. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Ovocie sušené na slnku



POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie, plech, niečo na prikrytie (gáza, tenká tkanina,..) a slnečné počasie

POSTUP PRÍPRAVY

Tohto roku sme 1x vyskúšali sušiť ovocie a paradajky na slnku, ide to :) máme vyskúšané však len slivky, jablká a paradajky...
Na plech dáme nakrájané ovocie (jablká na hrubšie plátky, nie úplné tenké, lebo tie sa nám prilepili na plech, slivky stačilo dať na polovice a bez kôstky, rezom hore). dáme ich tak, aby sa navzájom nedotýkali. Paradajky rozkrojíme na polovicu, tie väčšie ešte na polovicu, vydlabeme vnútro a poukladáme hore rezom, slabunko posolíme.
Prikryjeme nejakou tkaninou a dáme sušiť na slnko. Na noc dáme plechy do vnútra.
Jablká sa nám vysušili za deň, slivky a paradajky za 3dni. Slivky každý deň obrátime na druhú stranu.
Takto sušené ovocie vraj nevydrží dlho (lebo nie je nijak chemicky konzervované), ale malo by vraj aspoň 2 mesiace.. uvidíme :) ovocie skladujeme v uzatvárateľnej sklenenej dóze, paradajky môžeme naložiť do oliv.oleja.
Ak sa ovocie nestihne dosušiť na slnko, dosušíme ho v rúre na nízkej teplote, pri trošku pootvorených dvierkach (stačí dať do nich napr. varešku)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2013, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo sterilizované v umývačke riadu :)



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, papriky a cibbule podla chuti kazdeho + trochu soli

POSTUP PRÍPRAVY

zo zeleniny si pripravime leco, nalozime do poharov , uzavrieme a dame si najdlhsi program na umyvanie (resp.ten kde mate teplotu umyvania 70 stupnov)

ked program skonci - vyberieme a otocime dole vieckom

po vychladnuti odlozime do spajze :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (remperitka) ID 45064 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.3.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SUGO ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky * mrkva * cibuľa * soľ * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Sugo je výborná omáčka na špagety. Je robená podľa talianskeho receptu. Suroviny pridávam od oka. Kuk na obrázkový postup. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 31.10.2014, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborná nakladaná zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky asi 3 kg, 2 veľké karfioly, paprika,kaleráb,mrkva, nálev:2 l vody, 0,5 l ocot, 1,8 dl cukru, deko

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a uhorky nakrájame na hrubšie kolieska, papriku a kaleráb na pásiky. Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky. Na striedačku natlačíme do pohárov zeleninu a zalejeme nálevom.
Otreme okraj pohára, zaviečkujeme a sterilizujeme 5 minút. Pohár necháme trochu vychladnúť, otočíme hore dnom, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť do rána.
Nálev :
Cukor+ vodu prevariť. Pridať deko a spolu variť ešte 5 minút. 1 minútu pred koncom pridáme ocot. Trochu schladiť a naliať do pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.9.2019, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Taliansky slivkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový.
Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší.
Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nesterilizovaná čalamáda s borkénom



POTREBNÉ PRÍSADY

Je čas zavárania. Prikladám recept na dobru čalamádu. Robila som obe verzie.

POSTUP PRÍPRAVY

Prvá verzia: 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kg kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová. lyžica borkénu - (dvojsiričitan draselný). Všetko spolu zmiešať a nechať stáť 4-5 hodiny. Ešte raz premiešať a dať do fliaš.

Druhá verzia: 6kg kapusty, 2 kg uhorky, 2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 káv. lyžica) borkénu, 7dcl octu. Nechať stáť 24 hodín a naplniť do fliaš.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.8.2012, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čokoládová "nutela" z jabĺk


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu..
Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :)
Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min.
"Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

MARHULOVY KOMPOT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

marhule,kryštálový cukor,voda

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 27.9.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

DETSKÁ VÝŽIVA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mrkvy, 3 kg jabĺk so šupkou, 1 kg cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 0,5 čl kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu dáme zvlášť variť,pridáme jablká a cukor. Zalejeme vodou a prikryjeme. Ak je všetko mäkké,odstavíme a rozmixujeme. Nalejeme do fľaštičiek a sterilizujeme 5 až 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

RÍBEZĽOVÝ SIRUP



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter ríbezľovej šťavy, 1,5 kg kryštálového cukru, 10 g kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Ríbezle rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a vylisujeme. Získanú ríbezľovú šťavu necháme 2 dni mierne nakvasiť a potom precedíme cez šatku.Čistú šťavu dáme do smaltovaného alebo nerezovej nádoby, prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.Pridáme kyselinu a hneď odstavíme z ohňa. Znova precedíme cez šatku a naplníme do čisto umytých, ohriatých fliaš, ktoré dobre uzavrieme a uložíme na chladné ,tmavé a suché miesto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.6.2014, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu