končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Velkonocny plneny veniecPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej muky, 30 g drozdia alebo 3/4 lyzicky suseneho, 3 lyzice cukru, 4 lyzice roztopeneho tuku, 2 zltky, necele 2 dcl mlieka; plnka: 100 g sekanych orechov, 50 gramov hrozienok, 2 PL struhanej cokolady, 1 PL rumu, 4 PL medu POSTUP PRÍPRAVY kuk dole...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (45) posledné: 28.2.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francúzska bagetaPOTREBNÉ PRÍSADY KVASOK: 50 g psenicnej celozrnnej muky * 50 ml vody * CESTO: 600 g bielej psenicnej muky * 1 PL soli * 1/2 kocky drozdia * 1 lyzicka medu *300 ml vody POSTUP PRÍPRAVY Minulý týždeň som skúšala hneď 2 recepty na francúzske bagety..prvý bol od Martina P. (Mata74),a i keď bagetky boli na oko pekné,chuťovo mi skor pripomínali koláčové cesto..proste im chýbala tá chlebíková chuť..tak som vyskúšala iný recept z knižky "Basic baking",a na chuti bagetiek som si konečne prišla na svoje..chutia naozaj veeeelmi dobre:)..ale zas sa mi nepáči ,že sú príliš hnedé,viac chlebíkové ako bagetové..takže budem skúšať ďaléj,v zálohe mám ešte pár bagetových receptov,s kt.sa v prípade úspešnosti rada podelím:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 7.11.2014, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Domáce pečivo (s kváskom) *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 3 dl vlažnej vody, 2 čL soli, 1 rozdrvená tabletka celaskonu, 2 čL cukru, 2PL zemiakovej kaše v prášku, 2 PL oleja, 20 dg kvásku, 10 dg ražnej múky, 10 dg celozrnnej múky, 30 dg bielej hladkej múky, 20 g čerstvých kvasníc ***** Kvások: 500 g chlebovej múky T650, 350 - 400 ml vody, 1 čL cukru, 1 čL soli, 10 g čerstvých kvasníc POSTUP PRÍPRAVY Čítala som, že pečivo i chleby zarobené s kváskom, sú oveľa jemnejšie a nadýchanejšie. Tak som to chcela vyskúšať. Kvitujem, že keď sa už babrem s kváskom, môžem ho využiť i viackrát. Jeho životnosť je 7 - 10 dní... umiestnený v uzavretej nádobe - v chladničke. Údajne sa dá aj zmraziť... To som ale ešte nevyskúšala. Kvások musí stáť aspoň 12 hodín, takže ho pripravíme deň vopred. Z hore uvedených prísad na kvások vymiesime vo veľkej mise cesto a prikryté ho necháme stáť 12 hodín niekde na linke, kde nebude veľmi prekážať. Cesto najprv super vykysne, ale nevšímame si ho a potom, po tých 12 hodinách je už také spľasnuté. A také to má byť. Cesto z misy preložíme do uzatvárateľnej nádoby - mne sa zmestilo do takej plastovej nádoby od zmrzliny s objemom 1 liter. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 12.3.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pletienka s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY 550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 29.10.2013, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru. POSTUP PRÍPRAVY Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 29.3.2015, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sladký mramorový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohr.muky,2 PL cukru,štipka soli,1/3 droždia,asi 150 ml tepleho mlieka,1 vajce,1 PL kakaa,20 g roztopeneho masla,hrozienka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 20.7.2020, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj prvý chlieb :)))POTREBNÉ PRÍSADY Kvások: ½ H hladká múka * 1 PL sušené droždie * ½ H vody _____ 1 a ½ H vody * 1 PL oleja * 2 KL soli * 1 KL cukru * 300 g hladká múka * 100 g celozrnná pšeničná múka * 100 g ražná múka (ja som dala grahamovú) * 1,2 H otruby * 2 KL kmín * 2 PL ľanové semienka / POSTUP PRÍPRAVY Konečne som sa aj ja odhodlala upiecť chlieb. Vybrala som si chlebík z tejto stránky http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/velky-lneny-chleb - link vkladám aj do komentárov OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 22.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Senzačné bagety*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažnej vody, 1/2 dl piva, 1 PL octu, 2 PL slnečnicového oleja, 500 g hladkej múky, 2 kopcovité PL pšeničných klíčkov, 1 kopcovitá PL práškového cukru, 1,5 čL soli, 1/2 kvasníc, rôzne semienka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 16.12.2015, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***Luxusný chlebík*** náš TOP 1POTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík som našla na mmb.cz, zaujal ma,v komentároch bola sama chvála , tak som ho chcela hneď vyskúšať, ale už pri prvom pokuse som nemala potrebnú hlavnú ingredienciu, tak som ju zamenila a dodnes to takto robím :) Takže potrebujeme : 200ml voda, 200 ml biely jogurt /ten som ja zamenila za 200 ml acidofilného mlieka/, 1 PL olivový olej, 2 ČL trstinový cukor, 2, 5 ČL soľ, 300g polohrubá múka, 200g žitná chlebová múka /tú tiež obmieňam a kombinujem. Keď som dala čiste špaldovú múku, tak cesto bolo redšie, musela som počas miesenia dosýpať múku, ale výsledok bol tiež fantastický :)/ 1/4 čerstvého droždia a semiačka- sezam, ľan, slnečnica a drvený kmín....podľa vlastných možnosti a chutí...namiešam to tak , aby som po pípnutí pekárničky dala aspoň 3 PL semiačok POSTUP PRÍPRAVY všetky ingrediencie v poradí ako som napísala dáme do pekárničky. Nastavíme si základný program, kôrku Medium/ stredná/ , 900g. Po pípnutí pekárničky pridáme semiačka a po upečení chlebík zabalím do ľanovej utierky, dám na rošt a nechám vychladnúť. Je mi ťažko opísať tú fantastickú chuť chlebíka, tá striedka je vláčna, jemná -mňamková, ale čo je najdôležitejšie, vydrží dlho čerstvý, nemrví sa !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 15.6.2016, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vláčné majolkové houstičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka, 100 g majonézy ve vaničce nebo pytlíku, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička cukru a 1 1/2 lžičky suchého droždí. POSTUP PRÍPRAVY V uvedeném pořadí vložíme do pekárny program těsto.Po vykynutí upleteme houstičky potřeme bílkem či rozšlehaným vejcem,posypeme mákem, kmínem nebo sýrem. Tyto houstičky chutnají naší rodině nejvíce z těch co jsem zkoušela. Troubu zbytečně neotevíráme. Lze dělat i bez pekárny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Klára B. (Laho) ID 44942 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 20.3.2012, 8:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,55 ďalšie >> |