končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Palacinkove BURITA - ani chlapi neohrnu nosomPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinky na slano: ja som robila z pol litra mlieka, jedneho vajicka, dvoch lyzic oleja, pol lyzicky soli a uprimne od oka muky. Mala panvica na palacinky.\\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\nPlnka do burit: 400g mleteho masa {ja som mala cisto len hovadzie}, 250 gramov cerstvych sampionov, jedna cibula, 1 kapia - z pohara - marinovana/olejova/ aku mate, sol, mlete cierne korenie, chilli mlete, cervena paprika sladka, olej POSTUP PRÍPRAVY Ja robim palacinky v mixeri {obycajny mixer s nozmi}, vsetko na palacinky tam vylejem/vysypem a rozmixujem. Nemam hrudky a je to jednoduche. \\r\\nPlnka> na oleji si osmazime cibulku do makka s trochou soli, pridame na nakrajane sampiony/ako mate radi ci vacsie alebo uplne na drobno. Prikryjeme a podusime. \\r\\nKed nam sampiony zmaknu trosku zhnednu pridame mlete masko, osolime, okorenime podla chuti / ja trosku stiplavejsie a podusime, nakoniec pridame na kocky nakrajanu kapiu a odstavime. \\r\\nPo vychladnuti palacinky plnime a to tak ze do stredu dame zhruba dve lyzice zmesi, bokmi palacinky z lava a prava zmes prikryjeme a z vrchu zavinieme. Aby sa nam burito nerozbalilo, mozme pouzit sparadlo na uchytenie\\r\\nMne takto vyslo 12 ks, obalime v klasickom trojobale alebo ak niekto radsej zdravsie je tu varianta posypat syrom vlozit do truby na 220 stupnov zapiect. \\r\\nMoja varianta bola ta nezdrava takze klasicky trojobal a sup vysmazit{. Smazi sa to rychlo tak neodbiehajte:-D Ako prilohu som urobila zemiakove pyre a zeleninovu oblohu.\\r\\nPre mojho draheho je obcas tazke varit , lebo nie vsetko slovenske mu chuti a ja jedlo z Karibiku neovladam, no toto mu velmi chutilo, takze dufam ze bude aj vam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
lasagne plnene s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g lasagne, 500g ml. mäso, 1 cibula, 1paradajkový pretlak, trochu horčice,bolonska omáčka (aj iná vhodná na mäso),250ml šlahačková smotana, 2ks tavený syr (bambino al. podobný),1 dcl mlieka,4 struky cesnak, syr na strúhanie cca. 200g,korenie ml. čierne, paprika sladká, majorán, sol, tymian, rozmarýn(bylinky) POSTUP PRÍPRAVY lasagne varíma podla návodu, ja mám org. talianske tie mi stačí mať vo vriacej vode cca 2min. plnka : pokrájame cibulu na drobno, opražíme na rozpálenom oleji pridáme ml. papriku, korenie,sol, chvílu restujeme, pridáme mäso, restujeme kým obelie, pridáme trochu horčice asi 1lyžicu, pretlak, premiešame, dusíme do mäkka potom pridáme bolonskú omačku, bylinky, cesnak, chvílu povaríme a odstavíme. syrová omačka: roztopíme bambíno s mliekom zalejeme šlahačkou povaríme ( nie príliš husté a ani riedke, dohustit môžete aj struhaným syrom) trochu osolíme a odstavíme POSTUP UKLADANIA: do zapekacej misy al. jenskej misy, na dno dajte asi lyžicu vypeku z mäsa ( to mastne hore) a aj lyžicu syrovej om. inak by boli dolu suché, nasledujú lasagne po celej ploche prekryť, na ne mäso + syrová om. a zasa lasagne po celej ploche prekryť, to sa opakuje až kým neminiete všetko mäso KONČI sa lasagnami polejete zbytkom syrovej om. a posypeme strúhaným syrom, misu zakryjeme ak nemáte s vrchnákom zakryte alobalom , vo vyhriatej rúre na cca 180 °C pečieme asi 25 - 35 min. potom vyberieme odokryjeme (skusime či sú mäkke tak, že pichneme špajdlu až po dno) ak sú mäkke dáme ich zapiecť len aby ostal povrch trochu opečený ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lenka H. (Leni2) ID 106975 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
sekanáPOTREBNÉ PRÍSADY 1200 g vepřového plecka 1200 g vepřového bůčku bez kosti 300 g vepřových jater 8 stroužků česneku mletý kmín muškátový oříšek majoránka mleté nové koření bobkový list citrónová kůra mletý pepř sůl(bobkový list rozdrviť ) POSTUP PRÍPRAVY tak tento recept robili kluci v tv cz-čt1 ,myslím že tento recept mali z Bavorska a u nás doma mal veľký uspech,robievala som ho v srnčej forme..ale ,časom sme si ho tak nejako prerobili a rozne sme už plnili (syrom,pridávali sme iné koreniny,zelené korenie..aj cibuľu,plnili klobáskou,,šunkou,vajíčkami,špenátové listy.....všetko možné ..) ,recept je tu ale povodný,len v inom šate upravený a uložím si ho tu postup : Maso a játra nameleme na masovém strojku a poté je společně s 200 g ledu vymícháme v kutru na jemnou masovou fáš. Podle potřeby během míchání přiléváme studenou vodu. Směs ochutíme lisovaným česnekem, solí a kořením (podle vlastní chuti, nejlépe je koření čerstvě drcené či mleté, dávkujeme po špetkách), dobře promícháme a vložíme do pečící formy ,toto je origoš ,ale my si tu masu rozdelíme a pečieme zabalené v plátkoch slaninky,podáva sa so zemiakovou kašou (70-80min ,pri150tke) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2011, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaný plnený pórPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 veľké póry, asi 500 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL mlieka. na preliatie: 1 kelímok smotany, asi 100 g eidamu POSTUP PRÍPRAVY Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame a naplníme lyžičkou alebo prstami do pórkov. