. .. .. .. .. .. .
. .

Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou - RECEPT 14555

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 18.12.2024 20:50
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou


[ recept č. 14555 zo dňa  ]


Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na zmrzlinu***banány, cukor, jemný tvaroh, šľahačka, asi pol čl kys.citrónovej***Na polevu*200g salka, 100g arašidového masla, 100-150g čokolády, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Zmrzlinu si vyrobíme tak, že 2-3 banány rozmixujeme v troche mlieka a zmiešame s tvarohom, cukrom podľa chuti a vyšľahanou šľahačkou. Keďže sú samotné banány trochu fádne pridáme trošku kys.citrónovej
.
Toping, alebo polevu si vyrobíme tak, že dáme zohrievať salko do kastróla, pridáme arašidové maslo a horkú čokoládu rozlámanú na kúsky. Miešame a keď sa všetko krásne rozpustí ešte rozriedime podľa potreby, lebo chladnutím zhustne, tak aby bol akurát.

Zmrzlinu, akúkoľvek máte doma, nemusí byť banánová, naservírujeme a polejeme krémom a posypeme drvenými slanými arašidami.

Obrázkový postup na výrobu zmrzliny nájdete u mňa v receptoch s názvom smotanovo-jahodová zmrzlina, len použijete banány, ak chcete banánovú.
Tento arašidovo-čokoládový krém na zmrzlinu robila včera Nigela....a veľmi ma zaujal.....a nesklamal, myslím, že sa bude hodiť aj na iné, ako len na zmrzlinu....
Dala som si to na čerstvý banán, no balada!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Otvoríme si konzervu salka, hovorím, teda píšem to preto, lebo vám chcem dať do pozornosti tento úúúúžasný otvárač na konzervy od Tupperware....oplatí sa zainvestovať, otvára tak, že žiadne okraje nemá ostré a vytvorí vám bezpečný vrchnáčik, tiež bez ostrých okrajov...no perfekt.


salko prelejeme do kastrólika, nie celé, asi dve tretiny...dáme zohrievať a pridáme nalámanú čokoládu...


a arašidové maslo, dala som tri riadne polievkové lyžice


všetko necháme rozpustiť a potom rozriedime prevarenou vodou na požadovanú hustotu


LAHÔDKA PODĽA NIGELY!!!! My sme si dali ten krém ešte teplý na zmrzlinu...to sa nedá popísať.....slané arašidy nemáme, tak som dala len mandľové lupienky....Nigela povedala návšteve, ktorá na tú zvláštnu kombináciu pozerala s nedôverou, že keď to ochutná, tak jej bude lupene ruží rozosievať všade kam sa pohne:o)))



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Reďkovkový dip | Banánová zmrzlina s arašidovo-čokoládovou polevou | Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.5.2009, 14:47)
ty tu dávaš samé laskominky, vyzerá to lahodne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.5.2009, 22:04)
Ivetka, ďakujem a želám všetko najlepšie k dnešným meninkám (F) (F) (F) (F) (F) (D) (D) (D) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.5.2009, 14:45)
hmmmm, to je poriadna mlska (zajic) (Y) (Y) dala by som si veru...inak, ten otvárač na konzervy poznám...najprv s ním u nás nevedel nikto otvárať, ale potom sme všetci ocenili ten skvelý patent :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.5.2009, 22:02)
Ahojky (hello) (hello) (hello)veru ten otvárač je úplne bezkonkurenčný (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (26.5.2009, 14:30)
joj mnaaaaam, ake strasne chute si mi narobila, uz viem, co budeme robit, ked pridete, ;-), dame si (C) a k tomu tento zazrak, boze mnaaaaaam (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 14:32)
Petra akurát si dávame (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.5.2009, 14:16)
skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 14:32)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea S. (spankovaandrea) ID 95058 (26.5.2009, 8:49)
Ahoj :) skvely receptik, chcem sa len spytat, ci naozaj staci dat do nadobky a do mraznicky? nepotrebujem ten zmrzlinovac?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 8:59)
áno stačí, kuk sem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5633&user=9968 nemám zmrzlinovač, len formy na nanuky, alebo mrazím v nádobe od nejakej zmrzky (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea S. (spankovaandrea) ID 95058 (26.5.2009, 9:19)
jeej super, tak to sa mozem rovno pustit do roboty :) vdaka :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 14:38)
tú zmrzku, buď občas premiešaš,keď je taká dobre hustá-zmrznutá-podávaš alebo keď úplne zmrzne, necháš ju vždy povoliť pri izbovej teplote, kým sa nedá dobre porcovať a je to (H) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu