. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,190 ďalšie >>

TORTY

***KARAMELOVÁ TORTA ***



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus : 3 vajcia, 120g kryštálového cukru, 100g hladkej múky, 20g kakaa, 2 PL vody, 1PL oleja, 1KL PDP Karamelový krém : 1 kondenzované sladené mlieko karamelové (alebo uvariť Salko ) maslo. Šlahačkový krém : 1 šlahačková smotana, 1 vanilkový cukor, 1stužovač čokoládové bombony na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšlaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a PDP, upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 180 C cca 20 minút.

Karamelový krém : odložíme bokom 3PL karamelového salka ostatné zašlaháme do vymiešaného masla.

Postup : na vychladnutý korpus natrieme odložené 3 PL skaramelizovaného Salka, navrstvíme karamelový krém, vyšlahanú šlahačku, ydobíme bombónmi ( jasom dala prerezané ferrero rocher a pokrájané mersi možete pofrkať čokoládovou polevou.Odložíte na chvílku do chladničky .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.9.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ríbezľová torta s mascarpone...



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 3 vajcia, 3 PL práškového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 PL vody, 1 PL oleja KRÉM: 250ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 400g mascarpone, 100g práškového cukru, 2 PL práškovej želatíny, 0,5 dl horúcej vody OKREM TOHO: 300g ríbezlí, 1 jahodová galaretka /alebo červené tortové želé/, 400 ml vriacej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si dáme variť smotanu na šľahanie, do ktorej nalámeme bielu čokoládu, privedie po bod varu a hneď vypneme. Po vychladnutí dáme na aspoň na 12 hodín do chladničky.




Upečieme si korpus: vajcia vyšľaháme do peny s práškovým cukrom, pridáme olej a vodu...múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, primiešame k vaječnej zmesi. Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy /moja mala priemer 24 cm/. Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Po vychladnutí korpus necháme v tortovej forme, natrieme krémom, nalejeme "želatínu", necháme aspoň na 10 hodín stuhnúť v chlade a potom ozdobené podávame.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2013, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená čučoriedková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS - 150g várovej čokolády, 60g masla, 100 g kukuričných lupienkov, PLNKA - 1 salko sladené, 500g jemného tvarohu, šťava z 1/2 citróna, kôra z citróna, 1 l (cca 800g) čučoriedok, 1 želatínový stužova dr. Oetker, dokončenie - 1 tortové želé číre, šťava z 1/2 citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu som robila pre môjho synovca k narodeninám, pôvodne som chcela spraviť inú, ale keď som zbadala na trhu čerstvé čučoriedky, rozhodla som sa pre improvizáciu.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.8.2013, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Šikmá torta - bielkový motýľ



POTREBNÉ PRÍSADY

postup vytvarovania torty a zároveň postup na bielkového motýľa - viď. nižšie.

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus je z tzv. "olejovej" piškóty +voda (to len 1-vé poschodie). Plnka je maslová - čokoládová (čokoláda, mlieko, žĺtka + maslo). Poťah je MMF. K vytvoreniu torty nepotrebujete žiadne šablóny ani drahé pomôcky, len trocha odvahy a čas.Ostatné poschodia t.j. 2,3 som robila z burizónovej hmoty, ale tej "fajnej" - použila som recept na karamelové burizonové guličky. Dôvod bol jednoduchý - sme menšia família a 1-poschodová torta nám úplne stačí. No dcéra chcela tentokrát poschodie. Karamelové burizóny sa dlhoooo neskazia a nepoznám človeka ktorý ich nemá rád.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika L. (more30) ID 429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.8.2013, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zdravá výborná maková torta bez múky a bez kypriaceho prášku bezlepková a bez mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

170 g mletého maku, 6 vajec, trocha fruktozy alebo hnedého cukru 1 - 2 balíčky mrazeného lesného ovocia, želatína na poliatie ovocia, fruktoza

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme z bielkov sneh, zmiešame žltky s makom a cukrom. Potom do maku zľahka lyžicou zapracujeme sneh z biekov. Dáme do tortovej formy a upečieme cca pol hodinky na 150 st.

Keď korpus vychladne, vložíme ho opäť do tortovej formy a vrstvíme naň rozmrazené ovocie.

Želatínu zmiešame s 2 lyžicami fruktozy, uvaríme 1 min podľa návodu /nie želatínu, ktorá ide do krémov, ale želatínu len na vrch torty/. Keď trocha vychladne, tak ešte vlažnou želatinou polejeme ovocie.

Môžte i tak spraviť, že 1 balíček ovocia rozmixujete, osladíte fruktozou, nalejete na tortu. Na to dáme ovocie nepomixovanú /2. balíček/ a to všetko zalejete želatínou. Vtedy bude chuť ovocia sladšia.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.7.2013, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta Letné pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 4 žĺtky • 60 g práškového cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • štipka soli • ½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker • 120 g detskej krupice • 80 g nastrúhaných mandlí • 40 g hladkej múky • 4 bielky • 60 g cukru Na náplň: • 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker • 250 ml mlieka • 1 zarovnaná polievková lyžica cukru • 3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice • 250 g kyslej smotany • 150 g cukru • šťava z jedného citróna • 200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované) • 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu Na ozdobenie: • 50 g zmesi drobného ovocia • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker • 20 g nastrúhaných mandlí Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

2. Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Eva V. (EvaVA) ID 281431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.8.2013, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinovo jogurtová torta s bielou čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g malín, 2 smotanové malinové jogurty, 250 ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 2 PL práškovej želatíny, 4 PL horúcej vody... 800ml horúcej vody, 100ml malinového sirupu, 3 PL práškovej želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

recept na korpus - dá sa pripraviť s akýmkoľvek, aký máte obľúbený:





piškótový: 2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 26.1.2017, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

3 x hnedé cesto zo 3 vajec ********** višňový lekvár ********** višňový kompót ********** 600 ml šľahačková smotana (rastlinná) ********** kokos zafarbený na zeleno ********** rozpustená čokoláda na čokoládové figúrky ********** WI na vláčik a koľajnice

POSTUP PRÍPRAVY

Okrúhla tortová forma priemer 28 cm.

Vláčik som robila podľa postupu na stránke:
http://cakejournal.com/tutorials/how-to-make-a-train-cake-topper/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kristína K. (kemkk) ID 251735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.7.2013, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelová torta s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS - 3 x 3 vajcia, 3 x 3 PL cukor krupicový, 3 x 3 PL múka polohrubá, 3 x 3 PL orechy mleté, 3 x 1,5 KL oleja, 3 x 1 KL PDP, 3 x 1 KL vanilkový cukor, PLNKA - 1 salko skaramelizované, 450 - 500g masla, 2 x 4 PL orechy mleté, PLEVA - 100g čokoláda várová + tuk podľa potreby, NA OZDOBU - čokoládové guľky, marcipánové kvietky

POSTUP PRÍPRAVY

Túto tortu som robila pre kamarátkinu dcéru k narodeninám, inšpirovala som sa viacerými recepatmi, až nakoniec vznikol tento, tak dúfam, že bude oslávenkyni chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.8.2013, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 6 vajec, 1dcl oleja, 250g cukru, 250g hladkej múky, 100g čokolády na varenie, 1 prášok do pečiva, PLNKA : 1Lmlieka, 150g cukru, 3 čokoládové pudingy DR. Oetker, 200g čokolády, 200g masla, POLEVA : 250g čokolády, 250ml šlahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme puding, mlieko, cukor. Necháme vychladnúť. (Odložiť bokom)
Do čistej misky si vyšlaháme žĺtka s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu (100g). Pridáme k tomu olej, vodu a znovu prešlaháme. Postupne pridáme múku, prášok do pečiva a znovu prešlaháme. Nakoniec vmiešame vyšlahané bielka.
Cesto vylejeme do vymazanej, múkou posypanej formy. Pečieme asi 40-50 min. Hotový korpus po vychladený rozrežeme presne cez stred. Vychladnutý puding si prešlaháme mixérom. Potom vyšlaháme maslo (Izbová teplota) a pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu. A potupne pridávame puding. ( Tá plnka je neskutočne lahodná !!!!!!!!!)
Hotovú plnku dáme na spodný plát a rozotrieme. Potom mierne pritlačíme vrchný korpus a okraje natreme plnkou. ( Ja natieram aj vrch a polevu nerobím) Potom tortu vyzdobíme a je NESKUTOČNE dobrá ! :)

Piekla som ju s kamarátkou :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

michaela b. (misell.) ID 176450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2014, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu