končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Výborné kokosky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 bielky, 140g práškového cukru, 70 - 80g kokosu POSTUP PRÍPRAVY Ukladám si sem recept na výborné kokosky zo stránky: http://www.youtube.com/watch?v=kvYGf1vjWl0 Nepozerala som sa,či sa tu na MMB už tento recept nenachádza,ale sama pre seba si ho sem ukladám a možno i pre Vás,lebo som konečne objavila výborný recept na kokosky,aké robievala moja babička a som šťastná,že som ho našla! Vo vodnom kúpeli vyšľaháme dôkladne bielky a potom postupne prisypávame preosiaty práškový cukor a mixujeme.Keď je hmota vyšľahaná,vyberieme nádobu z vody a postupne ručne zamiešame kokos.V pôvodnom recepte je uvedené 20g strúhanky a 70g kokosu,ale mne sa zdalo,že by strúhanka iba kokosky pokazila,preto som ju vynechala a pridala viac kokosu.Pomocou dvoch lyžíc formujeme a ukladáme na peč.papier kokosky a dáme sušiť na 120 *C 20-25 min.Z tejto dávky je cca 24 ks (presne jeden plech). Sú úžasné na povrchu chrumkavé ako pusinky a vo vnútri krásne mäkkučké :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.12.2013, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Recept na najlepsie vanilkove rohlicky z ceskeho MMBPOTREBNÉ PRÍSADY 320g hladkej muky* 240 g masla* 160 g mletych vlasskych orechov,80 g praskoveho cukru* 2 zltky* praskovy a vanilkovy cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Zo surovin spracujeme cesto a nechame v chlade odpocinut .Potom tvorime rohlicky (ja som pre zmenu placicky robila)a kladieme na plech s papierom na pecenie.Pecieme pri 180 st.Po vybrati z rury horuce obalujeme v cukre s vanilkovym cukrom. Tento recept som vyskusala podla dievcat z ceskeho MMB,su ozaj krehunke a rozplyvaju sa na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 24.1.2010, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Tradičné vianočné orechové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20dkg meltých vlašských orechov, 20dkg práškového cukru, 2 bielka. Na obaľovanie nadrobno sekané oriešky tak aby bolo dosť cca 15dkg možno trošku menej, čokoláda na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Pomleté oriešky na sucho opražíme. Doporučujem stále miešať až sa nepripália, naozaj z ľahka opražiť. Takto opražené oriešky dáme úplne schládnuť. Z dvoch bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu primiešame 20 dkg práškového cukru a už ochladené, opražené oriešky. Všetko vareškou dôkladne premiešame, až nám vznikne masa, nezľaknite sa je to také hutné lepivé cestíčko. Rožteky robím tak, že kávovou lyžičkou si zoberiem z cesta a v dlaniach sformujem rožtek. Hneď keď vznikne válček šupnem ho do sekaných orieškov, trošku povaľkám, obalím v orieškoch a ukladám na plech, kde vytvarujem rožtek. Upozorňujem že rožteky počas pečenia narastú, tak doporučujem z vlasntej skúsenosti tvarovať rožteky menšie a užšie, lebo idú aj do šírky. Upozorňujem, že cesto je lepivé a každú chvíľku si treba umyť ruky. Rožteky nepečieme, len sušíme, čo som si teraz odsledovala tak som ich nechávala na 150 cca 15min, nemusia byť ružové. Treba dávať pozor, lebo môžu rýchlo zhnednúť až ich nepresušíme a nezhoria nám. Upečené necháme na plechu schládnuť, chládnutím tvrdnú, má to tak byť. Takto upečené namáčame v čokoláde a hotovo :o)Chce to trošku praxe a prvý krát budete možno nadávať, ale vianoce bez nich by v našej rodine nemohli začať. Na pečenie používam papier. Sú fajnové, chrumkavé, ozaj orechové. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2012, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ischelské tortičky (po našom išlerky :o)))POTREBNÉ PRÍSADY 2 žĺtka a 1 celé vajce (alebo 3 žĺtka), 350g hl.múky, 200g masla, 150g pr.cukru, 1 čl pr.do peč. POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a upečieme. Potom plníme krémom, recept naň mám pri chriapkach, ten používam, je vynikajúci a potom namáčam vrch do čokoládovej polevy a zdobím polkami orechov. Skúšali sme všelijaké recepty na tortičky a tieto (ako inak, od omamy:o)) máme najradšej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 7.12.2012, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zebra rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kokos ( 250g ) , 1 sunar, alebo sušené mlieko ( 400g ) ja som mala Sabi plnotučné, 200g práškový cukor, 1/2 kg varovej čokolády, ak budete dávať aj na vrch ako ja, tak treba trochu viac, na tri vrstvy POSTUP PRÍPRAVY Dáme si nad paru roztopiť čokoládu, bez pridania tuku. Zhnetieme kokos, cukor a suš. mlieko s vlažnou vodou na dobré cesto, ja som pridala asi 150ml. Cesto je trochu lepkavé, rozdelíme ho na tri časti. Rozvaľkáme ho medzi dvoma igelitovými sáčkami podľa veľkosti pripravenej dózy. Moja má rozmery 23x33cm, ak zoženiete menšiu, to nevadí, budete ho mať vyšší. Do dozy dáme prvé kokosové cesto , na to nalejeme čokoládu, nie úplne horúcu, hneď rozvaľkáme druhú časť cesta, toto sa robí rýchlo, lebo cesto tuhne, ale nič sa nedeje, lebo aj ja som si navlhčila ruky a cesto som premiesila a tak sa mi robilo ľahšie, druhé cesto dáme na ešte tekutú čokoládu, nesmie byť tuhá, nečakáme kým stuhne tie, vrstvy sa musia spojiť. Na druhé kokosové cesto dáme zase čokoládu, zase tretiu vrstvu kokosového cesta a nakoniec zas čokoládu a až trez necháme stuhnúť. Rezy sa ľahšie režú teplým nožom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 1.1.2014, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočný punč 6 porciíPOTREBNÉ PRÍSADY * 100 g rozinek * 50 g sušených brusinek * 30 ml rumu nebo griotky * ½ litru silného černého čaje * 1 litr červeného vína * 1 citron nakrájený na plátky * 4 svitky skořice * cukr podle chuti POSTUP PRÍPRAVY 1. Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní). 2. Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte. Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i švestky nebo hrušky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Zuzana M. (SuzieQ) ID 159504 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Plnené gaštanové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY Na 5O-6Okúskov potrebujeme: 5OO g hladkej múky,140 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,1 žĺtok,3 PL rumu,250 g gaštanového pyré,350 g masla(margarín),popr.1 bielok na potretie .Na gaštanový krém: 250g gaštanové pyré,2 čokolády ľadové gaštany,100g masla,2PL pr.cukru,3PL rumu.Čokoládu na polevu POSTUP PRÍPRAVY Postup som nenafotila,lebo je úplne jednoduchý a každá ho určite dobre poznáte:)Múku zmiešame s pr. a van. cukrom, pridáme žĺtok, rum,pyré a pokrájaný studený margarín.Vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme odpočinúť aspoň na hodinu do chladu.Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme kolieska,alebo rôzne tvary.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich môžeme potrieť rozšľahaným bielkom a posypať zmesou cukru a orechov. Posypané i neposypané kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút pri teplote 180 °C. Pripravíme si plnku:Čokoládu rozpustíme nad parou,do mierne vychladnutej pridáme pyré,cukor,rum a dobre vymiešame.Necháme vychladnúť.Vyšľaháme maslo(najlepšie je,aby mali maslo aj gašt.hmota rovnakú teplotu) a postupne pridávame gaštanovú masu.A už len plníme,plníme a plníme:)Môžeme poliať,alebo namáčať v čokoláde.PS:Nezľaknite sa,keď koláčiky nebudú hneď mäkké.3-4dni po naplnení sú vynikajúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 28.12.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pomarančové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hl. múky, 80 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 PL nastúhanej pomarančovej kôry, štipka soli, 4 žĺtky, 120 g masla POSTUP PRÍPRAVY Z múky, cukru, soli, pomarančovej kôry, žĺtkov a masla vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvarujeme asi 40 ks guličiek /veľkosti vlašského orecha/. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do každej guľky vtlačíme prstom jamku, do ktorej dáme trochu džemu. Pečieme asi 15 min pri teplote 190 stupňov. Guľôčky sa počas pečenia rozlejú na kolieska. Tieto koláčiky chutia výborne a narobí na ich celá kopa. Ja vždy robím z dvoch dávok. Príjemné pečenie milé gazdinky a krásny predvianočný čas vám prajem:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 22.12.2012, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Krájané nekysnuté trdelníkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 600g hl.múka * 250g pr.cukor * 1 palmarín * 1 PDP * 3 žĺtka + 1 vajce * 6PL šľahačkovej smotany * ............. * nasekané orechy + kockový cukor * pr.cukor na obaľovanie * zvyšnými 3 bielkami čo zostanú potierame nakrájané trdelníky - zvyčajne stačí iba 1 bielko na potretie * POSTUP PRÍPRAVY - tento receptík mám od svojej už nebohej svokry, bez týchto trdelníčkov u nás nie sú Vianoce - tak znova po roku som ich robila /no robievam ich ešte na Veľkú noc .... / sú vynikajúce aj čerstvo upečené aj odstáte .... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (71) posledné: 14.12.2011, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
RafaeloPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl vody, 1 Cera, 200 g sušeného mlieka, 200 g kokosu + kokos na obaľovanie, mandle. POSTUP PRÍPRAVY Cukor, vanilk. cukor, vodu a Ceru necháme v hrnci rozpustiť, vymiešať, nechať vychladnúť. Pridať sušené mlieko a kokos, zamiešať, nechať do druhého dňa v chlade odstáť. Formovať guľky, do každej dať mandľu, obaliť v kokose. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) Iveta Š. (miminnka) ID 130186 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.12.2011, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,113 ďalšie >> |