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky a zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Ukrajinske " Pelmene"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: obyčajne-muka, vajce, soľ, voda. Plnka: mlete maso napoly bravčove+ hovädzie (takych 300gramov dokopy na začiatok stači) nadrobno nasekana mala cibulka, trošku čierne korenie+červene korenie, soľ, dve stolove lyžičky vody, všetko premiešať. POSTUP PRÍPRAVY Vymiesiť cesto, rozvaľkať na hrubku priemer ako na pirohy, ja mam doma špeciálnu formu ale môžete urobiť kruhy pohárom, na urobene krúžky dame ako plnku hotove maso ( pozor! maso ide riadne surove) zalepiť ako pirohy dva konce spojiť dokopy. Dava sa varit do vriacej vody ako pirohy. \r\nPodava sa: vyberiete z hrnca neoplachovať, na to štvrtinku čerstvého masla, posypať zvrchu trošku čiernym korenim a pokvapkať octom ( podla chuti) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Svitlana F. (Svitlana) ID 58096 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 11.9.2011, 8:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chalupársky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého hovädzieho mäsa, 400g krájaných paradajok z plechovky, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2,5 dl hovädzieho vývaru z kocky, 2 karotky, za hrsť hrášku (použila som mrazený), 1 cibuľa, olej, bobkový list, tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaková kaša: 800g ošúpaných zemiakov, 200 g paštrnáku, 75g masla, 0,5dl mlieka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na lyžičke oleja orestujeme nakrájanú cibuľku a karotku, pridáme mleté mäso. Po chvíľke pridáme rajčiny, pretlak, vývar, hrášok,bobkový list a tymián. Prikryté dusíme 30 - 40 min. Osolíme a dochutíme korením. Zemiaky uvaríme s paštrnákom domäkka, urobíme kašu s maslom a mliekom. Mäsovú hmotu dáme do zapekacej misy a prikryjeme ju kašou. Pečieme pri 180 stupňoch 30-40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.10.2011, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENA PAPRIKA_PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY farebné papriky,mleté mäso,tvrdý syr,vajíčko,zelerová vňať,cesnak,mrkva,petržlen,paradajky,soľ,korenie,kečup,olej POSTUP PRÍPRAVY vo foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 26.1.2012, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Írsky pastiersky kolač....(Shepherd´s pie)...POTREBNÉ PRÍSADY mlete maso, zelenina, zemiakova kasa, syr, korenie, sol, cibula, pretlak.... POSTUP PRÍPRAVY .... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 17.4.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Štipľavé ochladeniePOTREBNÉ PRÍSADY Ryža, Cukiňa, Bravčové mleté mäso, Horčicovo-paradajková omáčka: slepačí bujón, paradajkový pretlak, čili papričky, cesnak, sušené rajčiny, horčica, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si ryžu, pripravíme si cukiňový prívarok- svetlá zápražka, smotana na varenie a nasekaná cukiňa, paradajková omáčka- uvaríme si vodu, pridáme slepačí bujón, pridáme paradajkový pretlak, nasekané čili papričky- netreba to prehnať :-), strúčik cesnaku- nasekaný na drobno, sušené paradajky, horčica, vegeta a zahustíme hladkou múkou zarobenou s olejom, fašírka- urobíme si guľky z mletého bravčového mäsa.. A môžeme podávať :-) Posypeme syrom a vychutnávame si spojenie všetkých týchto chuti, dobrú chuť ! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Justína Š. (summer882) ID 208798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Anglicky cottage pie ( po mojom)POTREBNÉ PRÍSADY 300 - 400 g bravcoveho mleteho masa(original je hovadzie maso) * 2-3 mensie salotky * 5 strucikov cesnaku * 2 hlavky sampinonov * olej,sol,MCK, mleta paprika, susena petrzlenova vnat * 3 stredne mrkvy * dve hrste mrazeneho hrasku * vegeta * 5 velkych zemiakov * 2 PL masla * 4 trojuholnicky Vesela krava * mlieko podla potreby * SALAT: 2 paradajky * pol hlavky salatu * certsve uhorky * sol * olivovy olej POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.9.2011, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,34 ďalšie >> |