končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 811-820) | << predošlé 1,.,77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87,.,115 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sladký tekvicový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto... POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť... Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie minútky + zemiakové kroketky...POTREBNÉ PRÍSADY Rýchle a na suroviny nenáročné jedlo...Na kuracie minútky: 750g kuracích pŕs, 200g majonézy, 1 bujón /kurací, hubový zeleninový - kto aký má rád/, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 PL sójovej omáčky, 3 ČL plnotučnej horčice, olej na vysmážanie... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme suroviny na marinádu: do majonézy si rozmrvíme bujón, pridáme horčicu, sójovú omáčku, koreniny a dobre premiešame... Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, nakrájame na rezance a vmiešame do marinády. Necháme marinovať 2 - 3 hodinky v chlade...Potom na troche oleja z každej strany po 2 minúty osmažíme... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 3.12.2013, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Penová so Simpsonom...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 2,5 kg... POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 13.10.2013, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškový koláč s orechami a "polevou"...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL práškového cukru, 120 ml mlieka...♥♥♥ ORECHOVÁ PLNKA: 200g zomletých orechov, 200ml hruškového džúsu...♥♥♥ 2 veľké alebo 3 menšie hrušky ♥♥♥ POLEVA: 120ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 PL hladkej múky... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme cesto: všetky suroviny zmiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy...Koláčovú formu vymastíme a pomocou valčeka prenesieme cesto, ktorým vyložíme aj boky. Rozotrieme orechovú náplň, poukladáme ošúpané a na hrubšie plátky nakrájané hrušky a na 180 °C zapečieme na 15 minút. Potom polejeme polevou a pečieme na 170 °C 45 minút. Necháme vychladnúť a podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom... ♥♥♥ ORECHOVÁ NÁPLŇ: zomleté orechy premiešame s hruškovým džúsom... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Vločkové fašírky so šunkou a mozarelou...POTREBNÉ PRÍSADY 300g ovsenných vločiek, 1 veľká cibuľa /alebo dve menšie/, 6 strúčikov cesnaku, 2 vajcia, 200g šunky alebo šunkovej salámy, 1 balíček mozzarelly /125g/, 2 PL čerstvých byliniek /ja používam bazalku, ale dobrá je aj petržlenová vňaťka alebo pažítka/, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, vegeta, mletá červená paprika pálivá, strúhanka, sézamové semiačka, olej. POSTUP PRÍPRAVY Vločky zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu, povaríme za stáleho miešania do mäkka, odstavíme a po vychladnutí prebytočnú vodu vyžmýchame. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno, cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno... a na troche oleja cibuľu aj cesnak orestujeme. Vločky dáme do misky, pridáme šunku nakrájanú na kocky, cibuľu s cesnakom, nahrubo nastrúhanú mozzarellu, pridáme nasekané bylinky, majorán, 1 ČL vegety, 1 ČL majoránu, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/2 ČL mletej červenej papriky pálivej, vajcia...premiešame a formujem fašírky, ktoré obalíme v strúhanke zmiešanej s trochou sézamových semienok a vypražíme na oleji. Ja podávam so zemiakovou kašou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
♠Tekvicovo mrkvová krémová polievka...♠POTREBNÉ PRÍSADY receptov na tekvicovú krémovú polievku je mnoho, ale mne učaroval práve tento - netradičný...♠♠♠ potrebujeme: 1 červenú cibuľu, asi 300g očistenej tekvice /maslovej alebo hokaido/, 300g očistenej mrkvy, 5 očistených zemiakov, 3 PL kryštálového cukru, asi 50 g oleja /ja dávam olivový a slnečnicový v pomere 1:1/, voda, soľ, 250ml smotany na varenie, 3 PL octu /osvedčil sa mi vínny alebo aj sladový/ ♠♠♠ na vrch zemiakové lupienky /domácej výroby/ alebo nachos /mexické lupienky/ POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu a mrkvu si najemno nastrúhame, zemiaky nakrájame na kocky... v hrnci rozpálime olej, zasypeme cukrom, ktorý upálime na karamel. Cibuľu olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky /1/4 alebo 1/8/ a šupneme ku karamelu, chvílľu spolu orestujeme, zasypeme tekvicou, mrkvou, premiešame, zalejeme vodou /len toľko, aby sme zakryli zeleninu/ a zakryté podusíme do mäkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme podľa chuti, pridáme ocot a následne smotanu. Podľa potreby doplníme vodou /ja som dala asi 1,5 litra spolu/. Privedieme do varu, odstavíme. Na tanieri podávame so zemiakovými alebo mexickými lupienkami... ♠♠♠ ZEMIAKOVÉ LUPIENKY: zemiaky si očistíme /postačia 3 kúsky/ nastrúhame najemno /ako uhorku na šalát/, nasolíme, necháme postáť. Pomocou papierového obrúsky odstránime prebytočnú tekutinu a rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C do ružova... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.11.2013, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre dvoch oslávencov...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,6 kg... POSTUP PRÍPRAVY karamelový korpus, tvarohový krém zo ZEESANU, mandarinky, broskyne, poťah a ozdoby MMF OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2013, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TARTALETKA: Jablkovo-slivková...POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, 200g zmäknutej Hery...1 kg ovocia /ja som dala 1/2 kila jabĺk a 0,5 kg sliviek ale môžeme dať aj len jeden druh alebo použiť hrušky, nektarinky, broskyne a pod./, 4 PL marhuľového lekváru /použila som domáci s orechmi/, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Keďže sa začala jeseň so svojím melancholickým počasím, inšpirovala ma k pečeniu koláčikov z jesenného ovocia a tu je jeden z nich: Na cesto zmiesime spolu hladkú múku, vajce, cukor a Heru, kým nám nevznikne nelepivé cestíčko, ktoré si na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy tú si vopred dobre vymastíme olejom alebo Herou/. Ja som si na začiatku odložila asi 1/4 z cesta na zdobenie a zvyšok som vyvaľkala. Pomocou valčeka prenesieme cesto do pripravenej formy , utlačíme, prečnievajúci okraj zrežeme a naukladáme nahusto ovocie /ja som si ešte z odloženého cesta urobila ozdobný okraj, ktorý treba dobre pritlačiť/...dáme piecť na 200 °C na 25 minút. Lekvár si nahrejeme a pokvapkáme upečený koláč. Po vychladnutí posypeme škoricovým cukrom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2013, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Slivkové muffiny so škoricou...POTREBNÉ PRÍSADY 200g sliviek, 300g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 100g hnedého cukru, 80 ml oleja, 250ml cmaru, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na drobné kúsky. Múku zmiešame s kypriacim práškom, mletou škoricou, v ďalšej miske zmiešame, cukor, vajce, cmar, olej a nakoniec vmiešame múčnu zmes, krátko premiešame a nakoniec zmiešame slivky. Naplníme košíky do 2/3 a pečieme na 180 °C, 20-25 minút. Po vychladnutí ich buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.9.2013, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Reďkovková nátierka...POTREBNÉ PRÍSADY biela reďkovka, soľ, citrónová šťava, biely jogurt POSTUP PRÍPRAVY Nie je to tak celkom "klasická nátierka", ale chuťovo je skvelá... Reďkovku si ošúpeme, najemno nastrúhame a jemne vytlačíme šťavu, osolíme, pridáme citrónovú šťavu a biely jogurt, spolu zamiešame a môžeme podávať s pečivom. /Ingrediencie som nevážila, najlepšie si každý ochutí sám, podľa seba :-) / ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 811-820) | << predošlé 1,.,77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87,.,115 ďalšie >> |