. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 196 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové nokerlíky s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

***Cesto***500g tvarohu, 100-150g pol.múky, 1 vajce***Jahodová omáčka***jahody, hladký tvaroh, cukor, kyslá smotana, van.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je neutrálnej chuti. Môžte si ich urobiť aj s niečím iným...napríklad s makom alebo na slano....podľa vašej chuti....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 2.7.2009, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Super - rýchla knedľa z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 rožka, 1,5 H hrubej múky, 2 žĺtky, pol čl soli, 1 čl pr.do pečiva, 1,5 H studeného mlieka, 2 vyšľahané bielky, H=hrnček=250ml

POSTUP PRÍPRAVY

možno sa vám niekedy hodí receptík, ktorý som nedávno dostala mailom a hneď aj skúsila:o) Ivetka ďakujem!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 12.2.2015, 18:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá mrkvičková s krúpkami



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, krúpy, olej, zeleninový bujón alebo soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú a na hrubo postrúhanú mrkvu dáme do kastróla s troškou oleja a minútku popražíme, pridáme krúpy, tiež chvíľku popražíme, zalejeme vodou, ktorú sme nechali zovrieť v rýchlovarnej konvici(teda ak ju máte, je to rýchlejšie a šetrnejšie) a hneď pridáme kocku alebo vegetu či soľ. Varíme, kým nie sú krúpy mäkké. Po uvarení môžme podávať a na vrch už na tanieri pridať posekanú petržlenovú vňať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 10.11.2010, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Výborné kroketky z tresky (filiet)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g filiet z tresky a pod.,6-7 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov, 2-3 cibule, suš.bazalka, 2-3 vajcia, ovsenné vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme zemiaky v šupke, to môžme aj pár dní vopred. Rozmrazené filé z tresky nakrájame na malé kúsky a zmiešame s podusenou cibuľou, na jemno postrúhanými uvarenými zemiakmi, vajíčkami a ovsennými vločkami. Zo zmesi formujeme kroketky a vysmážame na oleji.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.6.2009, 11:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!



POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (307) posledné: 26.11.2022, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na zmrzlinu***banány, cukor, jemný tvaroh, šľahačka, asi pol čl kys.citrónovej***Na polevu*200g salka, 100g arašidového masla, 100-150g čokolády, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Zmrzlinu si vyrobíme tak, že 2-3 banány rozmixujeme v troche mlieka a zmiešame s tvarohom, cukrom podľa chuti a vyšľahanou šľahačkou. Keďže sú samotné banány trochu fádne pridáme trošku kys.citrónovej
.
Toping, alebo polevu si vyrobíme tak, že dáme zohrievať salko do kastróla, pridáme arašidové maslo a horkú čokoládu rozlámanú na kúsky. Miešame a keď sa všetko krásne rozpustí ešte rozriedime podľa potreby, lebo chladnutím zhustne, tak aby bol akurát.

Zmrzlinu, akúkoľvek máte doma, nemusí byť banánová, naservírujeme a polejeme krémom a posypeme drvenými slanými arašidami.

Obrázkový postup na výrobu zmrzliny nájdete u mňa v receptoch s názvom smotanovo-jahodová zmrzlina, len použijete banány, ak chcete banánovú.
Tento arašidovo-čokoládový krém na zmrzlinu robila včera Nigela....a veľmi ma zaujal.....a nesklamal, myslím, že sa bude hodiť aj na iné, ako len na zmrzlinu....

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.5.2009, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Reďkovkový dip



POTREBNÉ PRÍSADY

tvaroh, biely jogurt, červené reďkovky, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúce na chlebík, alebo len tak k niečomu ako napríklad opekané tofu od Janik. Mňam. Veľmi dobrý je aj iba biely jogurt posoliť a zmiešať s nastrúhanou reďkovkou.
* Reďkovkový dip: zmiešať obyčajný tvaroh s bielym jogurtom, nastrúhať na jemno dve-tri-štyri a viac alebo menej reďkoviek, posoliť podľa chuti a koštovať.
*Pikantný dip: tvaroh, kyslá smotana, trochu nátierkového masla bez príchute+maďarská papriková pasta v tube, soľ, výborné niečo.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.5.2009, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vynikajúca ľahučká tvarohová nátierka s kôprom



POTREBNÉ PRÍSADY

tvaroh, nátierkové maslo prírodné, maslo (margarín), kyslá smotana, soľ, korenie, cibuľa, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná chuťovka na chlebík, hrianky alebo na zeleninku....ja som dala pol kocky tvarohu, 1-2 PL masla Veto, 3 PL nátierkového masla, 3 PL kyslej smotany. Vymiešať a potom pridať pol cibule posekanej na kocky, posoliť podľa chuti, pokoreniť a pridať nasekaný kôpor, najlepšie čerstvý, ja som mala len mrazený. Môžte pridať aj cesnak ak máte chuť. Je mňamkovááá. DOBRÚ CHUŤ!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.5.2009, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Burizonová mlska s parížskym krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

parížsky krém, biele burizony, kyslá smotana, biely jogurt, pr.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Táto bleskovka mi napadla dnes a je dobrááá. Bleskovka je to len za predpokladu, že máme urobený parížsky krém, ale aj ten sa dá nahradiť pudingom. Mne končili cez sviatky dve šľahačky záruku, tak som ich prevarila s jednou horkou čokoládou a odložila do chladničky....doteraz som hútala čo z tohto krému spraviť.... a piecť sa mi teda už nechcelo....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.5.2009, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moje prvé akože tiramisu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 smotanové nátierkové maslo bez príchute (napr.tesco), 1 mäkký tvaroh 250g (kapucín), 2 kyslé smotany 16% (po 200ml), cukor podľa chuti, tuzemák, uvarená čierna káva, 2 balenia dhých piškót (pafino)

POSTUP PRÍPRAVY

V zátvorkách sú uvedené presne suroviny, ktoré som použila. Príprava je jednoduchá...do nádoby poukladáme piškóty a polejeme hojne čiernou kávou zmiešanou s rumom pol na pol. V mise si rozmiešame nátierkové maslo, tvaroh a kyslé smotany s cukrom a šprtkou rumu. Polovicu hmoty nanesieme na piškóty. Naukladáme ďalšiu vrstvu piškót, ale tie je lepšie máčať v káve s rumom a potom ukladať na hmotu. Ja som bola taká rýchla, že som na to zabudla a potom som ich polievala priamo v nádobe:o)ale výsledný efekt bol aj tak fantastický. Ale k veci...na piškóty dáme zvyšnú polovicu hmoty a bohato posypeme kakaom cez sitko. Na druhý deň môžme podávať. Dobrú chuť!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.8.2012, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 196 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu