. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZLEPKOVÁ DIETA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 205 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >>

BEZLEPKOVÁ DIETA

linecke bezlepkove



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g Jizerka bez.muka 400 g Palmarin 200 g pr.cukor 1 vanilka 1 žltok

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko zmiesame mozeme nechat aj cez noc odpocivat ale nemusi byt...
pecieme na 150 C dozlatista
su vyborne mne osobne chutia viac ako s hladkej muky a to nemam bez.dietu ale moje dieta je bezlepkac.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

lenka h. (aspekt) ID 87649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.6.2012, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bzl.múky Promix Forte, 3 stredne veľké zemiaky, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, štipka kryšt. cukru, 1 KL soli, 3 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺžne, tak vznikne rožok.
Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť - asi 20 min. Potrieme rozšľahaným vajíčom s mliekom a pečieme pri 200 st. C asi 25 minút.
Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.1.2013, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový makový jablčník



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery.

POSTUP PRÍPRAVY

Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.12.2016, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

***Vyprazane banany***



POTREBNÉ PRÍSADY

Mlieko,akakolvek bezlepkova muka na aku ste zvyknuty ,vajce.Banany,olej.Pudingovy prasok,cukor,mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Spravime si palacinkove cesticko.Banany nakrajame na 1cm kusky namocime do cesticka a vyprazame na oleji. Vyprazene kusky bananu polejeme pudingom.Vyprazany banan je chutny aj na druhy den.U nas ho mame radi aj s jahodovym lekvarom. ZDROJ: odkukane od cinanov v restike.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.11.2010, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

***Lieskovo-nutelovy kolacik***



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 250g kr cukru, 1 van cukor, 250g muky Mantler,1 pr do pec, 50ml oleja, 100ml mlieka, 70g mletych lieskovych orieskov,1 vel lyz Nutelly.Lekvar a coko poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Cele vajcia s kr aj van cukrom vymiesame, primiesame olej a mlieko potom muku s prdopec.Na koniec oriesky a kopcovitu lyz nutelly.Pecieme pri 150 st cca 40 min.Na vychladeny kolac natrieme lekvar a polejeme cokoladou.KOLACIK JE VELMI CHUTNY A AJ NA DRUHY DEN JE AKO CERSTVY.Recept mam z knihy Bezlepkova kucharka 2. AKO POZERAM FOTKA SA VELMI NEVYDARILA,ALE KOLACIK JE UZ ZJEDENY TAK SNAD NA BUDUCE TO CVAKNEM LEPSIE.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 29.1.2012, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

***Langose***



POTREBNÉ PRÍSADY

500g muky (pol Mantler a pol Primix UNI), 1/2 kelimka smotany, 250ml mlieka,25g drozdia, 1vajce, 1mal lyz soli

POSTUP PRÍPRAVY

Drozdie zmiesame s mliekom a primiesame ostatne suroviny.Vypracujeme, prikrijeme a dame na 4 hodiny do chladnicky. Vyvalkame placky a vyprazame na oleji. Aj po 2 dnoch v chladnicke bolo cesto chutne.Recept mam z knihy Bezlepkova kucharka 2.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.11.2010, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Karamelové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g bezlepková múka Schar MIX C*125 g bezlepková múka Schär MIX B* 100 g maslo*1/2 hrnčeka (125 ml)cukor kryštál*1/2 čl škorica*1 PL mlieko*3 PL*voda*1/2 čl sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Z cukru si odoberieme 3 PL a upálime na karamel.Pridáme 3Pl vody, trochu to prská, tak sa nezľaknite. Karamelový sirup necháme ochladnúť.Do misky si pripravíme múku, cukor, sodu bikarbonu, škoricu, mlieko a karamelový sirup. Všetko zmiešame a pridáme mäkké maslo.Vypracujeme cesto.Z cesta môžeme vyformovať valček a nakrájať sušienky ale vyvaľkáme. Odporúčam vyvaľkať na hrúbku min. 0,5 cm.Vykrojíme formičkami napr. na medovníky. Pečieme v teplovzdušnej rúre na teplote 150 C. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2010, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

***Bezlepkovy cisarsky trhanec "Kaiserschmarn"***



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 3 osoby-4 vajcia,250ml mlieka,150g muky Promix Uni,2vel.l pr.cukru,namocene hrozienka,maslo,cukor na posypanie.Kompot.

POSTUP PRÍPRAVY

Zltka vymiesame s cukrom, pridame mlieko rozmiesame,muku znovu rozmiesame a dalej hrozienka a bielkovy sneh.Na panvicu dame 1 vel.l. masla,jednu tretinu cesta nalejeme na horuce maslo a opecieme z jednej strany ako omeletu.Potom prevratime a za par sekund zacneme omeletu dvoma varechami trhat.Premiesame a dame na tanier,posypeme cukrom.Tak pokracujeme aj s ostatnym cestom.Podavame s kompotom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

slavka b. (slawi75) ID 113183 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.3.2012, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Kamarátkin chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som dostala od kamarátky, pretože sa mi nedaril upiecť chlebík, v ktorom by sa mi nespravila diera alebo nemal nejakú inú chybu. Od vtedy pečiem iba podľa tohto receptu. Takže potrebujeme: 500 g Mix B, 1 ČL soli, 1 ČL rasce, 1 sáčok droždia Dr. Oetker, 50 ml 100 % slnečnicového oleja, 500 ml vlažnej skoro až teplej vody. Ja som si to trochu vylepšila a niekedy namiesto vody, dávam teplú zliatu vodu z varených zemiakov a 50 - 100 g Mix B nahradím buď teffovou múkou alebou zmesou na tmavy chlieb od Scharu a ešte niekedy namiesto rasce dám chlebové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík pečiem iba v rúre, v piecke som neskúšala. Takže namastíme si formu, v ktorej budeme piecť. V miske zmiešame múku,droždie, soľ a rascu,potom pridáme vodu,olej a varechou vypracujem cesto (Môžete si zmiešať aj v robote alebo mixérom metličkami na kysnuté cesto).Dáme do formy a naolejovanou lyžicou ho vyrovnáme do celej formy, lebo to cesto je husté.Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť (keď je veľmi teplo, stačí aj menej, treba usledovať, ale väčšinou je to tých 30 minút)Takých 10 až 12 minút pred dokysnutím si zapneme rúru na 200 stupňov, rošt dáme najnižšie, ako sa dá a naspodok dáme stredne veľký hrniec alebo skôr menší s horúcou vodou.Potom tam chlieb vložíme a pečieme ho 50 minút, pričom po prvých 20 minútach vypneme horný rošt. Zvyšných 30 minút nechám piecť len zospodu. Vlastne 25 minút, lebo potom už celkom vypneme teplotu a tých 5 minút sa to dopečie. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.10.2010, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové fánky



POTREBNÉ PRÍSADY

Konečne som urobila bezlepkové fánky podľa receptu, ktorý ani neviem, odkedy a odkiaľ mám napísaný. Takže s radosťou posúvam ďalej, s cestom sa výborne pracuje, hotové fánky sú mäkučké a nie mastné od oleja. 1/2 litra bezlepkovej múky Promix PK, 1/4 KL sódy bicarbony, 2 žĺtka, 1 pochúťková smotana ( dala som 14%), štipka soli, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame, najprv som to vymiešala el.šľahačom metlami na kysnuté cesto, neskôr vypracovala ručne. Vypracované cesto odložíme do chladničky na cca 1/2 hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozváľame, vykrojíme fánky a vyprážame v oleji. Obalíme v zmesi práškového a škoricového cukru. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.2.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 205 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu