končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,17 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY (Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.) Ďakujem za záujem, tu je recept: 350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka), 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč), 2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :), 350 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande), 50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu), 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, ľanové semienka, rasca, bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí) ---- Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :), program základný, na 1 kg chleba, tmavá kôrka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší. Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Marika T. (Marína) ID 3442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Arabský chlieb plnený po slovensky :)))POTREBNÉ PRÍSADY Arabský chlieb (bežne v predajniach v oddelení chlieb pečivo, balený po 5 ks) zelenia podľa chuti, ja väčšinou dávam šalát (hlávkový alebo ľadový, poprípade čínsku kapustu), paradajky, šalátovú uhorku, papriku, pór a kukuricu konzervovanú kyslá smotana, kečup syr (plátkový akéhokoľvek druhu) POSTUP PRÍPRAVY Skvelá rýchla večera, alebo ľahší obed. Upozorňujem, ale že sa to nie práve esteticky papá, rukami a sem tam niečo z placky vypadne, malá je väčšionou po uši od kečupu a smotany, ale zbožňuje to :)))) dá sa to plniť aj dovnútra chlebíka, jednoducho sa rozkrojí a naplní, je to na Vás a ešte...ono sa to dá plniť množstvom iných vecí, je to len od fantázie a chutí... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Michaela K. (Emuli) ID 10617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 8.10.2008, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlieb trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MLIEČNY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 270 g chlebovej muky-hladkej,30 g celozrnnej alebo inej muky,3 g drozdia,4 g cukru,5 g soli,240 g studeneho mlieka,12 g masla,semiačka podla chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte v pekarni okrem masla,ked sa masa spoji pridajte maslo.Cesto bude trošku redšie ale nesmie sa lepit,mozete ešte pridat trošku muky ak sa moc lepí.Cesto nechame kysnut 80 minut,potom preklopime na dosku a premiesime,ja som podsypala sekanymi pšeničnymi vločkami aby mal chlebik " country look".Prehodime do formy,alebo len na plech a ešte nechame 45 min oddychovat.Pečieme na 190 st asi 20-25 min.Je makkučky,na dotyk ako vata.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY ražný kvások, ražná múka, špaldová múka, voda, soľ, olivový olej, rasca POSTUP PRÍPRAVY Môj kvások má pár mesiacov, volá sa Roland, a pekne spinká v chladničke. Raz za tri – štyri dni ho pekne nakŕmim, a on rastie. Raz za týždeň ho už je dosť na to, aby mi upiekol chlebík. Takto vyzeral, keď som ho vybrala z chladničky. Vidíte tú vodičku na boku? Začína klesať, kvasinky spotrebovali všetku múku, treba ho dokŕmiť. Pridala som 2 lyžice múky, vodu. S kváskom pracujte vždy len s dreveným náradím, kov nemá rád. Tak som z neho 150 ml odliala do misy. Zbytok šiel spať do chladničky. Pridala som 300 ml vody a 100 g ražnej múky. Vonia, šumí, je plný bubliniek, čas na zamiesenie cesta. Pridala som dve lyžičky soli, dve lyžičky rasce, 0,5 dl olivového oleja, 150 g ražnej múky, 200 ml vody, premiesila varechou, a pridávala som ešte múku, koľko sa vstrebe, bolo to 250 g. To som už dávala špaldovú celozrnnú. V mise pod utierkou kyslo cesto 3 hodiny, až ho bola plná misa. V tejto fáze som už zapla rúru na 250 stupňov, v nej sa hneď hriala aj jánska misa s vrchnákom. Už som nestíhala fotiť. Dosku na cesto treba hodne hodne pomúčiť, vyklopiť cesto, pováľať v múke, cesto je mäkké až riedke, aby sme dostali z neho bochník, treba ho poprekladať, pováľať v múke, jemne – nie miesiť, treba s ním pracovať jemne, poskladať, koľko múky sa vstrebe, ale cesto má zostať stále veľmi mäkké, nie riedke. Riedko cesto nenarastie, husté má malé dierky. Bochníček som prevalila na papier na pečenie, takto ho ľahšie dostanem do horúcej misy. Vybrala som z rúry nahriatu veľmi !! horúcu misu, je to stres s ňou robiť, je fakt hrozne horúca. Papier s cestom šup do nej, rýchlo zakryť vrchnákom a rýchlo do rúry. 230 stupňov – asi 45 minút. Po 30 minútach chodím pozerať, ak je krásne narastený, popraskaný, má hnedastú a pozdvíhanú kôrku, je všetko v poriadku. Dám dole vrchnák a nechám ešte dopiecť 10 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 550dkg hlad.múky, 300ml vody do nej lyžičku cukru, 2 malé zemiaky, 2 lyžičky soli, hrstka rasce, 1kocka droždia POSTUP PRÍPRAVY Voda teplejšia, dať cukor a urobiť kvások. Všetko zmiešať,vykysnúť ,premiesiť a zase nechať vykysnúť potom zase prehnietim vykysnúť trochu vyvaľkám preložím na trikrát a nechám vykysnúť .Vykysnutý dám na pekáč posypaný múkou a potriem čistou vodou. Piecť 1 hod. po vybratí potrieť slanou vodou. Elekt.rúra 200 stup./ 1.hod. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jozefína K. (Ďoďa) ID 45910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.1.2009, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TOSKÁNSKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 375g pšeničnej hladkej múky, 125g pšeničnej celozrnnej múky, 2ČL čerstvých nasekaných šalviových lístkov, 1PL prášku do pečiva, 1/2ČL morskej soli, 2 veľké vajíčka, 3PL olivového oleja, cca 175ml plnotučného mlieka, cca 10 čiernych olív na kúsky. POSTUP PRÍPRAVY Tento typický Toskánsky chlebík som sa už dlho chystala robiť. Dnes prišiel deň D, a tak som sa pustila doň. Je veľmi zvláštny, chuťovo výborný- ja milujem tieto typy chlebíkov namáčať do misky s olivovým olejom a balzamikom :-)))) nemusím mať nič iné. Vo väčšej miske zmiešame múky, bylinky, prášok do pečiva, soľ. V inej miske zľahka premiešame vajíčka s olivovým olejom a mliekom a olivami. Potom vmiešame suché ingrediencie, aby nám to vytvorilo ľahké, trošku lepkavé cesto. Ake je cesto husté, a cítite, že sa láme, vmiešame ešte mliečko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 16.10.2010, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zapekaný chlieb s plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY okruhlý chlieb, 5 paprík (najlepšie farebná trikolóra), 3 kyslé smotany (ja som dala 1 smotanu a 2 nízkptučné biele jogurty), kapiu, tvrdý syr, syr v črievku, slaninku a anglickú slaninku, bylinkovú soľ, čierne korenie, vegeta a červenú papriku POSTUP PRÍPRAVY najlepšia pochúťka robím ho väčšinou na Silvestra, ale dostali sme na chlebík chuť aj dnes na obed :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2012, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Rozmarínovo-cesnakový chlieb na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 droždie, 30 g cukru, soľ, voda POSTUP PRÍPRAVY Z prísad si vypracujeme hladké cesto, necháme 1/2 hodiny kysnúť, potom roztiahneme na múkou vysypaný plech. 2 vetvičky rozmarínu rozdrvíme so soľou, pridáme roztlačený cesnak podľa chuti, zalejeme 1,5dl olivového oleja a toto všetko rozlejeme na cesto. Prstami oboch rúk dobre pozatláčame do celého cesta. Necháme opäť 1/2 hodiny kysnúť a potom upečieme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 28.4.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb - veľmi jednoduchýPOTREBNÉ PRÍSADY -300 ml vody, -500g hladkej múky(ja dávam 100g miešanej do pekární-LIDL a 400g hladkej), -do jedneho rohu soľ(2 lyžičky), -do druhého rohu cukor(2 lyžičky)-ak pečieme so sušeným droždím, ak s čerstvým droždím-dáme cukor na droždie -do ďalšieho rohu rascu (1 lyžičku) -v strede múky urobíme jamku a do nej dáme droždie (1 lyžičku sušeného, alebo 1/4 kocky čerstvého+cukor) POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme v horeuvedenom poradí. Pečieme na programe NORMAL , stredne prepečené, váha 1250 g Ja nikdy nevydržím kým vychladne a natriem si aj masielko----mňam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Olga K. (OlgaK) ID 41090 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 1.5.2010, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,17 ďalšie >> |