bazalka, oregano POSTUP PRÍPRAVY cestoviny: vajcia zmiešame s múkou olejom a soľou a hnietime až kým nie je cesto vláčne..potom rozváľkame na tenký plát a krájame tenké pásiky ktoré necháme na utierke trocha preschnúť, omáčka: mäso si nakrájame na pásiky a poprášime vegetou a opražíme do biela potom pridáme pokrájané huby, cuketu a dusíme, keď je zelenina hotová pridáme smotanu, cesnak a pretlak a úplne nakoniec pridáme syr, bazalku a uvarené cestoviny trocha prepláchneme a prisypeme k omáčke a poriadne premiešame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2017, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v kukuričných lupiekoch plnené šampiónami so zemiakmi s trúby...POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích pŕs, šampióny, vegeta, syr, zo 4 hrste cornflakesov čiže kukuričné lupienky, 2 vajcia, hladká múka, na zemiaky: olej, soľ, korenie na americké zemiaky, rasca, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia odblaníme, naklepeme, ovegetíme, šampiony trocha podusíme potom navrstvíme na prsia na ne poukladáme syr - hociaký, zrolujeme a obalujeme klasickým spôsobom ako pri rezňoch ale namiesto strúhanky použijeme rozdrvené lupienky, a upečieme na oleji. zemiaky: pokrájame na mesiačiky okoreníme všetkých korením pokvapkáme olejom a upečieme v rúre....podávame so zeleninovým šalátom poliatym bielym dresingom alebo bez .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.3.2017, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Revúcke guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pol kila zemiakov, dve párkové klobásy alebo také isté množstvo mletého mäsa alebo moravského mäsa, soľ, čierne korenie, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, majoránka, ocot, mlieko alebo smotana, cibuľa, vajce POSTUP PRÍPRAVY zemiaky zotrieme na tenšom strúhadle a vymačkáme z nich šťavu, pridáme ku nim pomleté párky alebo mäso, osolíme, pridáme vajce, majorán a pretlačený cesnak, a prisypujeme múku dovtedy kým to nie je veľmi riedke, potom tvarujeme guľky ktoré ešte obalíme v múke, dáme variť vodu ktorú zahustíme trochou múky lebo guľky sa lepia a takto sa nebudú, keď vyplávajú na povrch ešte takých 10-15min necháme povariť na miernom ohni, vyberieme guľky a odlejeme si asi 1l vody v ktorej sa varili do iného hrnca, ešte zahustíme múkou a pridáme smotanu alebo mlieko pridáme ocot a bobkový list, a soľ alebo vegetu,je to vlastne taká smotanovo kyslá omáčka na poliatie tých guľiek, na vrch môžete ešte posypať opraženou cibuľkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2017, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zemiaky s bryndzou..a šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY pol kila väčších zemiakov, jedna bryndza, červená mletá paprika, slanina alebo moravské mäso, soľ, maslo na vymastenie zapekacej misy, na šalát: ľadový šalát, kukurica, uhorka, ocot, cukor, soľ POSTUP PRÍPRAVY zemiaky uvaríme v šupke a v osolenej vode, keď vychladnú ošúpeme ich a prekrojíme na polovice, poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy, na každú polku dáme kúsok bryndze poprášime mletou paprikou a navrch dáme slaninu alebo moravské mäso a zapekáme pri 200stupňoch kým sa bryndza nezapečie... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Čínske rezance...POTREBNÉ PRÍSADY pre dve osoby: 2 polievky vifon, huby hocijaké, mrkva, jarná cibuľka, čínske korenie, vegeta, sójová omáčka..olej POSTUP PRÍPRAVY zeleninu si nakrájame na pásiky a podusíme na oleji pridáme korenie, soj. omáčku, vegutu...rezance uvaríme podľa návodu a pridáme ku zelenine chvíľu popražíme a môžeme jesť:D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hamburger ako z fastfoodu...POTREBNÉ PRÍSADY balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom.. POSTUP PRÍPRAVY mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.9.2010, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hamburger ako z fastfoodu...POTREBNÉ PRÍSADY balenie mletého mäsa kto má aké rád, soľ, čierne korenie, 5stručkov cesnaku, korenie na mäso, vajce a hrsť strúhanky, hamburgerové žemle, šalát, paradajky, syr, cibuľka jarná alebo neskoršia, šalátová uhorka, kečup, tatárka, alebo kto má rád len horčica, ako príloha kto chce hranolky a zeleninový šalát s jogurtovým dresingom.. POSTUP PRÍPRAVY mäso si dáme do misky osolíme, okoreníme, pridáme vajce, pretlačené cesnaky, a strúhanku, rukou riadne vymiesime, a tvarujume ploché placky a opekáme na panvičke medzitým kým sa robí mäso tak si nakrájame zeleninu na koliečka, syr na plátky nakrájame..keď sa mäso dopeká tak si rozkrojíme žemle a dáme do rozohriatej rúry na chvíľu zchrumkavieť ale nesmú zhorieť, potom veľmi rýchlo natrieme vrchnú stranu žemle kučupom a spodnú tatárkou položíme na spodnú mäso na mäso syr a zeleninu a šalát na koniec a pritlačime..hranolky ja robím v trúbe na kvapke oleja nie sú potom taká premastené a sú chutnejšie a šalát k tomu: zelenina akú má kto rád a dresing sa skladá z jedného bieleho jogurtu čierneho korenia soli a nakrájam tam cibulu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na šalátePOTREBNÉ PRÍSADY 3kusy kuracích pŕs, bujón, korenie na mäso, soľ, olej, hl. múku alebo solamyl POSTUP PRÍPRAVY kuracie prsia odblaníme posolíme a v celku udusíme na panvičke, podlievame bujónom kým nie sú mäkké, keď sú hotové vyberieme ich na teplé miesto a z výpeku urobíme omáčku prisypeme tam to korenie na mäso a zahustíme buď múkou alebo solamylom..hotové rozkrájame na priečnymi rezmi a naservírujeme na šalát a podávame s ryžou a hocijakým zeleninovým šalátom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Smotanové farfallePOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny farfalle(mašličky), olej, 1mrkva, polovička plechovky -kukurica, krabie tyčinky-jedno balenie, smotana250ml , hrsť-bazalka, hrsť-syr, čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY cestoviny uvaríme klasickým spôsobom, zatial si nastrúhame mrkvu nadrobno, a krabie tyčinky nakrájame na kocky, rozpálime olej a opražíme mrkvu potom pridáme kukuricu a podlejeme smotanou osolíme okoreníme a pridáme bazalku krabie tyčinky až na koniec lebo sa zvyknú rozvárať. Keď je to veľmi riedke trocha zahustíme buď múkou alebo aj solamylom..postrúhame tam syr akýkoľvek...a vsypeme cestoviny premiešame a hotovo... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bryndzové pirohyPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 9.12.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |