. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

výborný zemiakový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

Ako základ som použila recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16300 len som ho trošku upravila nasledovne: 4 malé zemiaky ( alebo 1 väčší ), 230 ml vody, 1 vajce, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového oleja, 520 g múky T650 ( dnes som asi 100 g nahradila ražnou vyrážkovou ), 27 g čerstvých kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady som dala do DP, nastavila program cesto. Asi 30 min. pred ukončením programu som ju vypla, cesto vybrala na dosku, natiahla do obdĺžnika a preložila ako keď sa robí lístkové cesto. Nechala 20 min. kysnúť, potom som ho znova natiahla do obdĺžnika, preložila, nechala 20 min. kysnúť.
Potom som ho vytvarovala do požadovaného tvaru, preložila na plech, nechala ešte 10 min. podkysnúť a dala do vyhriatej rúry.
Ešte som zabudla, pred pečením som ho narezala na 2 miestach,a by v rúre veľmi nepraskol. Potom mokrými rukami trošku potrela vodou a posypala semienkami.
Piekla som 20 min. na 220 st. a potom znížila teplotu na 150 st. a piekla pokiaľ nebol krásny hnedý.

Je fantastický, naši iný ani nechcú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 6.12.2009, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično-ražné bosniaky- vraj lepšie ako od pekára :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej muky, 250g raznej vyrazkovej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech ALEBO: 350g hl. muky, 150g celozrnnej raznej muky, 250ml vody, 50ml mlieka, 25g cerstveho drozdia, 1CL soli, stipka cukru, 1PL oleja, pol CL rasce, tuk na plech

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajuce bosniaky, chrumkave, vovnutri makkulinke, vlacne....s cestom sa pracuje vyborne, vobec sa nelepi, staci len troska podsypat mukou. Ak mate zaujem, viac v obrazkovom postupe:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 13.5.2014, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Praclíky originál "Laugenbrezel"



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky polosvetlej (chlebovej), 250 ml vlažnej vody, 30 g čerstvého droždia, pol lyžičky cukru, lyžička cukru, 4 vrecúška sódy bikarbóny (60 g), hrubozrná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je recept na pravé praclíky, ktoré sú obľúbené v Nemecku či Rakúsku, najlepšie chutia s pivom a s obatzdou, čo je pikantná a aromatická nátierka s plesnivého syra.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDo pekárničky vložíme vodu, rozdrobené droždie, cukor, múku a soľ. Nastavíme program "CESTO". Nakysnuté cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 12 menších častí, prípadne na 6 častí, ak chceme formovať väčšie praclíky. Jednotlivé kúsky vyváľame na min. 40 cm dlhé valčeky z ktorých formujeme praclíky. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPotom si pripravíme roztok sódy bikarbóny. Do hrnca nalejeme 1 liter vody, vysypeme 4 vrecúška sódy bikarbóny a necháme zovrieť. Potom plyn stiahneme a do roztoku postupne ponárame na 1 minútu praclíky. Necháme odkvapkať. Rúru predhrejeme na 220 C. Praclíky poukladáme na dobre vymastený plech, na najhrubšej časti praclíka urobíme zárez s ostrým nožom (kvôli vytvoreniu špecifického tmavobieleho sfarbenia praclíka) a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 22 až 25 min, do stmavnutia praclíkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 8.12.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarové bagety s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml cmaru, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 2-3 lyžičky korenia na Bylinkové maslo, 200 g polohrubej múky, 380 g hladkej múky, 25 g droždia. Okrem toho vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, vlažný cmar a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme ho riadne vykysnúť a potom už postupujeme ako pri tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31804&user=11052
Nakoniec bagety potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať semienkami a dáme piecť na 200 C cca 30 - 35 minút.

Recept som našla na: www.primapekarna.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 29.9.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáca pekárnička- KNEDĽA



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dcl mlieka (ohriať v mikrovlnke),1 vajce alebo 2 PL oliv.oleja,400 g polohr. múky, 1,5 ČL soli, 1 ČL cukru, 1/2 kocky droždia(alebo 1 ČL sušeného droždia).

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky vložíme najskór tekuté prísady t.j. teplé mlieko.Pridáme 2 pol.lyžice oleja.Ja robievam s olejom.Kto chce móže do teplého mleka rozšprudlovať vajíčko namiesto oleja.Navrch nasypeme odváženú múku tak,aby stála na tej vode.Do jedného rohu na múku nasypeme soľ.V strede múky urobíme jamku,do ktorej nasypeme kvasnice a na ne cukor.Nastavíme pek. na normálny program.Necháme v pekárničke vymiesiť,vykysnúť.Hotové cesto vyberieme a ušúlame z neho 2 knedle,ktoré necháme ešte podkysnúť.Varíme cca 25 min. vo vriacej osolenej vode.Hotové potrieme olejom.Sú naozaj supper!!!Vobec sa nedrobia a nie sú suché a navyše je to veľmi jednoduché.Ak je Vás viac,odporúčam dvojitú dávku,lebo sú dosť malé.Prajem DOBRÚ CHUŤ !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Katarina G. (Caty.g) ID 81701 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 30.1.2018, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Mamkin (veľkonočný) sladký koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohr.muky, 0,75 l mlieka, 50 g masla alebo palmarinu, 50g susene mlieko, 15g soli, 50g prask. cukru, 50g drozdia, 1 vajce (oddelit zltok a bielok), 1/4 balicka prasku do peciva, 1/4 balicka vanil.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

zo vsetkych surovin okrem bielka zamiesime cesto (mamka pouziva vzdy susene drozdie - lastovickove - takze kysnutie kvasku odpada). cesto sa pekne poctivo miesi aspon pol hodiny!!! tesne pred koncom miesenia primiesame vyslahany bielok. cesto nechame kysnut,kym nezdvojnasobi objem. rozdelime do vymastenych chlebikovych foriem a pecieme klasicky ako pecieme kysnute cesto. z tejto davky vyjde 1 velky a 1 maly chlebik (ked pecieme v hranatej chlebikovej forme).
u nas sa tento kolac robi na velku noc ku sunke, syrku a ostatnym fajnotkam,ale super je aj s maslom a dzemom na ranajky ku kakau alebo caju.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 28.3.2013, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivový pšenično- ražný chlebík, neskutočne dobrý!



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej muky, 250g raznej vyrazkovej muky, vacsia polovicka drozdia, 1/2CL cukru, 1CL soli, 1/2CL mletej rasce, 3dl piva, ovsene vlocky na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pivo, rascu, cukor, sol, muky a drozdie dame do DP na program cesto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 17.3.2010, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mini chlebík - bagetka (bez cukru a kvasníc)



POTREBNÉ PRÍSADY

600g špaldovej múky alebo 500 g špaldovej múky a 100g ovsených alebo zdravších pohánkových vločiek,2 KL zarovnané sódy bicarbóny,1 KL soli (podľa chuti menej,či viac) asi 550 - 600ml kyslého mlieka - v mojom prípade cmar

POSTUP PRÍPRAVY

K zdravej strave patrí aj zdravý chlebík........takže:špaldovú múku odvážime,pridáme sódu bicarbónu,soľ a poriadne premiešame.Do stredu urobíme jamku a nalejeme cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Vytvoríme mokré cesto.Pracujeme rýchlo,s cmarom sa neoplatí moc babrať.Cesto rozdelíme na dve alebo štyri časti.Každú časť na pomúčenej doske vygúľame do požadovaného tvaru a dáme na plech s teflónovou podložkou.Každý chlebík trošku sploštíme,narežeme,potrieme jemne cmarom a dáme piecť.10 min na 200 *C a potom dopekáme cca 30 min.na 170 *C.Hotový chlebík preložíme na mriežku,potrieme jemne vodou a dáme chladnúť.Ja si potom chlebík nakrájam na polovičky a dám do mrazáku a podľa potreby si ho vyberám.
Keďže je to chlieb bez kvasníc,nečakajte zázraky a veľkosť.Chlebík vyzará na fotke obrovský,ale v skutočnosti je maličký,preto sa nezľaknite výsledku!Nám ale chutí,treba vyskúšať.S cestom sa nie celkom dobre pracuje,chce to cvik,ja ho už mám......každú časť pomúčenými rukami na pomúčenej doske len zľahka vygúľame.Pomúčená doska je samozrejme špaldovou múkou :-)
Komu nevadia vločky,tak robievam aj tak,buď s celými alebo s rozmixovanými vločkami.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.1.2018, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Tvarohové buchty :o)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ďakujeme za super recept Ivetke P. (ID 80819), buchty boli také fantastikuš, že sa po nich len tak zaprášilo a nestihla som odfotiť :o)))).

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12408

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia F. (lucia13) ID 9254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 5.10.2011, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/



POTREBNÉ PRÍSADY

0,35 l vody 0,05 l octu 35 dkg celozrnnej special-strednej muky 35 dkg hladkej muky 1 stredne velky,surovy,nastruhany zemiak 2 KL morskej soli 2 PL oleja-ja davam olivovy 1 kocku kvasnic 1 PL lanoveho semena 4 PL slnecnicoveho 2 PL tekvicoveho

POSTUP PRÍPRAVY

Tak ako su napisane ingrediencie ,tak davam do pekare.Program klasik,tmavy,II,
Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 30.3.2017, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu