. .. .. .. .. .. .
. .

Kamarátkin chlebík - RECEPT 32220

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 44947 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)


Kamarátkin chlebík


[ recept č. 32220 zo dňa  ]


Kamarátkin chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som dostala od kamarátky, pretože sa mi nedaril upiecť chlebík, v ktorom by sa mi nespravila diera alebo nemal nejakú inú chybu. Od vtedy pečiem iba podľa tohto receptu. Takže potrebujeme: 500 g Mix B, 1 ČL soli, 1 ČL rasce, 1 sáčok droždia Dr. Oetker, 50 ml 100 % slnečnicového oleja, 500 ml vlažnej skoro až teplej vody. Ja som si to trochu vylepšila a niekedy namiesto vody, dávam teplú zliatu vodu z varených zemiakov a 50 - 100 g Mix B nahradím buď teffovou múkou alebou zmesou na tmavy chlieb od Scharu a ešte niekedy namiesto rasce dám chlebové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík pečiem iba v rúre, v piecke som neskúšala. Takže namastíme si formu, v ktorej budeme piecť. V miske zmiešame múku,droždie, soľ a rascu,potom pridáme vodu,olej a varechou vypracujem cesto (Môžete si zmiešať aj v robote alebo mixérom metličkami na kysnuté cesto).Dáme do formy a naolejovanou lyžicou ho vyrovnáme do celej formy, lebo to cesto je husté.Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť (keď je veľmi teplo, stačí aj menej, treba usledovať, ale väčšinou je to tých 30 minút)Takých 10 až 12 minút pred dokysnutím si zapneme rúru na 200 stupňov, rošt dáme najnižšie, ako sa dá a naspodok dáme stredne veľký hrniec alebo skôr menší s horúcou vodou.Potom tam chlieb vložíme a pečieme ho 50 minút, pričom po prvých 20 minútach vypneme horný rošt. Zvyšných 30 minút nechám piecť len zospodu. Vlastne 25 minút, lebo potom už celkom vypneme teplotu a tých 5 minút sa to dopečie. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu je krajec z tohto chlebíka, na pohľad je skoro rovnaký ako normálny chlieb.
V takejto sklenej mise som piekla.
A tu je už upečený :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Morčacie pizza rezne | Kamarátkin chlebík | Misy ako ich robím ja >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina S. (Petulo18) ID 112768 (18.10.2010, 13:56)
prosím ťa, aký rozmer má tá misa, v ktorej chlebík pečieš?
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (19.10.2010, 8:39)
Misa ma rozmery 14 x 24 cm.
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (5.10.2010, 11:02)
Andrejka tak som tvoj chlebik upiekla .To si mala vidiet ako (X) jedla.Musela som ju stopnut. Zjedla 2 krajce s ramou a cibulkou a 1 krajec len taky suchy.Len si musim kupit väcsiu formu na chlieb lebo mam iba malu misku z janskeho skla.Preto som aj upiekla len pol davky.Je naozaj dobrucky.Dakujeme za receptik. (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (5.10.2010, 16:59)
Slávka, som veľmi rada, že (X) tak chutil. Aj u nas je obľúbený :-) Je s ním síce viac práce, ale stojí za to :-)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (1.10.2010, 11:50)
chlebíček je úžasný, postup na pečení v troubě je super, ale mám prosbičku-jakou mouku dát místo bezlepkové a kolik. Moc mě láká péct chlebík, ale nějak moc se nedaří, někdy je rozjetý do stran a někdy celkem dost hutný. děkuji za odpověď (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (1.10.2010, 16:43)
Veľmi rada by som poradila, ale nemám vyskúšané pečenie obyčajného chlebíka v rúre. U bezlepkových chlebíkov býva väčšinou pomer vody a múky 1:1, ale u obyčajného chlebíka sa dáva vody menej. Skúste nájsť nejaký odskúšaný recept na chlebík a postupovať podľa tohto receptu ďalej :)
Dúfam, že sa podarí :-)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (2.10.2010, 22:11)
Děkuji za odpověď, budu hledat a zkoušet a pak dám vědět :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (30.9.2010, 20:42)
krásny chlebík, teff nepoznám, pridávam do chleba amarantové perličky a niekedy psylium... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (30.9.2010, 21:25)
Niekedy aj ja pridám lyžičku psylia, hlavne vtedy keď nezabudnem ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (30.9.2010, 17:06)
Andrejka aka je to teffova muka to som este nepocula *-).Vyzera chutne,na buduci tyzden ho vyskusam k sosovicke.Mne sa tiez robia bubliny v piecke,neviem cim to moze byt.Aj som stratila chut piect chlebiky su "derave" a citim tam kvasnice :-S.
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (30.9.2010, 17:42)
Ahoj Slávka, teff je bezlepková obilnina, u nás žial je problém dostať, my túto múku objednávame s kamarátkou z Nemecka . A tu je niečo o nej - Teff* je obilnina stará cez 3000 rokov ktorá sa ešte dodnes pestuje vo východnej Afrike. Vyznačuje sa obsahom komplexných uhľohydrátov, nízkym glykémickým indexom a vyšším obsahom vápnika, železa, zinku a draslíka ako ktorákoľvek iná obilnina. Má vynikajúcu aminokyselinovú štruktúru tak ako viac lyzínu ako napr. jačmeň alebo pšenica a je bezlepková. Chuť má jemne sladkastú do orechova.
K tým chlebíkom - vyskúšaj upiecť v rúre, mne sa vždy podaril a kamarátka ho pekáva takto veľmi dlho.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (30.9.2010, 14:55)
*-) nie je to veľa 500ml vody na 500g múky :-$ ale vyzerá výborne
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (30.9.2010, 15:38)
Nie Helenka, nie je to veľa, tiež som mala pochybnosti aj s tým množstvom oleja, ale už som ho robila asi 5 krát a za každým sa podaril a chuťovo je naozaj výborný. Je krásne makký a nedrobí sa :-) Treba vyskúšať. (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu