končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,40 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Pstruh a´la IvoPOTREBNÉ PRÍSADY Pstruh duhovy, sol, rasca mleta, muka, citron, olej POSTUP PRÍPRAVY Pstruha ulovime, vypitveme, posolime, porascujeme-aj zvnutra, obalime v muke a opecieme v oleji do zlatista a chrumkava. Pstruh je hotovy, ked ma biele oci ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 26.8.2009, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ryba po greckyPOTREBNÉ PRÍSADY rybie filety ( na osobu pocitajte 1 kus), mrkva 4 kusy, petrzlen 2 kusy, zeler cca take mnozstvo ako je petrzlenu , 1 vacsia cibula, bobkovy list 2-3 kusy, 4-5 bobiek noveho korenia, sol , vegeta, c. ml. korenie, korenie na ryby, moze trochu chilli, ak mate radi pikantne, olej 2-3 PL, cca 100 g masla, 1 mala konzerva paradajkoveho pretlaku, 2 PL dobreho kecupu. Z uvedenych surovin som urobila papkanicko pre dve osoby POSTUP PRÍPRAVY velmi jednoduchy, nie je co pokazit. Tato mnamka je velmi univerzalna lebo je vyborna ako teple jedlo podavane so zemiakovou kasou alebo aj na studeno a vtedy postaci iba chlebik, prip. pecivko. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.5.2011, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. 2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu. 3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky. 4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme. 5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate. OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius s paradajkami ,bazalkou a s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY pangasius,paradajky,platkovy syr,bazalka,cesnak,olivovy olej,sol,cierne korenie,provensalske korenie POSTUP PRÍPRAVY pangasius osolime, okorenime z oboch stran,dame zapiect tak na 7 minut,vyberieme z rury oblozime platkami syra.Medzitym sme si nakrajame paradajky,zamiesame s platkami cesnaku a s bazalkou,osolime,pridame dalsie koreniny.Porozkladame na plech,pokvapkame olivovym olejom a dame znova zapiect na ca.20-25 minut. Inspiracia: z relacie "Bez servitky" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 29.11.2011, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos varený v parePOTREBNÉ PRÍSADY rybie steaky * soľ * korenie na ryby * POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, ak ste ešte neprišli na chuť vareniu v pare, vyskúšajte. Je to naozaj rýchly spôsob, ako upraviť zeleninu, ryby a mäso na kvalitatívne špičkovej úrovni. Asi je zbytočné zmieňovať sa vôbec o tom, že je to najzdravšie varenie, jedlo sa pripravuje bez použitia tukov a olejov, zachová si maximálne množstvo vitamínov, minerálov a stopových látok, ktoré sa nevyplavia do vody. Jedlo je po uvarení v pare omnoho chutnejšie, šťavnatejšie, nerozvarí sa Vám a ani sa Vám nepripáli - akurát bude o niečo mäkšie. Ak máte parný hrniec, závidím :-)), plánujem si ho kúpiť aj ja. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 3.3.2015, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Thajské krevety s kuracím mäsom, avokádom a papájouPOTREBNÉ PRÍSADY marináda: 3 PL bieleho vína * 1 PL sójovej omáčky * 3 strúčiky cesnaku * 1 PL olivového oleja * 1 PL kryštálového cukru * 2 cm zázvoru * 1/2 citróna * soľ * OSTATNÉ suroviny: kuracie mäso * obrie krevety * avokádo * papája * uvarená ryža POSTUP PRÍPRAVY Chuťovo veľmi zaujímavý receptuš z knihy ázijských receptov.... jedlo bolo naozaj fantastické. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.3.2010, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Kapor - rýchlo a chutnePOTREBNÉ PRÍSADY 3 podkovičky kapra (môže byť aj iná rybka), 6 - 8 zemiakov, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie na ryby, morská soľ, plátky masla POSTUP PRÍPRAVY Naozaj výborný, bez rybacej pachute. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
zapekané filetky so strúhankovou kôrkouPOTREBNÉ PRÍSADY dnes som mala chuť na rybku, ale žiadny z mojich receptov mi akosi nepadol do oka... tak som si urobila toto. inšpirovala som sa výbornými, ale aj nehorázne drahými mrazenými filetkami FINDUS, tak som si tipovala, aké asi prísady do nich dávajú, keď sú také chutné... postup som ani nefotila, lebo som nevedela, ako to všetko dopadne :-D - ale mohla som... POSTUP PRÍPRAVY akékoľvek filé, filetky, strúhanka - množstvo podľa množstva rýb, maslo, zelená vňať ( v mojom prípade pažítka ), jedna stredná cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, vegeta bez glutamátu, biele korenie, korenie, ktorým zvyknete koreniť rybky najprv si urobíme strúhankovú posýpku: do strúhanky si dáme vegetu, biele korenie, nasekanú zelenú vňať a prelisovaný cesnak - všetko dobre rozmiešame. do zapekacej misky si na dno naukladáme tenučké plátky masla ( alebo iná alternatíva - maslo si rozpustíme a polovicu z neho nalejeme na dno misy ). na to poukladáme na drobno nakrájanú cibuľu a nasypeme cca tretinu strúhankovej zmesi. filetky umyjeme, nasolíme a nakoreníme podľa vlastného gusta a poukladáme do zapekacej misy. postriekame ich citrónovou šťavou a vysypeme na ne zvyšok strúhanky. na vrch ešte pukladáme plátky masla ( alebo vylejeme zvyšok toho rozpusteného - tak som to robila dnes ja a bolo to eňo ňuňo :-) ). prikryjeme alobalom a pečieme cca 25-30 minút, podľa potreby podlievame vodou. potom odkryjeme a zapekáme do zlatista. ako prílohu si napr. my dnes dáme zeleninový šalátik a zemiaky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 1.7.2015, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ostrá ryba s kukuričným šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY korenie na ryby*filety tresky,pangasa alebo inej ryby*olej*----------------------------na šalát:mrazená kukurica*mrazené fazuľové lusky*1 červená cibuľa*1 citón*soľ*mčk*koriandrové lístky,alebo nasekaná petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Dávam do pľacu rýchlu,trocha pikantnú rybu s jednoduchým kukuričným šalátom.Dovolím si povedať,že ide o ľahké,rýchle a aj diétne jedlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 26.11.2009, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
PANGA - rychlá a chutnáPOTREBNÉ PRÍSADY - filety z pangaseusa - drvená rasca - červená paprika - cesnak -roztlačený - soľ - platok masla - alobal POSTUP PRÍPRAVY pangu ochutime, zabalime do alobalu a pol hodinky pecieme na 180C v trube alebo na grile OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 19.4.2010, 7:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,40 ďalšie >> |