končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Zapekaný chlieb s plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY okruhlý chlieb, 5 paprík (najlepšie farebná trikolóra), 3 kyslé smotany (ja som dala 1 smotanu a 2 nízkptučné biele jogurty), kapiu, tvrdý syr, syr v črievku, slaninku a anglickú slaninku, bylinkovú soľ, čierne korenie, vegeta a červenú papriku POSTUP PRÍPRAVY najlepšia pochúťka robím ho väčšinou na Silvestra, ale dostali sme na chlebík chuť aj dnes na obed :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2012, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlieb-EMILKOPOTREBNÉ PRÍSADY 465 g múky/ 315g hladká, 150 výberová/ ¼=10,5g čerstvého droždia/3,5g suš.droždia 1 PL cukru 125 ml mlieka 150 ml vody (teplej) 1,5 PL olej 1,5 ČL soli 1 ČL melta (na stmavnutie chleba) 1 ČL ľan(podľa vlastného uváženia a chuti) 1 PL rasce(najlepšia je celá,dodáva výraznú chlebovú vôňu a chuť) 1ČL ocot(aby sa chlieb nemrvil) 1-2 uvarený, postrúhaný zemiak POSTUP PRÍPRAVY Domáca pekáreň - Biffinet Najprv si dáme do pekárničky tekuté prísady+postrúhaný uvarený zemiak. Potom si pripravíme zmes múky,pridáme rascu,ľan,meltu.Môžeme pridať aj iné ingreidencie podľa chuti.Takto pridáme zmes múky do pekárničky.Do jedného rožka dáme soľ.V strede zmesi si urobíme malú jamku do ktorej nasypeme cukor a na cukor dáme rozdrvenú štvrťku droždia.Nádobu Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Peter S. (babylon1961) ID 92689 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2009, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely rascový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Špaldový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Denisa B. (DenaB) ID 3225 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb babičky EvyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml mlieka, 150 ml vody, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky oleja, 360 g hladkej múky, 150g celozrnnej žitnej múky, 50g celozrnnej pšeničnej múky /ja dávam len 200 g celozrnnej pšeničnej múky/, 2 lyžičky cukru, 2,5 lyžičky soli, 1,5 lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 2 lyžičky rôznych semiačok, kmín, slnečnica, ľanové semiačka, sézam, tekvica POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady v uvedenom poradí, najskôr tekuté a potom sypké dáme do pekárne na program ZÁKLADNÉ, MEDIUM, ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.8.2010, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BIELY RASCOVÝ CHLIEB - ZÁKLADNÝPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml vody 500g hladkej múky 2 lyžičky soli 1 lyžička rasce 1 lyžička sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Ingrediencie dáme do pekárne. Najprv dáme vodu a potom múku. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého rohu dáme rascu. Do stredu urobíme jamku a dáme lyžičku sušeného droždia. Jamku zasypeme. Pekáreň zatvoríme a nastavíme program pečenia Basic. Chlebík je určený na 950g, kôrku chleba si určíme podľa vlastnej chuti. Keď nám pekáreň počas pečenia zapípa, môžeme popridávať ľubovoľné semienka. Recept je úplne jednoduchý a je výborný pre gazdinky, ktoré sa začínajú zoznamovať s domácou pekárňou. Prajem príjemné pečenie, experimentovanie a hlavne DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia Mikušová (camelotka) ID 17644 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grahamový chlieb - vynikajúciPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml vody 2 lyžice oleja 1 lyžica octu 150 g grahamovej múky 100 g tmavej chlebovej múky 250 g svetlej chlebovej múky 1,5 lyžičky soli 1 lyžička cukru necelá 1/3 kocky droždia semienka, ja som dala slnečnicové 1 lyžička rasce POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí tekuté, potom sypké.... Vody dajte najprv 300 ml, potom v prípade potreby dolievať po lyžičkách, grahamová múka je trochu suchšia ako ostatné.... Semienka buď dať po pípnutí alebo ja dávam hneď s múkou. Program 3,10 hod, hmotnosť 900 g, mam Tesco pekareň, dávam na program c. 1.... Chlebík je vynikajúci OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana D. (avanka) ID 14337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 4.1.2015, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarovo-zemiakový biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 330 g cmaru, 1 veľká odmerka octu, 1 malá odmerka cukor, 2 malé odmerky soľ, 120 g nastrúhaného v šupe uvareného zemiaku, 500 g chlebovej hladkej múky T650, 21 g čerstvého droždia, 1 malá odmerka mletej alebo drvenej rasce POSTUP PRÍPRAVY Návrat do môjho detstva - tuším my sme kedysi poznali len cmarový a zemiakový chlieb :-). Ale chutil nám, určite vydržal 3 dni vláčny, chutný, kôrka bývala svetová...Tak som skúsila stvoriť čosi podobné. Tiež sa mi nepodaril na prvýkrát, prešiel určitými úpravami gramáže surovín, kým vyšiel z DP chlebík, ktorý nám už aj chutí :-)). Musím priznať, že som prvý odladený recept stratila, tak ak to nebude nikomu prekážať, tu si ho nájdem vždy - pokiaľ ma niekto nedá vymazať :)))) Tento chlebík nie je určený na odložený štart. 1. Do DP nalejeme cmar, ocot, cukor, soľ a pridáme nastrúhaný zemiak - premiešam jemne nejakou vareškou (nie kovovým "pomocníkom" z pochopiteľných dôvodov :-)). 2. Pridám múku - do múky pridám pomrvené droždie, prekryjem múkou, rascu. 3. Nasleduje spustenie programu - v Moulinex Baquette používam program 5, hmotnosť 750, kôrka stredná. 4. Viac sa nestarám a po 3:35 hod. zapiští pekáreň a chlebík je na svete..... 5. Nakoniec svoje odskúšané - chlebík hneď po vybratí z DP celý kol dokola potriem buď pretlačeným cesnakom, soľou a vodou alebo len slanou vodou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2011, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cuketový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY - 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (asi 1a 1/2 strednej cukety) - 2 lyžičky soli - 1 malá cibuľa - 2 strúčiky cesnaku - 2 lyžice olivového oleja - 2 hrnčeky hladkej múky +na podsypanie - 7g sušených kvasníc - 2 lyžice nasekanej bazalky - 1/2 lyžice hrubej soli na posypanie - 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Postup: Nastrúhanú cuketu vložíme do cedníka posypeme 1 lyžičkou soli a rukou premiešajme. Nechajme 20min. odkvapkať a potom vyžmýkajte. Vyžmýkanú cuketu dobre preperte vo vode a znova z nej starostlivo vyžmýkajte vodu. Medzitým olúpajte cibulu a cesnak a pokrájajte ju na väčšie kúsky . Na panvici rozpáľte 1 lyžicu oleja a restujte na nej cibuľu pokým bude zlatistej farby. Potom prihoďte cesnak a restujte pokiaľ nezačne voňať.Nakoniec pridajte vyžmýkanú cuketu a restujte ďalśie 2 minúty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.7.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.3.2022, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >> |