. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Zapekaný chlieb s plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

okruhlý chlieb, 5 paprík (najlepšie farebná trikolóra), 3 kyslé smotany (ja som dala 1 smotanu a 2 nízkptučné biele jogurty), kapiu, tvrdý syr, syr v črievku, slaninku a anglickú slaninku, bylinkovú soľ, čierne korenie, vegeta a červenú papriku

POSTUP PRÍPRAVY

najlepšia pochúťka robím ho väčšinou na Silvestra, ale dostali sme na chlebík chuť aj dnes na obed :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2012, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlieb-EMILKO



POTREBNÉ PRÍSADY

465 g múky/ 315g hladká, 150 výberová/ ¼=10,5g čerstvého droždia/3,5g suš.droždia 1 PL cukru 125 ml mlieka 150 ml vody (teplej) 1,5 PL olej 1,5 ČL soli 1 ČL melta (na stmavnutie chleba) 1 ČL ľan(podľa vlastného uváženia a chuti) 1 PL rasce(najlepšia je celá,dodáva výraznú chlebovú vôňu a chuť) 1ČL ocot(aby sa chlieb nemrvil) 1-2 uvarený, postrúhaný zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Domáca pekáreň - Biffinet



Najprv si dáme do pekárničky tekuté prísady+postrúhaný uvarený zemiak.
Potom si pripravíme zmes múky,pridáme rascu,ľan,meltu.Môžeme pridať aj iné ingreidencie
podľa chuti.Takto pridáme zmes múky do pekárničky.Do jedného rožka dáme soľ.V strede
zmesi si urobíme malú jamku do ktorej nasypeme cukor a na cukor dáme rozdrvenú štvrťku droždia.Nádobu

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Peter S. (babylon1961) ID 92689 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2009, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Biely rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml vody, 150 ml mlieka, 350 g hladkej múky T650, 150 g špaldovej múky, 2 ČL soli, 1 ČL cukru 2 PL oleja, 1 PL jablčného octu, 1/4 kocky čerstvého droždia, mletá rasca, slnečnicové semienka, 2 PL ovsenných vločiek

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky dáme vodu a mlieko, zasypeme múkou. Do jedného rohu dáme ocot, do druhého olej, do tretieho rascu a do posledného soľ. V strede urobíme do múky jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme múkou a navrch dáme cukor. Chlebík som piekla na základnom programe, veľkosť stredná, kôrka tmavá. Po pípnutí pridáme ovsenné vločky a semienka. Ja som tentokrát vyberala aj háky po poslednom miesení a cesto som posypala slnečnicovými semienkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Denisa B. (DenaB) ID 3225 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2009, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb babičky Evy



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka, 150 ml vody, 2 lyžičky octu, 2 lyžičky oleja, 360 g hladkej múky, 150g celozrnnej žitnej múky, 50g celozrnnej pšeničnej múky /ja dávam len 200 g celozrnnej pšeničnej múky/, 2 lyžičky cukru, 2,5 lyžičky soli, 1,5 lyžičky sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 2 lyžičky rôznych semiačok, kmín, slnečnica, ľanové semiačka, sézam, tekvica

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady v uvedenom poradí, najskôr tekuté a potom sypké dáme do pekárne na program ZÁKLADNÉ, MEDIUM,

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.8.2010, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BIELY RASCOVÝ CHLIEB - ZÁKLADNÝ



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml vody 500g hladkej múky 2 lyžičky soli 1 lyžička rasce 1 lyžička sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Ingrediencie dáme do pekárne. Najprv dáme vodu a potom múku. Do jedného rohu dáme soľ, do druhého rohu dáme rascu. Do stredu urobíme jamku a dáme lyžičku sušeného droždia. Jamku zasypeme.
Pekáreň zatvoríme a nastavíme program pečenia Basic.
Chlebík je určený na 950g, kôrku chleba si určíme podľa vlastnej chuti.
Keď nám pekáreň počas pečenia zapípa, môžeme popridávať ľubovoľné semienka.

Recept je úplne jednoduchý a je výborný pre gazdinky, ktoré sa začínajú zoznamovať s domácou pekárňou.

Prajem príjemné pečenie, experimentovanie a hlavne DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia Mikušová (camelotka) ID 17644 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2009, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Grahamový chlieb - vynikajúci



POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml vody 2 lyžice oleja 1 lyžica octu 150 g grahamovej múky 100 g tmavej chlebovej múky 250 g svetlej chlebovej múky 1,5 lyžičky soli 1 lyžička cukru necelá 1/3 kocky droždia semienka, ja som dala slnečnicové 1 lyžička rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dáme suroviny v poradí tekuté, potom sypké....
Vody dajte najprv 300 ml, potom v prípade potreby dolievať po lyžičkách, grahamová múka je trochu suchšia ako ostatné....
Semienka buď dať po pípnutí alebo ja dávam hneď s múkou.

Program 3,10 hod, hmotnosť 900 g, mam Tesco pekareň, dávam na program c. 1....

Chlebík je vynikajúci

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana D. (avanka) ID 14337 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 4.1.2015, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarovo-zemiakový biely chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g cmaru, 1 veľká odmerka octu, 1 malá odmerka cukor, 2 malé odmerky soľ, 120 g nastrúhaného v šupe uvareného zemiaku, 500 g chlebovej hladkej múky T650, 21 g čerstvého droždia, 1 malá odmerka mletej alebo drvenej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Návrat do môjho detstva - tuším my sme kedysi poznali len cmarový a zemiakový chlieb :-). Ale chutil nám, určite vydržal 3 dni vláčny, chutný, kôrka bývala svetová...Tak som skúsila stvoriť čosi podobné. Tiež sa mi nepodaril na prvýkrát, prešiel určitými úpravami gramáže surovín, kým vyšiel z DP chlebík, ktorý nám už aj chutí :-)). Musím priznať, že som prvý odladený recept stratila, tak ak to nebude nikomu prekážať, tu si ho nájdem vždy - pokiaľ ma niekto nedá vymazať :)))) Tento chlebík nie je určený na odložený štart.

1. Do DP nalejeme cmar, ocot, cukor, soľ a pridáme nastrúhaný zemiak - premiešam jemne nejakou vareškou (nie kovovým "pomocníkom" z pochopiteľných dôvodov :-)).
2. Pridám múku - do múky pridám pomrvené droždie, prekryjem múkou, rascu.
3. Nasleduje spustenie programu - v Moulinex Baquette používam program 5, hmotnosť 750, kôrka stredná.
4. Viac sa nestarám a po 3:35 hod. zapiští pekáreň a chlebík je na svete.....
5. Nakoniec svoje odskúšané - chlebík hneď po vybratí z DP celý kol dokola potriem buď pretlačeným cesnakom, soľou a vodou alebo len slanou vodou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2011, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

- 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (asi 1a 1/2 strednej cukety) - 2 lyžičky soli - 1 malá cibuľa - 2 strúčiky cesnaku - 2 lyžice olivového oleja - 2 hrnčeky hladkej múky +na podsypanie - 7g sušených kvasníc - 2 lyžice nasekanej bazalky - 1/2 lyžice hrubej soli na posypanie - 2 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Nastrúhanú cuketu vložíme do cedníka posypeme 1 lyžičkou soli a rukou premiešajme.
Nechajme 20min. odkvapkať a potom vyžmýkajte.
Vyžmýkanú cuketu dobre preperte vo vode a znova z nej starostlivo vyžmýkajte vodu.

Medzitým olúpajte cibulu a cesnak a pokrájajte ju na väčšie kúsky .
Na panvici rozpáľte 1 lyžicu oleja a restujte na nej cibuľu pokým bude zlatistej farby.
Potom prihoďte cesnak a restujte pokiaľ nezačne voňať.Nakoniec pridajte vyžmýkanú cuketu a restujte ďalśie 2 minúty.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.7.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.3.2022, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu