
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Cuketový chlieb[ recept č. 48844 zo dňa 12.7.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY - 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (asi 1a 1/2 strednej cukety) - 2 lyžičky soli - 1 malá cibuľa - 2 strúčiky cesnaku - 2 lyžice olivového oleja - 2 hrnčeky hladkej múky +na podsypanie - 7g sušených kvasníc - 2 lyžice nasekanej bazalky - 1/2 lyžice hrubej soli na posypanie - 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Postup: Nastrúhanú cuketu vložíme do cedníka posypeme 1 lyžičkou soli a rukou premiešajme. Nechajme 20min. odkvapkať a potom vyžmýkajte. Vyžmýkanú cuketu dobre preperte vo vode a znova z nej starostlivo vyžmýkajte vodu. Medzitým olúpajte cibulu a cesnak a pokrájajte ju na väčšie kúsky . Na panvici rozpáľte 1 lyžicu oleja a restujte na nej cibuľu pokým bude zlatistej farby. Potom prihoďte cesnak a restujte pokiaľ nezačne voňať.Nakoniec pridajte vyžmýkanú cuketu a restujte ďalśie 2 minúty. Nakoniec zoberte panvicu z horáka a nechajte zmes vychladnúť. Predohrejte si trúbu na 220C. Do veľkej misy nasypte 1 a 1/2 hrnčeka múky a zmiešajte ju s kvasnicami.Prilejte olej,ktorý Vám ostal, prisypte soľ, nasekanú bazalku a cuketovú zmes z panvice. Premiešajte vznikne Vám relatívne sypká hmota. Doprostriedku nalejte 125ml teplej vody. Znova premiešajte a vytvorte mierne lepivé cesto. Cesto premiešavajte rukou asi 10 minút . Postupne prisypte zbytok múky, v prípade potreby i viac. Výsledné cesto by malo byť hladké,vláčne a mäkké, možno aj troška lepivé. Vytvarujte z neho bochník, ktorý premiestnite na plech vymazaný s olejom. Bochník z ľahka prikryte naolejovanou potravinovou fóliou alebo mikroténovým sáčkom a nechajte kysnúť v teple 25-30min.pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem. Cesto nakoniec potrite zhora troškou vody a posypte hrubou soľou. Najskôr pečte asi 10 minút na 220C,aby sa vytvoril kôrka, potom zmiernite výkon na 170C a pečte ďalších 30 minút. Chlieb pre podávaním nechajte vychladnúť. Tip: Chlieb sa hodík šalátom. Cuketový chlieb môžete zakaždým obvzláštniť novou surovinou, napríklad šampiónmi, bylinkami , orechami alebo semienkami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Silvia N. (sivipupu) ID 141350, mimibazar.sk/sivipupu (17.7.2012, 16:39) |
Verím,že Vám bude chutiť ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janka P. (Joanne) ID 6922 (13.7.2012, 12:37) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika M. (monci81) ID 46679 (13.7.2012, 11:41) |
uložené,už sa teším na vyskúšanie ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |