. .. .. .. .. .. .
. .

Bezlepkový makový jablčník - RECEPT 34238

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 125668 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Bezlepkový makový jablčník


[ recept č. 34238 zo dňa  ]


Bezlepkový makový jablčník


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery.

POSTUP PRÍPRAVY

Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
<< narodeninová s havinkami:) | Bezlepkový makový jablčník | Futbalové ihrisko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Tatiana S. (Attia) ID 15570 (upravené 26.12.2016, 13:31)
Podaril sa mi :-). Super receprík na piškótu... mala som dať viac jabĺk *-), ale je super (Y). Je fajn šťavnatý... dcéra hovorí, že konečne bezlepkový ktorý nie je suchý. Tie jablká ho osviežili.
ODPOVEDAŤ
Anna I. (anna1) ID 15757 (26.10.2014, 11:45)
koláčik je už v rúre :-) už sa naň ^o)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (15.4.2011, 11:40)
Evka vydaril sa Ti velmi dobre, ako pre nás klasika aj ho pekávam tiež, ak Ti môžem poradiť a ušetriť čas, skús keď dáš po upečení papier dolu je koláč ešte horúci nastrúhaj si čokoládu priamo na koláč v hrúbke ako sa Ti bude páčiť,poleva bude akoby kučeravá ,-) je to celkom zaujímavý vzhlad, ja som to tak raz urobila lebo som nestíhala a poviem že odvtedy inak ani nerobím (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (18.4.2011, 17:12)
Dobrý nápad Alžbetka, najbližšie ho vyskúšam. Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.11.2010, 17:32)
Evka veľmi sa ti vydaril (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.11.2010, 17:27)
Koláčik vyzerá veľmi pekne a určite aj chutil (clamp) (clamp) a závidím aj tú krásnu polevu, mne sa nikdy taká nepodarí (Y) Ale pre istotu vlož aj všetky suroviny a postup, lebo mne naposledy, keď som takto vložila recept, tak na druhý deň zmizol. :-|
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evica39) ID 125668 (14.11.2010, 17:49)
Ďakujem ! Receptík teda dopisujem. (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (14.11.2010, 15:39)
Na tento koláčik sa aj ja chystám, teraz navyše viem, že aj bezlepkáči ho odporúčajú :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu